Top 10 Meest Bezochte Websites Ter Wereld

De meest bezochte websites ter wereld ontvangen maandelijks miljarden bezoekers. Uit gegevens blijkt dat de top 10 samen meer dan 167 miljarden bezoeken op de teller hebben staan. Veel van de grote namen kent bijna iedereen, en waarschijnlijk gebruik je de meeste websites die voorkomen in deze lijst bijna dagelijks.

Veel van de meest bezochte websites zijn ooit begonnen op een zolderkamer. Maar door de groei van het internet zijn ze uitgegroeid tot serieuze bedrijven. De websites richten zich vaak op social media of informatievoorziening, en zijn daardoor breed toegankelijk voor iedereen. We zien ook dat ze vaak trouwe bezoekers hebben, die de websites meerdere malen per dag bezoeken. Welke websites aan de top staan, lees je hieronder. Dit zijn de top 10 meest bezochte websites ter wereld.

1. Google

De meest bezochte website ter wereld is Google. De zoekmachine wordt dagelijks zoveel gebruikt, dat het aantal bezoekers meer is dan de hoeveelheid mensen die op onze aardbol rondlopen. De strategie van Google om een simpele zoekmachine op te zetten met relevante resultaten, bleek een gigantisch succes.

Tegenwoordig is Google een bedrijf waar tienduizenden mensen werken, en veel meer dan een zoekmachine alleen. Toch blijft de website van Google een belangrijke rol spelen, en weet de website een van de belangrijkste rollen in de informatiecultuur van tegenwoordig te spelen. 

2. YouTube

YouTube begon als kleine website waarop mensen filmpjes konden delen en bekijken. Dit was heel wat jaren geleden, en in 2006 kocht Google de streaming gigant op om deze nog succesvoller te maken.

Iedere maand bezoeken ongeveer 3.5 miljard bezoekers de website van YouTube. Om een idee te geven van de grootte van YouTube: iedere minuut wordt er 500 uur aan video geüpload op de website. De website van YouTube blijft dan ook een van de meest bezochte websites ter wereld.

3. Facebook

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Facebook in deze lijst voorkomt. Het social media platform wordt door miljarden mensen bezocht, en zit dan ook tegen de 3.4 miljard bezoekers per maand aan.

Facebook is ook een van de websites waar mensen de meeste tijd per dag op spenderen. Een gemiddelde geregistreerde gebruiker op Facebook maakt dagelijks 58 minuten gebruik van het social media platform. Facebook blijft dan ook aan de top van het social media genre staan.

4. Wikipedia

Waar Wikipedia vroeger gezien werd als een onbetrouwbare bron van informatie, is het tegenwoordig de standaard. De website waar iedereen onder vermelding van bronnen informatie kan toevoegen is de grootste online bibliotheek en kennisbron ter wereld.

De website ontvangt iedere maand zo’n 2.2 miljard bezoekers, die voornamelijk via organische zoekopdrachten op de website terecht komen. Veel mensen gebruiken Wikipedia om informatie op te zoeken, en de website kent miljarden pagina’s over bijna alle onderwerpen die er bestaan. 

5. Twitter

Op nummer vijf staat de social media website Twitter. Twitter maakt gebruik van een simpel concept waarbij mensen korte berichten kunnen plaats op een tijdslijn. Anderen kunnen hier vervolgens op reageren.

De website van Twitter verwelkomt maandelijks 2.1 miljard bezoekers, waarvan ongeveer de helft een account heeft op het platform. Veel bezoekers spenderen meerdere keren per dag een paar minuten op Twitter om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en Tweets van vrienden.

7. Baidu

Het is zeer waarschijnlijk dat je nog nooit van Baidu hebt gehoord, en dat kan kloppen. Baidu is een zoekmachine en concurrent van Google die voornamelijk in China heel erg populair is.

Veel van de functionaliteiten die Baidu aanbiedt kun je ook op Google terugvinden, zoals de optie om op afbeeldingen te zoeken of een kaart te bekijken. De website van Baidu is aangepast specifiek voor China, en laat niet dezelfde resultaten zien als Google. Echter wordt het zoveel door Chinese inwoners gebruikt dat de website op de zevende plaats staat.

8. Instagram

Een andere website die rondom foto’s draait is Instagram. De website van Instagram alleen al wordt meer dan 600 miljoen keer per maand bezocht, door een grote groep aan trouwe leden. Op Facebook na is Instagram ook een van de websites waar mensen de meeste tijd spenderen.

Iedere dag worden op Instagram miljoenen foto’s geplaatst. Volgers kunnen de foto’s liken en delen. Grote accounts op Instagram hebben soms wel miljoenen volgers, en merken betalen veel geld om op gesponsorde pagina’s te staan.

9. IMDB

IMDB is de enige echte zoekmachine en database voor alles wat gerelateerd is aan films en series. IMDB is dan ook de afkorting van International Movie DataBase. De website houd alles bij op het gebied van releases, trailers, acteurs en nog veel meer gerelateerde informatie over uitgebrachte en nieuwe films.

De website heeft een zeer actieve community van gebruikers die reviews schrijven en films beoordelen op basis van eigen ervaringen. Hierdoor wordt IMDB door velen gebruikt om te checken of de film goed wordt beoordeeld en de moeite waard is om te kijken.

10. Pinterest

De eerste website die in de top 10 voorkomt is Pinterest, een site uit de Verenigde Staten die zich richt op het delen van foto’s in een soort van collages. Gebruikers kunnen op de website een account aanmaken, en foto’s in groepen plaatsen en opslaan. Deze kunnen ze vervolgens delen met andere gebruikers van het platform.

Met ongeveer 420 miljoen bezoekers en miljoenen leden is Pinterest een succesvolle social sharing website. Het simpele concept van Pinterest bleek een succes, en het platform is ongeveer 13 miljard euro waard.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Sterrenbeelden

Top 50 Beste Videoland Films