Top 10 Meest Gevolgde Nederlandse Twitch Streamers

Twitch is een sociaal media kanaal waarop het heel gemakkelijk is om te streamen. Met streamen wordt bedoeld dat je live beelden van bijvoorbeeld je computer, of van jezelf deelt met het internet.

Twitch is erg populair onder gamers. Spellen als Fortnite, FIFA of League of Legends worden heel veel gespeeld, en potjes kunnen aardig lang duren. Door het scherm van je game te delen zien alle fans hoe jij het spel speelt. Daarnaast voegen veel populaire streamers een beeld van een camera bij de stream, die henzelf filmt.

Het live commentaar maakt vaak of een streamer populair wordt of niet. Het gaat niet alleen maar om wie de beste is. Op deze pagina vind je de 9 meest gevolgde Nederlandse streamers op Twitch. 

1. YaraskyGaming 

YaraskyGaming heeft op het moment van schrijven bijna 290 duizend volgers op Twitch. Het groeit snel, en zeker voor Nederlandse begrippen is dit erg veel.

Yarasky is bekend geworden door zijn vlotte manier van streamen en speelt verschillende games. Van shooters zoals Call of Duty of Apex tot het klassieke Rollercoaster Tycoon.

Zijn fans zijn zeer trouw en ook op Youtube weet hij de mensen te bereiken.

2. GameMeneer 

Op gepaste afstand vind je GameMeneer. Hij heeft net iets minder dan 200 duizend volgers, en het zal niet lang meer duren voordat hij deze magische grens bereikt. Samen met YaraskyGaming kun je wel stellen dat deze twee de populairste streamers zijn op Twitch.

GameMeneer heet ook wel Don Plevier, en is op YouTube nog veel groter dan op Twitch. Op YouTube heeft hij zelfs meer dan 1,2 miljoen abonnees, iets wat eigenlijk ongekend is voor een Nederlandse Youtuber.

Zelf ziet hij zichzelf meer als vlogger dan als gamer, wat ook te zien is aan zijn videos. Among Us, Minecraft, CyberPunk en Formule 1, hij speelt het allemaal. Toch is een groot deel van zijn video’s ook totaal los van een spel gemaakt.

3. Milanknol

MilanKnol is natuurlijk niet alleen populair op Twitch, maar ook heel groot op Youtube. Op Twitch heeft hij ongeveer 150.000 volgers, terwijl hij op Youtube richting de 1,5 miljoen gaat. Een hele grote speler in de vlogwereld dus.

Op Twitch speelt hij veel verschillende spellen. Dit livestreamen doet hij regelmatig, soms zelfs dagelijks. Hij is groot fan van Minecraft, en dat zie je dan ook veel terugkomen in zijn videos.

4. Enzo Knol

Enzo Knol is de broer van Milan Knol, en is op Twitch net iets minder populair. Ongeveer 10.000 volgers minder.

Qua content lijken de twee kanalen wel op elkaar, al is Enzo een stuk diverser. Van Sims tot Call of Duty, de games zijn net wat uitgebreider bij Enzo Knol.

5. Fabiantje

Op Twitch heeft Fabiantje bijna de 130 duizend volgers bereikt. Fabiantje speelt vooral League of Legends op Twich en is op dat gebied een van de betere van Nederland. Hij is ook lid van een profteam, genaamd Team Liquid.

Dit esports team is wereldwijd een van de grootste, en je wordt er dus ook niet zomaar lid van. Op Twitch streamt Fabiantje regelmatig zijn LoL potjes.

6. Lekkerspelen

Lekkerspelen heeft recentelijk de 120 duizend volgers behaald op Twich. Dit account wordt door meerdere streamers gebruikt om hun spellen op te spelen. De gespeelde spellen zijn aardig divers.

Mario, Minecraft en Fortnite komen allemaal langs. Lekkerspelen is een heel actief account op Twitch, en streamt bijna elke dag. Genoeg om je te vermaken bieden ze in ieder geval aan!

7. Midnan

Midnan heeft ook net iets meer dan 120 duizend abonnees, en geeft op zijn account an dat de content alleen is bedoeld voor volwassen publiek. Dat duidt zich onder andere in het taalgebruik dat Sam bezigt op zijn streams.

Hij speelt heel veel verschillende games en is altijd wel te porren voor een nieuw spel. Het enige wat hij niet meer gaat spelen is Fortnite, volgens hemzelf.

8. Morrog

Morrog zit op het moment van schrijven nog net iets onder de 120 duizend volgers op Twitch, maar het zal niet lang meer duren voordat hij hier overheen gaat. Morrog streamt meerdere keren per week op Twitch en speelt spellen als Raid: Shadow Legends en The Elder Scrolls Online.

Ook andere genres komen aan bod, maar dit zijn wel de main spellen die Morrog speelt. Een leuke streamer die iets ouder is dan de gemiddelde Twitcher. Leuk voor de afwisseling. 

9. LinkTijger

Update: het account van LinkTijger lijkt niet meer beschikbaar op Twitch.

LinkTijger heeft laatst de 100.000 volgers op Twitch gehaald en daarmee heeft hij een plekje in deze lijst verdiend. LinkTijger heeft ook een groot YouTube kanaal. Hier heeft hij namelijk al meer dan 700 duizend abonnees weten te verkrijgen.

Een van de grootste YouTubers van Nederland is hij dus te noemen. Deze populariteit heeft hij met name door Minecraft gekregen, al doet hij soms ook andere spellen.

10. xSyoss

xSyoss is de eerste vrouwelijke streamer van deze lijst, en ze is hier gekomen omdat ze net iets meer dan 100 duizend volgers heeft.

Het is natuurlijk erg leuk dat er tegenwoordig ook vrouwelijke streamers en gamers zijn, al is er nog een hoop te winnen. Op dit kanaal vind je vooral video’s over Minecraft.

Wat vond je van dit artikel?

Top 6 Beste Kleine Smartphones Van Dit Moment

Top 10 Beste Telefoonhouders Voor Op De Fiets