Top 10 Meest Populaire Alcoholische Drankjes

Rond de jaarwisseling zal het jaarlijkse nieuwsoverzicht gedomineerd worden door waarschijnlijk maar één enkel iets: Het coronavirus en de bijhorende crisis. Gelukkig laten we ons niet direct uit het veld slaan en nu de zomer in volle gang is zijn er nog steeds zat vrijheden waar we van kunnen genieten, zoals een lekker terrasje pakken of toch nog eens naar een goed restaurant gaan.

Daarentegen is bijna iedereen vaker thuis dan ooit daarvoor, en hebben velen daardoor nieuwe hobby’s leren kennen, van broodbakken tot yoga en cocktails maken aan toe. Maar wat zijn nu de lekkerste en meest populaire drankjes van het moment, zowel thuis als buiten de deur? Hieronder zie je ze allemaal in de top 10 meest populaire cocktails met alcohol van 2020.

1. Whiskey Sour

Ingrediënten

5cl Bourbon

3cl limoensap

2cl suikerwater

1 ei

het drankje waar wij in ieder geval geen genoeg van kunnen krijgen is de Whiskey Sour. In principe kan je iedere whisk(e)y gebruiken maar bij voorkeur toch liefst een stevige bourbon. Voeg de bourbon samen met wat limoensap en suikerwater in een mixer. Eventueel is een limoen- of citroensiroop ook prima. Breek vervolgens een ei maar vergeet de dooier, enkel het eiwit is welkom in de mixer. Schud door elkaar en je gaat een whiskey proeven zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Hoe beter je schudt, je mooier het karakteristieke schuimlaagje dat je zal krijgen.

2. Negroni

Ingrediënten

3 cl deel Gin (London dry)

3 cl Campari

3 cl deel rode vermout

De Negroni is de belichaming van het ultieme zomerdrankje dankzij zijn zoet-bittere en toch verkwikkende smaak en is wederom even gemakkelijk als dat hij er prachtig uitziet. Mix de drie drankjes door elkaar, schud deze lichtjes door elkaar en giet het in een laag glas dat alvast voorzien is van een paar ijsblokjes en misschien zelfs een stukje sinaasappelschil.

3. Daiquiri

Ingrediënten

5 cl witte rum

2 cl vers limoensap

2 tl suiker

De Daiquiri is een prachtige Caribische liefdesrelatie tussen rum, citrus en wat suiker. Pers de limoen uit in een shaker, roer de suiker er doorheen en schudt het vervolgens samen met de rum en wat gepileerd ijs goed door elkaar. Veel meer dan dat ga je niet nodig hebben om één van de beste zomerdrankjes van het jaar te pakken te hebben.

4. Aperol Spritz

Ingrediënten

3 cl Aperol

4 cl Prosecco

2 cl club soda

De Aperol Spritz is één van die drankjes die de laatste jaar omhoog schieten qua populariteit en wij snappen helemaal waarom. De Aperol Spritz is namelijk één van de beste zomerdrankjes die er bestaan zonder dat je er direct van achterover slaat. Gemak dient ook de mens voor een Sprits, mix alles in een wijnglas, voeg voor de extra twist nog een schijfje sinaasappel toe en je bent er helemaal klaar voor.

5. Gin Tonic

Ingrediënten

Gin (London dry)

Tonic

Verreweg het meest gemakkelijke drankje maar daarom niet minder lekker is de Gin Tonic. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat je de London dry gin hebt om de pittige smaak van de jeneverbes nog beter naar voren te krijgen. Doe de gin samen met de tonic en wat ijs in een longdrinkglas en in principe is je drankje al gereed. Smaken verschillen maar wij zien toch liefst twee delen tonic per deel gin. Uiteraard kan je het feest verder opvrolijken met wat ijs en een limoentje.

6. Dry Martini

Ingrediënten

6 cl Tanqueray Tan

1,5 cl droge vermouth

2 scheutjes kardemombitter

Stirred, not shaken! Nog zo’n tijdloos drankje dat we allemaal kennen van de beroemde Britse spion James Bon. Koel een martiniglas voor met wat ijs. Doe alle ingrediënten in een mixglas maar pas op, schudden is helemaal nergens voor nodig. Even een half minuutje roeren en je hebt een heerlijke dry martini. Gooi het ijs uit het inmiddels gekoelde glas weg en vervang het met de vers geroerde dry martini. Om nog meer stijl toe te voegen kan je er altijd nog een (gewassen!) grote olijf bijplaatsen.

7. Margarita

Ingrediënten

4 cl Tequila Silver

4 cl Cointreau

4 cl Limoensap

½ limoen

De tijdloze Margarita is nog nooit uit de mode geweest en doet het dus ook vandaag nog goed op de tafel. Snijd de limoen in twee stukken en maak hier de bovenste centimeter van het glas vochtig mee en dip het in wat zout. Let wel op, enkel de buitenkant wanneer je je Margarita niet verzieken wil! Doe de tequila silver samen met de Cointreau en limoensap samen in een mixglas en schud alles goed door. Hierna vul je het glas en doe voor het zicht nog even een schijfje limoen op de rand van het glas. Voilà, je Margarita is klaar om van genoten te worden!

8. Manhattan

Ingrediënten

4,5 cl bourbon

3 cl rode vermout

1 tl angostura bitter

De Manhattan is even simpel als lekker en bestaat uit een straffe mix waar je liever niet te veel van drinkt op een avond. Koel een martiniglas vast af met wat gemalen ijs en roer daar de rest van de ingrediënten doorheen. Nadien nog een paar ijsblokjes en je Manhattan is er helemaal klaar voor, al mag je altijd nog een een maraschinokers toevoegen voor het zicht.

9. Mojito

Ingrediënten

5 cl witte rum

1 limoen

2 tl rietsuiker

10 blaadjes verse munt

Club soda

Het is lastig om een combinatie te verzinnen die nog verfrissender is dan rum, limoen, munt en bubbels. We mogen Cuba allemaal op onze blote knieën bedanken voor het verzinnen van deze mix. Snijd de limoen in zes partjes, doe ze samen met de muntblaadjes in het glas en besprenkel het met het suiker. Stamp alles lichtjes af met een muddler en voeg de rum toe. De rest van het glas vullen met club soda en klaar is je Mojito.

10. Moscow Mule

Ingrediënten

5 cl vodka

1 flesje gemberbier

2 cl limoensap

1 limoen

citroengras

De Moscow Mule is een cool en verfrissend drankje dat ieder moment van het jaar goed aanslaat dankzij de gember en citrus. Buiten dat wordt het normaal gesproken geschonken in een koperen mok, wat het extra cool maakt. Pers het sap van de limoen in de mok, voeg de vodka toe en top het af met het gemberbier. Neem eens stronkje citroengras, snijd deze overdwars open en voeg deze als roerstaafje aan de Moscow Mule toe.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Nederlandse Voetbalsters

Top 10 Leukste Musea Van Amsterdam