Top 10 meest populaire Nederlandse vloggers op YouTube

Miljoenen mensen bekijken dagelijkse de meest populaire Nederlandse vloggers op YouTube. Het open, online platform van Google heeft ervoor gezorgd dat iedereen met een camera een eigen kanaal kon starten. Het resultaat was boven verwachting van iedereen, en er kwamen meer en meer Nederlandse vloggers die YouTube gingen gebruiken om hun filmpjes te plaatsen.

Tegenwoordig zijn de meest populaire Nederlandse vloggers echte beroemdheden. Ze hebben miljoenen views, en worden herkend op straat. Hier hebben ze hard voor gewerkt, en zorgen natuurlijk voor het broodnodige entertainment. Dit zijn de top 10 meest populaire Nederlandse vloggers op YouTube.

1. NikkieTutorials

Het kanaal van NikkieTutorials staat op de eerste plaats. Haar kanaal is het enige Nederlandse YouTube kanaal met meer dan 13 miljoen volgers. Het gezicht achter NikkieTutorials is Nikkie de Jager, een Nederlandse make-up artiest en beauty vlogger. In 2015 ging een vlog van haar viraal, en sindsdien is ze uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van make-up.

In 2017 werd ze door Forbes geplaatst in de top 10 beauty influencers ter wereld, en vliegt ze de hele wereld over. Het ziet er naar uit dat NikkieTutorials nog wel even doorgroeit, en blijft onverminderd populair.

2. Kwebbelkop

Op de tweede plaats staat Kwebbelkop, in het echte leven bekend als Jordi van den Bussche. Hij is beroemd geworden vanwege zijn Minecraft video’s, maar heeft ondertussen de overstap gemaakt op GTA 5 en Fortnite. 

Op zijn YouTube kanaal heeft Jordi meer dan 13 miljoen abonnees, en zijn vlogs zijn meer dan 3.4 miljard keer bekeken. Daarnaast heeft Jordi een eigen boek geschreven, en is hij tegenwoordig bezig om model te worden. Je kunt al zijn belevenissen volgen op zijn grote YouTube kanaal.

3. EnzoKnol

Enzo Knol is al jarenlang een bekende YouTuber in Nederland. Sinds 2013 plaatst hij video’s op zijn kanaal, en de afgelopen jaren zelfs 1 tot 2 per dag. Iedere dag kunnen zijn 2 miljoen volgers op YouTube de avonturen en filmpjes van Enzo bekijken. Hij heeft het over zijn leven, avonturen en speelt diverse games. Enzo Knol is ook terug te zien in een aantal films, heeft de stem ingesproken voor de film De Notenkraak en heeft zelfs een eigen wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam.

4. DylanHaegens

Dylan Haegens heeft Nederland verovert met zijn humoristische sketches en thema’s. Het meest bekende daarvan is zijn TOP 10 serie. Hierin heeft Dylan het over allerlei onderwerpen, die hij op briljante wijze weet te verwoorden.

Dylan Haegens zijn account bestaat al 10 jaar. In 2010 begon de YouTuber met het produceren van vlogs, en wist dankzij zijn succesvolle filmpjes 1.5 miljoen abonnees bij elkaar te praten en te vloggen. 

5. MeisjeDjamila

Djamila begon in 2013 met vloggen toen ze verhuisde naar Texas in de Verenigde Staten. Ondanks dat ze in Amerika woont, neemt ze nog steeds veel vlogs op in het Nederlands. Naast haar YouTube kanaal en leven als vlogger is ze ook actrice en zangeres.

In 2017 kwam haar eerste album uit genaamd Girl. Ze heeft als actrice diverse rollen gehad, en is ook terug te zien in de film van Enzo Knol. Met meer dan een miljoen abonnees, heeft MeisjeDjamila een grote groep volgers die het leven van de zangeres volgen.

6. Gio

Giovanni Latooij is de persoon achter het kanaal Gio. Oorspronkelijk heette zijn kanaal GamePlayWorldXL, waar hij vlogs plaatste over games. Maar Giovanni heeft de switch gemaakt naar fulltime vloggen, en richt zich nu volledig op video’s over zijn persoonlijke leven.

Dankzij Giovanni begonnen zijn zus en ouders ook te vloggen. Hierdoor staan ze bekend als de YouTube familie van Nederland. Naast vloggen heeft Giovanni ook een film uitgebracht genaamd Project Gio. Deze is sinds kort te zien op Netflix, en toont aan dat Gio van alle markten thuis is.

7. Dagelijks HaaDee

In 2013 begonnen Milan Knol, GameMeneer, xLinkTijger en Jeremy samen het YouTube kanaal Dagelijks HaaDee. Het kanaal is gericht op games en andere leuke dingen. Zo hebben de mannen een aantal vaste thema’s die ze terug laten komen.

Milan Knol is het broertje van Enzo Knol, en deze heeft dan ook geholpen om het kanaal op te zetten. Je kunt dan ook wel raden dat de appel niet ver van de boom valt. Met miljoenen views op hun video’s, behoort Dagelijks HaaDee tot de meest populaire vloggers van Nederland.

Inmiddels heet het kanaal Milan Knol.

8. Negin Mirsalehi

Negin Mirsalehi is één van de grootste Nederlandse influencers op Instagram. Slechts recentelijk is ze ook begonnen met het opnemen van vlogs op haar eigen YouTube kanaal. Dankzij haar bekendheid, is het kanaal razendsnel gegroeid en krijgt ze veel views op haar video’s.

In haar vlogs neemt ze kijkers mee in haar leven. Ze gaat op reis, neemt deel aan een modeshow of is aan het werk in haar eigen bedrijf. De vlogs zijn goed geschoten en je krijgt een leuk inzicht in het leven van een influencer.

9. GameMeneer

Don Plevier begon in 2012 met het maken van YouTube video’s. Hij richt zich op het spelen en reviewen van diverse games, en dit bleek al snel een groot succes. Het kanaal genaamd GameMeneer groeide dan ook hard, en kreeg het voor elkaar om meer dan 1 miljoen abonnees te verzamelen.

Hij speelt spellen als Minecraft, Fortnite en Call of Duty. Zijn vlogs zijn eerlijk, en Don heeft altijd een harde mening klaar staan. Dit gaat soms gepaard met wat grof taalgebruik, maar het is gebleken dat zijn eerlijkheid wordt gewaardeerd door zijn volgers.

10. Vera Camilla

Visagie en make-up vloggers doen het uitstekend op YouTube. Zo ook het kanaal van Vera Camilla, die wordt gezien als de Nederlandse beauty queen. Vera plaatst regelmatig filmpjes waarin ze bepaalde technieken en methoden laat zien op het gebied van make-up.

Ze test producten, en toont stapsgewijs hoe deze gebruikt moeten worden. Vera Camilla heeft een trouwe schare fans, want ze plaatst niet alleen filmpjes over dure producten die ze promoot, maar ook goedkopere make-up. Hierdoor is het voor mensen met een kleine beurs om de tips uit de vlogs te volgen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 beste motoren voor beginners

Top 10 Meest Populaire Nederlandse Liedjes Ooit