Top 10 Meest Kindvriendelijke Soorten Waakhonden

Een huisdier kan een gevoel van veiligheid aan het huishouden toevoegen. Alleen het simpele idee om een ander levend en ademend wezen in huis te hebben kan daarvoor zorgen. Zeker honden staan dan hoog op de ranglijst omdat ze ook daadwerkelijk van oudsher als beveiliging worden ingezet. Maar wat als je ook nog kinderen in huis hebt?

De meest kindvriendelijke waakhond is de Duitse herder. De Duitse herder is een gebruikshond bij uitstek en kan worden ingezet als blindengeleidehond, speurhond, waakhond, politiehond en dus ook gezinshond.

Het bijzondere is dat ze juist ten opzichte van kinderen vaak enorm zachtaardig zijn. Benieuwd naar de rest van de kindvriendelijke waakhonden? Lees hieronder dan snel verder.

1. Duitse herder

Voor bescherming, beveiliging, en een loyale vriendschap is de Duitse herder in alle opzichten de beste gezinshond die een familie maar kan wensen.

Zijn zo zachtaardig en vriendelijk als dat ze groot en gespierd zijn en bovenal enorm heldhaftig waardoor ze zichzelf zonder na te denken in gevaar brengen om het gezin te kunnen redden.

De duitse herder is de perfecte hond voor wie een waakhond maar direct ook een (kinder)vriend voor het leven zoekt.

2. Rottweiler

De rottweiler is in veel opzichten de klassieke waakhond. Intelligent, beresterk en voor niets of niemand bang. Voordeel is ook nog dat wanneer ze goed getraind zijn ze ook nog een uitstekende gezinshond blijken te zijn.

Sommigen zien Rottweilers als labradors op steroïden maar daar doe je ze absoluut mee te kort.

Feit blijft wel dat ze veel training nodig hebben omdat ze nogal wantrouwig kunnen zijn naar vreemden en het daarom dus belangrijk is om te leren herkennen wat veilige en wat onveilige situaties zijn.

3. Doberman pinscher

We gaan de top 3 van meest kindvriendelijke soorten waakhonden van start met de Doberman pinscher. Dobermans zijn intelligente en goed te trainen honden die zeer atletisch en sterk zijn en enorm veel lichaamsbeweging nodig hebben.

Alleen het uiterlijk maakt van de Doberman al een uitstekende waakhond, veel mensen zullen bewust of onbewust zelfs op straat al een bochtje om nemen.

Desondanks zijn het in huis net grote kinderen die door hun kracht net als eigenlijk alle honden maar zeker sterke honden een lange training nodig hebben.

4. Bullmastiff

De Bullmastiff is een kruising tussen de Bulldog en een Mastiff. De Bullmastiff wordt gezien als krachtige, onbevreesde en zelfverzekerde hond met een eigen wil, daarom is africhting vanaf een jonge leeftijd absoluut noodzakelijk.

Bullmastiffs blaffen zelden maar zijn wel goed in gevaar herkennen en laten dit dan ook al snel blijken waardoor het in beginsel goede wakers zijn, zeker omdat een goed afgerichte Bullmastiff een kindervriend voor het leven is.

5. Boxer

Ze zien er misschien wat dreigend uit (handig, als waakhond) maar laat je daardoor niet voor de gek houden. Boxers zijn actieve, slimme, vrolijke en zeer loyale honden die het over het algemeen geweldig doen met kinderen.

In plaats van een daadwerkelijke waker is een boxer meer een alarm dat het baasje vooral laat weten wanneer er iets gaande is dat niet als normaal bestempeld mag worden, zoals een onbekende bezoeker of zelfs een ongeval.

Houd er wel rekening mee dat ze veel beweging nodig hebben want boxers hebben een gigantisch hoog energieniveau.

6. Duitse dog

Pas als je er eentje voor je ziet herinner je je weer hoe groot ze zijn! De Duitse dog is één van de grootste hondenrassen ter wereld en door zijn grootte enorm kalm, vriendelijk en zeker naar kinderen erg voorzichtig en zachtaardig.

Toegegeven, je hebt een flink huis nodig en moet zeker bereid zijn om voor veel geld hondenvoer in te kopen maar dan heb je ook een vriend voor het leven.

Duitse doggen zijn met hun omvang en luide blaf overigens eerder afschrikkers dan wakers omdat ze stiekem toch een beetje angsthazen.

7. Reuzechnauzer

De Reuzeschnauzer heet zo omdat deze veel groter is dan de twee andere varianten van Schnauzers. De Reuzeschnauzer staat bekend als één van de beste waakhonden ter wereld en hebben ongeveer de grootte van een Duitse herder, samen met hun markante snor.

Schanuzers staan te boek als extreem intelligent, doen het vaak ook goed in behendigheidcompetities maar zijn ook geliefde familiehonden die ervoor zorgen dat niets of niemand ook maar in de buurt van gezin of eigendom komt.

8. Akita

De Akita’s zijn van nature honden die door Japanners gefokt zijn om heilige tempels te bewaken en die waakzaamheid hebben ze vandaag de dag alsnog over de ‘tempel’ die zij als thuis zien.

Alhoewel mannetjes wat afstandelijk kunnen zijn (niet verwarren met onvriendelijk!) zijn vrouwtjes Akitahonden zeer vriendelijk, vrolijk en speels met familie en kinderen.

Wel hebben ze net als de Staffies van jongs af aan een serieuze training nodig maar eens ze deze achter de rug hebben zijn het buiten uitstekende wakers ook knuffelige gezinshonden.

9. Staffordshire Bull Terrier

Staffies, zoals ze ook wel worden genoemd, hebben net als de pitbull over het algemeen een vrij slechte reputatie dan wel als vechthond of anders als hond die vooral door tokkies worden gehouden.

De Staffordshire Bull Terrier is daarentegen een extreem vriendelijke, loyale en aanhankelijke hond die uitstekend binnen een gezin past en dit gezin ook echt als zijn roedel om over te waken zal zien.

Belangrijk is wel om de puppies van jongs af aan te trainen, zodat alle energie en liefde die ze in huis hebben ook goed tot hun recht komt.

10. Mechelse herder

De meeste mensen die een Mechelse herder zien zullen denken aan speciale politiehonden aangezien ze populair zijn als bom- en militaire honden. Toch zijn het uitstekende waakhonden voor met kinderen.

Alhoewel het meer herders dan wakers zijn zullen ze er alles aan doen om de kinderen bij de ‘kudde’ te houden en deze ook te beschermen. Intelligent, loyaal, vriendelijk en elegant. De Mechelse herder verdient zijn plekje in deze lijst met recht.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Gratis Tools Om YouTube Video’s Te Downloaden

Top 10 Engste Netflix Films