Top 10 Meest Gezonde Soorten Frisdrank

Beeld: San Pellegrino

Frisdrank en gezondheid gaan vaak niet samen, maar toch zijn de meest gezonde soorten frisdrank een stuk beter dan de alternatieven vol met suiker en andere ongezonde ingrediënten. Waar frisdrank nog altijd bekend staat als ongezond drankje, zijn er steeds meer fabrikanten die met gezondere alternatieven op de markt komen.

De hoeveelheid suiker wordt drastisch verminderd, maar veel frisdranken worden gezoet met zoetstoffen zodat het al een stuk gezonder wordt. Ook zijn er steeds meer drankjes op thee-basis te vinden, en worden kruidige ingrediënten zoals munt en gember vaker als smaakmaker ingezet. Een lekker glaasje frisdrank hoeft dus tegenwoordig geen caloriebom meer te zijn. Dit zijn de top 10 meest gezonde soorten frisdrank.

1. Lipton Cold Infuse

Beeld: Lipton

Lipton kennen we allemaal van de bekende ice tea. Helaas zit er in de gewone ice tea van Lipton veel suiker, en als je dat wilt vermijden dan moet je lipton ice tea links laten liggen. Toch heeft lipton ook een zeer gezond alternatief.

Lipton Cold Infuse zijn zakjes met pure thee en diverse kruiden, die je in een fles water stopt. Laat het zakje er een tijdje in zitten, en je krijgt een verfrissende, gezonde ice tea. In de thee zitten geen calorieën, smaakstoffen of andere toegevoegde ingrediënten. Alleen pure (kruiden)thee, waarvan je onbeperkt kunt genieten.

2. Spa Touch

Beeld: Spa

Bruiswater van Spa is voor veel mensen onmisbaar. Maar wanneer je overstapt van suikerhoudende frisdrank wil je af en toe toch een lekker smaakje aan het water. Spa heeft hierop een aantal varianten die heerlijk fruitig smaken, en nog eens heel gezond zijn ook.

Aan Spa Touch worden alleen een aantal natuurlijke aroma’s toegevoegd. Zo is er een variant met munt en citroen, maar ook Spa Touch met bessensmaak. Het smaakt net iets anders als reguliere Spa Rood, maar wel veel lekkerder.

3. Infused Water

Het drinken van water is van levensbelang, maar het kan na een tijdje wel een beetje saai worden. Gelukkig kun je zelf thuis infused water maken. Het enige wat je hoeft te doen, is een fles of karaf vullen met water, en er kruiden of fruit naar smaak aan toevoegen.

Je kunt bijvoorbeeld aardbeien of besjes in het water doen, maar ook munt of citroengras. Het water neemt de smaak van de ingrediënten op, maar je blijft wel een gezonde frisdrank houden zonder suiker of calorieën. 

4. Kokoswater

Beeld: AH

Veel sportdranken zijn helemaal niet zo gezond en zitten boordevol suikers. Een prima alternatief hiervoor is kokoswater. Dit is het water wat in de kokosnoot zelf zit, en wordt opgevangen. In kokoswater zit maar een paar gram suiker, en is daardoor een stuk beter dan andere drankjes.

Bovendien kun je kokoswater gebruiken als vervanger voor sportdranken. In het water komen van nature verschillende soorten elektrolyten voor. Deze zorgen ervoor dat bij intensief sporten je vochthuishouding weer op pijl komt.

5. Rivella

Beeld: Rivella

Voor veel mensen die op dieet zijn of letten op de hoeveelheid die ze binnenkrijgen is Rivella een gezonder alternatief. Rivella zelf bestaat als sinds de jaren 50, maar is onverminderd populair in Nederland. Het drankje op basis van koolzuur bevat geen suiker, maar zoetstoffen.

Doordat er geen suiker gebruikt wordt om de frisdrank zoeter te maken, ligt het aantal calorieën in Rivella zeer laag. Bovendien is het een lekker fris en kruidig drankje, die ook voor kinderen geschikt is.

6. Teisseire Siroop

Beeld: Teisseire

Veel kinderen groeien op met een glaasje ranja of siroop. Maar ook siroop zit boordevol suikers die niet heel erg goed zijn voor kinderen. Teisseire heeft als een van de eerste een suikervrije siroop, met alle bekende smaken zoal sinaasappel en grenadine.

De Teisseire siroop maakt net zoals Fanta Zero gebruik van zoetstoffen om suiker te kunnen vermijden. Het voordeel hiervan is dat kinderen bijvoorbeeld geen energieboost krijgen en hun bloedsuikerspiegel op hetzelfde niveau blijft. Deze gezonde frisdrank kun je mengen met gewoon water, maar bijvoorbeeld ook met bruisend water.

7. Fanta Zero

Beeld: Coca Cola Nederland

Soms heb je zin in een bekende smaak, maar laat je het toch maar links liggen omdat het te ongezond is. Gelukkig heeft Fanta hiervoor een oplossing, en dat is de Fanta Zero variant op het bekende drankje.

Fanta Zero heeft dezelfde smaak als de reguliere Fanta, alleen dan zitten er geen calorieën in. De suiker in Fanta Zero is vervangen door zoetstoffen, waardoor je deze frisdrank kunt drinken zonder je schuldig te voelen. Fanta Zero is een waardig alternatief voor de reguliere Fanta, en deze kun je het beste ijskoud drinken.

8. Astis Bubbles

Beeld: Bol.com

Veel gezonde alternatieven voor frisdrank bevatten geen koolzuur, maar Astis Bubbles gelukkig wel. Deze gezonde frisdrank wordt gemaakt zonder suiker, en is te verkrijgen in verschillende smaken. De verschillende smaakjes worden toegevoegd door middel van kruiden-, fruit-en vruchtenextracten.

De extracten in Astis Bubbles komen uit onder andere appels, bieten, vlierbessenwijn, salvia, en echinacea. De kruiden hebben daarnaast ook een positief effect op de weerstand, en smaken ook nog eens overheerlijk. Doordat er geen suiker in zit, en er geen chemische bestanddelen worden toegevoegd, is dit een gezond alternatief voor frisdrank.

9. Crystal Clear

Beeld: Crystal Clear

Crystal Clear was een van de eerste gezonde soorten frisdrank die in Nederland te vinden was. Je kunt deze herkennen aan de blauwe verpakking, waar ook heel duidelijk op staat vermeld dat Crystal Clear slechts 1 calorie bevat.

Crystal Clear gebruikt weinig zoetstoffen en alleen natuurlijke aroma’s. Wanneer je fan bent van frisdrank met een fruitig smaakje, dan is Crystal Clear aan te raden. Ze hebben 15 verschillende soorten gezond frisdrank, en diverse varianten met koolzuur. Daarnaast kun je deze frisdrank ook gebruiken om je eigen alcoholvrije cocktails te maken, waardoor die een stuk gezonder zijn en veel minder suiker bevatten.

10. San Pellegrino Essenza

Beeld: San Pellegrino

San Pellegrino staat vooral bekend om het bruisende water wat in veel restaurants te vinden is. Maar je kunt deze flessen ook gewoon in de supermarkt vinden. De producent heeft tevens ook een waardig alternatief voor frisdrank, de San Pellegrino Essenza.

Dit is het bekende bruisende water van San Pellegrino, met daarin verschillende aroma’s. Zo kun je kiezen voor onder andere bloedsinaasappel en zwarte framboos. Deze smaken heerlijk, en je drinkt een fris drankje zonder suiker of andere toevoegingen. Een prima alternatief voor suikerrijke drankjes tijdens een diner of op een warme zomeravond.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Overtredingen

Top 10 beste weerapps voor op je smartphone