Top 10 Meest Gelezen Tijdschriften In Nederland

Ondanks de opkomst van digitale media, verkopen de meest gelezen tijdschriften in Nederland nog steeds miljoenen exemplaren. Papieren tijdschriften blijven populair, en veel mensen hebben nog steeds een abonnement op hun favoriete tijdschrift. De weekbladen blijven een belangrijk vermaak, zeker aangezien je er eigenlijk de deur niet voor uit hoeft en ze iedere week op de deurmat vallen.

Tijdschriften zijn er voor iedereen, en ze hebben allemaal een eigen doelgroep. Jongeren, volwassenen, vrouwen, mannen en oudere mensen. De tijdschriften in Nederland weten hoe ze het nieuws, tips, verhalen en strips moeten maken. De winkels zelf liggen er ook vol mee, en we hebben keuze uit tientallen tijdschriften om te lezen. De meest gelezen tijdschriften zijn aanraders, en daarom zetten we even allemaal op een rijtje. Dit zijn de top 10 meest gelezen tijdschriften in Nederland.

1. Kampioen

Beeld: Kampioen

Kampioen is het meest gelezen tijdschrift van Nederland. Het blad wordt uitgebracht en verspreid onder alle leden van de ANWB. Doordat de ANWB miljoenen leden heeft, is de oplage van het tijdschrift dan ook gigantisch met meer dan 3.5 miljoen stuks.

De Kampioen brengt de lezers op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van auto’s, producten, reizen, verkeer en natuurlijk vakanties. Generaties lang wordt Kampioen al uitgebracht, en blijft tot op heden het meest gelezen tijdschrift van Nederland.

2. Eigen Huis magazine

Beeld: Eigen Huis magazine

Meer dan 750.000 mensen ontvangen iedere maand het Eigen Huis magazine in de brievenbus. Eigen Huis is het tijdschrift van de Vereniging Eigen Huis, waar heel veel eigenaren bij zijn aangesloten.

Het tijdschrift staat vol met artikelen en interviews voor alles omtrent de eigen woning. De nieuwste ontwikkelen worden besproken, maar ook artikelen over verbouwingen, trends op het gebied van interieur en geldzaken komen aan bod.

3. Libelle

Beeld: Libelle

De eerste Libelle kwam uit in 1934 en is sindsdien de standaard als het gaat om tijdschriften voor vrouwen. Het blad is immens populair, en weet iedere maand weer relevant te blijven door te innoveren en met de tijd mee te gaan.

De opzet van de Libelle is heel breed, het tijdschrift bevat alles omtrent gezondheid, huishouden, lifestyle en de nieuwste trends op het gebied van mode. Het tijdschrift leest makkelijk weg, en de artikelen zijn niet te groot.

4. Veronica Magazine

Beeld: Veronica Magazine

De Veronica gids was vroeger in veel huishoudens te vinden, het was de papieren televisiegids zodat je niets kon missen op de tv. De laatste jaren is het blad groter geworden, en is het nu een televisiegids en magazine in één.

Het Veronica Magazine is wel trouw gebleven aan de roots, en heeft nog steeds een televisiegids. Verder staat er het laatste nieuws in op het gebied van showbusiness, film en televisie. Ze zijn overduidelijk meegegaan met de tijd en weten abonnees te behouden.

5. LINDA

Beeld: LINDA

Linda de Mol kennen we natuurlijk allemaal van televisie, maar haar tijdschrift LINDA valt ook maandelijks goed in de smaak bij veel lezers. Waar veel tijdschriften vaste rubrieken en onderwerpen in het tijdschrift hebben staan, pakt LINDA het net iets anders aan.

Het tijdschrift heeft een maandelijks thema, waardoor het blad nooit hetzelfde is. Spraakmakende onderwerpen worden aangesneden, en taboes worden doorbroken. Het blad heeft een oplage van meer dan 250.000 stuks per maand, en heeft naast LINDA zelf ook nog de L’HOMO en LINDA.meiden tijdschriften in het assortiment.

6. Donald Duck

Beeld: Donald Duck

Voor de kinderen is er de Donald Duck, het weekblad waar iedereen naar uitkijkt. Het blad zorgt voor veel leesplezier bij kinderen, maar kan soms leiden tot de onvermijdelijke ruzie wie hem het eerst mag lezen.

De Donald Duck valt nog steeds bij veel huishoudens op de mat, en de meeste mensen zijn er mee opgegroeid. Het is dan ook niet gek dat veel volwassenen maar al te graag de avonturen van Donald Duck blijven lezen. De uitbreiding met verhalen van andere Disney personages bleek een succes, en Donald Duck blijft onder kinderen zeer populair.

7. Plus Magazine

Beeld: Plus Magazine

In de wereld van tijdschriften worden de wat oudere lezers ook niet vergeten. Het Plus Magazine heeft als doelgroep mensen van middelbare leeftijd, die graag ontspannen een blad willen lezen. De artikelen gaan over gezondheid, nieuws, reizen en geldzaken met daarbij een maandelijks wisselend thema. Ze zijn gericht op wat oudere mensen, en bevatten vaak handige tips om mee te gaan in de moderne wereld.

8. Margriet

Beeld: Margriet

De Margriet is een tijdschrift wat al heel erg lang bestaat en door veel mensen iedere week wordt gelezen. Het blad richt zich voornamelijk op vrouwen, en staat bekend om de zeer interessante en relevante artikelen in de tijdschriften. Het tijdschrift bestaat uit een aantal vaste rubrieken, afgewisseld met interviews en weetjes.

De kwaliteit van het tijdschrift is door de jaren heen hetzelfde gebleven, en veel abonnees zijn dan ook al heel lang lid. Waar de Margriet vroeger een heel braaf tijdschrift was, zoeken ze de laatste jaren wat meer de grenzen op en gaan ze mee met de tijd.

9. Happinez

Beeld: Happinez

Happinez is het tijdschrift voor mensen die zowel de lichaam als de geest willen verzorgen. Het blad bestaat sinds 2003 en is voor veel mensen een tijdschrift die je moet lezen als het gaat om spiritualiteit.

Het tijdschrift zelf alleen al straalt rust en vrolijkheid uit. Happinez heeft een opvallend kleurenpatroon, met daarin ook nog eens zeer goede artikelen. Veel onderwerpen op het gebied van spiritualiteit worden uitgebreid besproken, met nuttige tips voor de lezers om zelf aan de slag te gaan.

10. Foodies Magazine

Beeld: Foodies Magazine

Gezond eten en creatief koken begint steeds meer aan populariteit te winnen. Foodies is gericht op mensen die van lekker en gezond eten houden. Het magazine valt maandelijks in de brievenbus met de nodige inspiratie om van elke maaltijd een feestje te maken.

Door alleen al in het magazine te kijken krijg je trek. Het staat vol met recepten, tips, inspiratie en food gerelateerde artikelen. De recepten en artikelen zijn zeer divers, waardoor je altijd wel een paar inspiratiemomenten hebt tijdens het lezen. Ook heeft het tijdschrift diverse thema’s, afhankelijk van de maand zoals de paas- en kerstspecial.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Vliegen

Kun je WhatsApp installeren op een SD kaart?