Top 10 Meest Bezochte Websites Van Nederland

De meest bezochte websites van Nederland worden dagelijks door het grootste gedeelte van de mensen gebruikt. Bijna 75% van de Nederlandse bevolking maakt iedere dag gebruik van een of meerdere websites, en dit zijn vaak dezelfde. Het is dan ook niet gek dat de meest bezochte uitgegroeid zijn tot wereldspelers van formaat. Deze websites zijn ook vaak niet alleen in Nederland, maar wereldwijd beschikbaar.

Veel van de meest bezochte websites leveren ons belangrijke informatie. Maar met de komst van social media hebben een aantal giganten ook een groot stuk van het dagelijkse internetverkeer overgenomen. Ze voegen genoeg waarde toe zodat een groot deel van de internetgebruikers dagelijks op deze websites terug te vinden zijn. Dit zijn de top 10 meest bezochte websites van Nederland.

1. Google

De meest bezochte website van Nederland is natuurlijk Google. De grootste zoekmachine ter wereld wordt dagelijks door miljoenen mensen in Nederland gebruikt. Maar Google bestaat al lang niet meer uit een zoekmachine alleen. De website heeft ook een e-maildienst, opslag en nog veel meer functies.

Veel mensen gebruiken Google meerdere keren per dag, en het wordt dan ook gezien als de beste zoekmachine die ooit heeft bestaan. Je denkt er misschien niet eens bij na, maar Google is ook gewoon een website. En niet alleen in Nederland is Google de grootste, want het is ook nog eens de meest bezochte website ter wereld.

2. YouTube

Op nummer twee staat de grootste website voor het uploaden en delen van video’s, YouTube. Wat begon als kleine website, is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en ter wereld. Dagelijks worden miljoenen minuten aan video geüpload op de website.

YouTube is al lang niet meer de plek om amateurvideo’s op te plaatsen. Er bestaan duizenden kanalen die er zeer professioneel uitziet, en waarvan de filmpjes miljoenen keren worden bekeken. Ook in Nederland blijft YouTube razendpopulair, en voor veel mensen de favoriete website als het gaat om video’s.

3. Facebook

Facebook is het grootste en meest bezochte social media platform van Nederland. Miljoenen Nederlanders hebben een account op de website, die daardoor ook niet meer weg te denken is uit de samenleving.

Het aantal gebruikers op Facebook ligt in Nederland maar liefst op 10 miljoen. Wereldwijd ligt dit op meer dan 2 miljard, en het blijft na Google en YouTube dan ook de allergrootste website ter wereld. Vooral onder jongere mensen, blijft Facebook een vermakelijk tijdverdrijf en wordt deze door een grote groep dagelijks bezocht.

4. Instagram

Instagram is tegenwoordig onderdeel van Facebook, maar het blijft een zeer veel bezochte website. Op Instagram kunnen mensen een account aanmaken om vervolgens foto’s met elkaar te delen. Het concept is zeer simpel, maar briljant uitgewerkt als social media website.

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van Instagram, en het blijft tot op heden het meest populaire platform om foto’s te delen met anderen. Instagram is zo groot, dat gebruikers met vele honderdduizenden volgers er zelfs geld mee verdienen. 

5. Twitter

Twitter is de eerste social media website die we tegenkomen in deze top 10. Op Twitter kunnen gebruikers korte berichten plaatsen op hun tijdlijn, en reageren op die van anderen. Hoewel Twitter qua gebruikers op die van Facebook begint in te lopen, heeft het toch wat minder bezoekers.

Twitter wordt vooral door veel Nederlanders gebruikt om een kort bericht te plaatsen of een mening te delen. Het is vooral populair onder de jongere bevolking, en kent in Nederland alleen al een aantal miljoen gebruikers die wekelijks meerdere malen op Twitter zitten.

6. Wikipedia

Wikipedia is de grootste website als het gaat om informatievoorziening. De website heeft voor ieder denkbaar onderwerp een pagina met alle relevante informatie daarover. Waar Wikipedia vroeger nog wel eens gezien werd als onbetrouwbaar, is het tegenwoordig onmisbaar.

De website is zeer simpel in opzet, maar omdat het zo gigantisch groot is, heeft het overal een antwoord op. Informatie op iedere pagina is onderbouwd met betrouwbare bronnen, waardoor de website altijd is voorzien van accurate en relevante informatie. Bovendien kun je er heel wat verrassende onderwerpen op vinden, en gebruiken veel studenten het voor onderzoek.

7. Funda

Funda is een veelbezochte website en de grootste in Nederland als het gaat over het kopen of huren van woningen. De meeste makelaars in Nederland zitten aangesloten bij Funda, en plaatsen nieuwe woningen op de website.

De kracht van Funda komt voort uit de zoekopties en de mogelijkheden om alle relevante informatie over huizen te vinden. Jaarlijks worden er honderdduizenden woningen op Funda geplaatst. Alle plaatsingen zijn voorzien van informatie over de woning, compleet met professionele foto’s. We kunnen wel stellen dat Funda een grote verandering op de markt van woningen heeft gebracht.

8. Marktplaats

Marktplaats mag natuurlijk niet missen in deze lijst, en het is dan ook niet gek dat de tweedehands website tot de meest bezochte websites van Nederland behoort. Op Marktplaats kan iedereen een advertentie plaatsen, en tweedehands spullen verkopen.

Marktplaats is zeer groot, en je kunt hier bijna alles vinden. Van videogames tot servies, en van auto’s tot zelfs graafmachines. Mensen kunnen reageren op advertenties en een bod plaatsen. Dit concept bleek een succes, en Marktplaats wordt dan ook door een groot deel van Nederland gebruikt.

9. Bol.com

Bol.com behoort al een aantal jaren tot de meest bezochte websites van Nederland. De grot online webshop heeft honderdduizenden producten in het assortiment, en met de goedkope en snelle levering die ze bieden een favoriet bij veel mensen.

De webwinkel is gemakkelijk in gebruik, en door de klantvriendelijke houding hebben ze veel klanten aan zich weten te binden. Met regelmatig aanbiedingen op populaire producten, en een groot assortiment weten ze te blijven groeien.

10. NOS

We openen deze lijst met de website van de NOS. De NOS zorgt al jarenlang voor het nieuws op televisie, maar wist je dat ze ook een van de eerste nieuwswebsites hadden. Met de groei van het internet heeft de NOS een groot deel van het nieuws verplaatst naar hun website.

Op de website van de NOS, die dagelijks door veel mensen wordt bezocht zijn de allerlaatste nieuwtjes en belangrijke items te vinden. De NOS heeft een uitgebreid team die er voor zorgt dat heel Nederland iedere minuut op de hoogte is van wat er speelt in binnen- en buitenland.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Stadsdelen Van Hong Kong

Top 10 Beste Business Websites Van Nederland