Top 10 Meest Populaire Nederlandse Liedjes Ooit

Iedereen kan meezingen met de meest populaire Nederlandse liedjes ooit. Ons kleine landje heeft een verrassend groot aantal getalenteerde zangers en zangeressen. Van het Nederlandse levenslied tot echte smartlappen, de iconen van de Nederlandse muziekindustrie zijn razend populair. De teksten zijn herkenbaar, raken een gevoelige snaar of zijn gewoonweg heerlijk mee te zingen.

Doordat er zoveel talent door de jaren heen voorbij is gekomen, kan het lastig zijn om te weten welke Nederlandse liedjes het meest populair zijn en het hoogste hebben gescoord. In deze lijst kom je de beste en populairste Nederlandse liedjes tegen. Dit zijn de top 10 meest populaire Nederlandse liedjes ooit.

1. André Hazes – Zij gelooft in mij

Op de eerste plaats staat Zij gelooft in mij van André Hazes. Voor velen is dit nummer het hoogtepunt van de Nederlandse muziek, en wordt nog dagelijks gezongen op concerten, tijdens feesten en natuurlijk in het cafe.

Het nummer is een cover van Steve Gibb’s, She believes in me. Hoewel het nummer in eerste instantie niet zo goed scoorde, werd na het overlijden van André Hazes dit zijn populairste nummer, en het meest populaire Nederlandse liedje ooit.

2. Gers Pardoel – Ik neem je mee

Gers Pardoel bracht dit razendpopulaire nummer in 2007 uit. Hij pakte de melodie van Femme Liberée van Cookie Dingler, en schreef er een eigen tekst bij. Het nummer sloeg in als een bom, en stond maar liefst 33 weken in de top 40.

Ik neem je mee was ook voor Gers Pardoel het begin van een succesvolle carrière. Het nummer bracht de zanger in een klap naar de voorgrond van de Nederlandstalige muziek, en Gers Pardoel werd vereeuwigd. 

3. Marco Borsato – Dromen zijn bedrog

Het eerste en grootste succes van Marco Borsato was het nummer, Dromen zijn bedrog. Dit nummer is de Nederlandstalige versie van Storie di tutti i giorni van de Italiaanse Riccardo Fogli. Ten tijde van de release zong Borsato nog in het Italiaans, en dit was zijn eerste poging om een Nederlandstalig nummer te maken.

Hoewel het nummer niet direct een hit was, duurde het een aantal weken maar klom het toch omhoog in de hitlijsten. Dromen zijn bedrog was de start van het succes voor Marco Borsato in Nederland.

4. Henk Westbroek – Zelfs je naam is mooi

Nadat Henk Westbroek was gestopt met Het Goede Doel, had de zanger nog niet veel success tijdens zijn solo carriere. Maar in 1998 kwam hier verandering in toen Zelfs je naam is mooi werd uitgebracht.

Henk Westbroek heeft de juiste snaar van het Nederlandse publiek weten te raken met dit nummer, en kon rekenen op een hoge notering in de hitlijsten van 1998. Tot de dag van vandaag blijft Zelfs je naam is mooi te horen op veel radiostations.

5. Guus Meeuwis – Geef mij je angst

Achter dit nummer van Guus Meeuwis zit een droevig verhaal. Het originele liedje is van André Hazes, maar de weduwe van de volkszanger vroeg Guus Meeuwis om het coveren tijdens de begrafenis van André.

Dit deed Guus Meeuwis, en bracht het daarna uit als ode aan André Hazes. Het nummer kwam razendsnel binnen in alle hitlijsten, en heel Nederland kon genieten van deze prachtige cover die tot op de dag van vandaag één van de populairste nummers blijft.

6. Acda en De Munnik – Het regent zonnestralen

In 1999 kwam Het regent zonnestralen uit, tot op dit moment het meest populaire liedje van Acda en De Munnik ooit. Het nummer is een vervolg op een eerder liedje, genaamd Als het vuur gedoofd is. Ze vertellen het verhaal van Herman, die zijn dromen heeft opgegeven. Maar op een dag besluit hij ze toch na te jagen. 

Het is een herkenbaar en tijdloos nummer voor veel mensen. In 2015 werd Het regent zonnestralen zelfs uitgeroepen tot beste Nederlandstalige nummer ooit op 3FM.

7. Guus Meeuwis & Vagant – Het is een nacht

Wanneer we het hebben over tijdloze levensliedjes, dan mag Het is een nacht van Guus Meeuwis niet ontbreken. De Brabantse zanger had ten tijde van dit nummer al wat successen behaald, maar liet zien dat hij ook gevoelige nummers kon schrijven.

Het is een nacht is geheel door Guus Meeuwis zelf geschreven. De inspiratie kwam voort uit een romantisch weekendje Brugge met zijn vriendin. Direct na de release kwam het nummer in de top 40, waar het 27 weken bleef staan.

8. Bløf – Liefs uit Londen

Tot 1998 was er bijna niemand die van de Zeeuwse band Bløf had gehoord. De mannen hadden al een aantal singles uitgebracht, maar die waren geen daverend succes. Tot het moment dat Liefs uit Londen werd uitgebracht. 

Het gevoelige nummer, wat perfect bij de stem van de zanger past, en de herkenbare teksten zorgden voor een stroomversnelling voor Bløf. Liefs uit Londen is en blijft één van de beste nummers van de band, en een tijdloos Nederlands liedje.

9. Rob de Nijs – Banger hart

Rob de Nijs heeft meerdere nummers gemaakt die worden gezien als echte klassiekers in de Nederlandse muziek. Met banger hart, een nummer wat gaat over zijn ex-vrouw Belinda Meuldink, scoorde Rob de Nijs een nummer wat voor eeuwig in de harten van de fans bleef zitten. 

Banger hart bleef maar liefst 26 weken in de Top 40 staan, en komt nog regelmatig voorbij in lijsten zoals de Top 2000. Banger hart van Rob de Nijs is een echte klassieker uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

10. Ramses Shaffy – Laat Me

In 1978 bracht Ramses Shaffy het nummer Laat me uit, wat een Nederlandstalige cover was van het Franse nummer Ma dernière volonté. Ramses zingt over het leven, de vreugde die hij ervaart en dat hij niet bang voor de dood is. Dit in tegenstelling tot het Franse nummer, die gaat over de radeloze angst om te sterven.

De aanpassing naar de Nederlandse taal was een succes, en het leek alsof het lied van origine al gemaakt was voor Ramses Shaffy. Hele generaties zijn met Laat me opgegroeid, en blijf zelfs vandaag de dag nog een nummer wat vaak op de radio langskomt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 meest populaire Nederlandse vloggers op YouTube

Top 10 Grootste Dieren Ter Wereld