Top 10 Meest Bizarre Wereldrecords

Sinds 1955 worden de meest spectaculaire en bijzondere wereldrecords in een jaarlijks te verschijnen boek vastgelegd. Een officieel erkend wereldrecord moet aan tal van eisen voldoen om uiteindelijk ook echt erkend te kunnen worden.

Los daarvan komen echt spectaculaire records eerder voor een vermelding in aanmerking dan records over vrij alledaagse zaken. Hieronder zetten we 10 van de meest bizarre wereldrecords voor je op een rij, met daarbij het dringende advies om ze vooral niet na te gaan doen. Daar zijn de meeste records in deze lijst namelijk veel te gevaarlijk voor!

1. De meeste diamanten, verwerkt in een toiletbril

De toiletpot wordt in sommige huishoudens ook wel gekscherend ‘de troon’ genoemd. In dat kader zou deze unieke toiletbril er ongetwijfeld niet misstaan. Als je hem zou kunnen betalen tenminste… De bril is door de uit Hong Kong afkomstige juwelier Aaron Shum gemaakt en bevat het ongekende aantal van maar liefst 40.815 diamantjes, waardoor dit toiletproduct gegarandeerd een letterlijk schitterende aanwinst in het kleinste kamertje van je woning zou kunnen zijn.

2. De oudste professionele mannelijke stripper ter wereld

Amerikaan Bernie Baker was ooit makelaar, totdat hij vanwege prostaatkanker zijn vak op moest geven en in het ziekenhuis belandde. Wonderwel overleefde hij deze slopende ziekte en dat was voor de inmiddels 60-jarige Bernie ook meteen het moment om de laatste jaren van zijn beroepsleven een drastisch andere wending te geven. Hij besloot stripper te worden en begon keihard te sporten, zodat zijn uitgezakte seniorenlichaam weer strak en aantrekkelijk werd. Het resultaat mocht er wezen. Tijdens zijn stripperscarrière won hij meer dan 40 vakwedstrijden. Echt lang heeft de Amerikaan helaas niet van zijn nieuwe roem kunnen genieten, want in 2007 stierf hij op 66-jarige leeftijd.

3. De meeste rietjes met je mond vasthouden

Wat is beter dan een milkshake met één rietje? Een milkshake met twee rietjes natuurlijk. Want dan zuig je in een keer een dubbele dosis van deze lekkernij je mond in. Karate Nataraj uit India besloot er in dat kader nog een flinke stap bovenop te doen. Op 25 augustus 2018 propte hij het respectabele aantal van 650 rietjes in zijn mond. Voor alle duidelijkheid melden we je, dat het bij dit record niet was toegestaan om de rietjes met behulp van zijn handen op hun plaats te houden. De beste man gebruikte dus puur de kracht van zijn ongetwijfeld super elastische lippen om om het grote pakket op zijn plaats te kunnen houden.

4. De meeste tandenstokers in een baard steken

Omdat de haren van snorren en baarden in de regel steviger zijn dan de haren bovenop ons hoofd, kunnen voelen ze meestal prikkeliger aan als ze met je huid in contact komen. Wat Joel Strasser uit de Verenigde Staten betreft was dat nog niet prikkelend genoeg. Daarom besloot hij om zijn baard vol met tandenstokers te stoppen. Tijdens een recordpoging in 2018 lukte het hem om maar liefst 3.500 van die puntige houten stokjes op een dusdanige wijze in zijn baard te steken, dat ze ook allemaal gewoon bleven zitten. Om dat record te kunnen vestigen was de Amerikaan overigens wel 3 uur en 13minuten met deze klus bezig.

5. In de snelste tijd 3 ballonnen met behulp van je rug laten knappen

Met je rug een ballon laten knappen, zonder dat je daarbij een wand of vloer als hulpmiddel gebruikt. Is dat überhaupt mogelijk? De Duitse Julia Gunthel blijkt over die vaardigheid te beschikken. Ze heeft daarvoor wel een hele sterke troef in handen, want haar lichaam is extreem flexibel. Hierdoor kan ze zichzelf achterwaarts praktisch dubbelvouwen. Door haar bovenlichaam in die vouwpositie nog verder naar de achterzijde van haar benen te drukken, kan de ballon die er tussen geplaatst wordt vervolgens kapot knappen. In 2007 herhaalde Julia dit trucje 3 keer in slechts 12 seconden en vestigde daarmee een record.

6. De langst mogelijke tijd een basketbal op een tandenborstel laten draaien

Voordat je een basketbal langdurig op je vinger rond kunt laten draaien, zal er eerst flink geoefend moeten worden. De uit Canada afkomstige Sandeep Singh Kaila besloot het daarbij niet te laten en ging met nog moeilijkere methodes experimenteren. Uiteindelijk kwam hij bij de tandenborstel als ideaal balanceerhulpmiddel uit en begon hij zijn vaardigheden verder te perfectioneren. Het resultaat: een wereldrecord op zijn naam in januari 2019. Toen lukte het hem namelijk om een basketbal voor 1 minuut en 8.15 seconden op een tandenborstel rond te laten draaien.

7. De zwaarste bijenmantel dragen

Op zich zijn bijen natuurlijk heel erg nuttig in de natuur. Ze zorgen ervoor dat bloemen worden bestoven en produceren overheerlijke honing. Toch is ook menigeen behoorlijk bang voor deze zoemende beestjes. Zo niet Liangming Ruan. Deze Chinees ‘gijzelde’ in 2014 tijdelijk een bijenkoningin en verstopte deze ergens op z’n lichaam, waarna maar liefst 63,7 kilo aan werkbijen op zijn deels ontblote lichaam plaatsnamen er een complete bijenmantel ontstond. Om het record nog spectaculairder te maken besloot de Chinees deze situatie maar liefst 53 minuten en 34 seconden te doorstaan. Het meest unieke aan deze stunt is dat hij er geen enkele bijensteek mee opliep.

8. In één minuut de meeste, in de mond vastgehouden appels doorsnijden met een kettingzaag

Er zijn door de jaren heen zoveel verschillende recordpogingen uitgevoerd, dat je tegenwoordig met iets super sensationeels op de proppen moet komen om nog echt op te kunnen vallen. Performancekunstenaar Johnny Strange uit Londen bedacht daarom een spectaculaire, maar ook levensgevaarlijke recordpoging. Met behulp van een kettingzaag wilde hij zoveel mogelijk appels door midden snijden. Klinkt simpel? Niet als je je bedenkt dat Johnny tijdens het doorklieven elke appel in z’n eigen mond vasthoudt. Tijdens een evenement in oktober 2013 in het South Yorkshire vestigde de Brit dit vlijmscherpe record, door op deze bloedlinke manier 8 appels in een minuut te middelen.

9. Langste afstand afleggen met een met tanden omhoog gehouden tafel

Beeld: Georges-Christen.com

Als George Christen uit Luxemburg ergens z’n tanden in heeft gezet, dan gaat het uiteindelijk ook echt gebeuren. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. De Luxemburger beschikt namelijk over een ijzersterk gebit en liet wat dat betreft op 9 februari 2008 in de Spaanse hoofdstad Madrid een staaltje van zijn kunnen zien. Een dame met een gewicht van 49,9 kilo nam toen plaats op een tafel, waarna George zich stevig in de rand van het tafelblad vastbeet. Zonder de tafel met zijn handen aan te raken tilde hij de tafel met de dame erop een ruime meter de lucht in. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg was, legde hij op die manier ook nog eens een afstand van 11 meter en 80 centimeter af.

10. Grootste verzameling rubberen badeenden

Misschien heb je er in het verleden zelf ook wel een gehad. Zo’n gezellig geel eendje waarmee je tijdens het badderen heerlijk kon spelen. Of dat ook de aanleiding voor de Amerikaanse Charlotte Lee was om allerlei kleine en grote rubberen badeenden te gaan verzamelen is onduidelijk. Wat wel bekend is, is dat haar verzamelwoede in 1996 van start ging, toen ze de eerste eend in haar bezit kreeg. Sindsdien bouwde ze haar collectie in sneltreinvaart uit, waardoor ze op 10 april 2011 al het recordaantal van 5.631 verschillende exemplaren was uitgekomen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Groenten Die Je Rauw Kunt Eten

Top 10 Heetste Pepers Ter Wereld