Top 10 Meest Bezochte Webshops van Nederland

De meest bezochte webshops van Nederland draaien meer omzet dan veel gewone winkels. Online shoppen is namelijk gigantisch gegroeid, en wanneer we het hebben over grote webwinkels, dan gaat het soms over meer dan een miljard euro aan omzet. Het zijn geen kleine webwinkeltjes meer waar je maar een beperkt aantal producten kunt kopen, maar tienduizenden items uit elk mogelijke categorie.

De grootste en meest bezochte webshops hebben ook nog eens duizenden medewerkers. Aangeboden producten worden opgeslagen in grote locaties, waar dagelijks tienduizenden pakketjes worden verzonden. De grote webshops hebben niet alleen het online landschap daarmee verandert, maar ook de manier waarop pakketjes worden bezorgd door onder andere PostNL. Dit zijn de top 10 meest bezochte webshops van Nederland.

1. Bol.com

De meest bezochte webshop van Nederland is de allergrootste die we in ons landje hebben. Bol.com kent iedereen, en ze hebben een gigantisch aanbod op de website staan. Het grootste gedeelte van de producten worden geleverd vanuit eigen magazijnen, maar kleinere partijen kunnen ook gebruik maken van het platform om producten te verkopen.

Bol.com heeft precies op het juiste moment een sprong gemaakt, en is niet alleen de grootste webshop die het meest bezocht wordt, maar ook een belangrijke werkgever in Nederland. De blauwe kleuren van Bol kent iedereen, en met snelle leveringen en een uitstekend retourbeleid wisten ze zich op te werken tot de grootste van Nederland.

2. Coolblue

De op één na meest bezochte webshop van is Coolblue. De webshop van Coolblue zag voor het eerst het leven in 1999, en heeft sindsdien aan de top gestaan. Coolblue wordt gekenmerkt door de opvallende blauwe en oranje kleuren, en levert kwalitatieve producten tegen een.

Waar de meeste grote webshops ervoor kiezen om alles onder hetzelfde domein te plaatsen, maakt Coolblue gebruik van meer dan 300 kleinere webshops die allemaal met elkaar verbonden zijn. Daarnaast hebben ze ook nog eens 9 fysieke winkels.

3. Albert Heijn

De grootste supermarkt van Nederland heeft ook een van de meest bezochte webshops van ons land. Albert Heijn is het schoolvoorbeeld van een uitstekende transitie naar online verkopen van traditionele producten. De supermarkten zijn overal te vinden, maar wanneer je even geen zin hebt om naar de winkel te gaan kun je ook bij de webshop van de Appie bestellen. 

Ze hebben alle producten die in de winkel liggen ook online beschikbaar, en natuurlijk de aanbiedingen. Met een snelle bezorging, en handige opties om een tijdvak te kiezen wist Albert Heijn uit te groeien tot een grote webwinkel.

4. Zalando

Online kleding kopen is dankzij Zalando in een stroomversnelling geraakt. De webshop wist de markt in het middensegment in zijn geheel over te nemen, en speelt duidelijk in op de voorkeuren van de nieuwere generatie.

Voor veel mensen is kleding passen belangrijk, en Zalando wist hier als een van de eerste handig op in te spelen. Klanten kunnen kleding bestellen en passen. Items die ze niet willen houden kunnen gratis worden teruggestuurd.

5. Wehkamp

Wehkamp heeft een aantal lastige jaren achter de rug. Het bedrijf begon van origine met de verkoop via magazines vol met producten, en heeft daarna de overstap gemaakt naar een online webshop. De verkoop viel een aantal jaren tegen doordat de concurrentie beter wist in te spelen op de markt, maar Wehkamp is terug.

Het grote online warenhuis heeft nog steeds een trouwe schare fans, en weet door middel van een aangepast assortiment nog steeds bij de top te blijven. De website werkt goed, en is in zijn geheel goed ingericht waardoor het een van de meest bezochte webshops van Nederland blijft.

6. Amazon

Amazon is een van de grootste online webshops ter wereld, maar eentje die tot voor kort nog niet in Nederland aanwezig was. Maar de komst van Amazon was er eentje waarop veel mensen zaten te wachten, en die veel andere webshops vreesden. Toch wist Amazon de koningen van de Nederlandse webshops nog niet te verslaan, maar ze zijn wel een geduchte concurrent geworden.

De veel bezochte webshop heeft bijna alles wat je maar kan verzinnen. Een groot deel bieden ze zelf aan en komt uit eigen voorraad, maar Amazon gebruikt ook kleinere partijen die de kracht van het platform gebruiken. Een ding is zeker, ook in Nederland behoort Amazon al tot de top.

7. The Learning Network

The Learning Network is een naam in deze lijst die misschien niet heel bekend zal voorkomen bij de meeste mensen. Het is een bedrijf dat schoolspullen levert aan voornamelijk zakelijke klanten en scholen, wat ze doen via een online platform.

Studystore en VanDijk zijn onderdeel van The Learning Network.

De meeste scholen zijn aangesloten bij The Learning Network, en naast boeken leveren ze ook veel andere soorten schoolspullen. Ze zorgen voor een snelle levering en scherpe prijzen, waardoor ze zeer groot zijn geworden.

8. Jumbo

Je vraagt je misschien af waarom een supermarkt in deze lijst voorkomt. De Jumbo heeft naast fysieke supermarkten ook een online webshop. Hier kunnen klanten van de Jumbo vanuit thuis alle boodschappen bestellen die ook in de winkel liggen. 

Jumbo heeft een eigen bezorgdienst, en bezorgt alle bestelde boodschappen tot in de keuken. Deze formule bleek een succes, en Jumbo behoort nu tot de meest bezochte webshops.

9. Mediamarkt

Net zoals een aantal andere webshops in deze lijst, heeft de Mediamarkt ook een succesvolle sprong gemaakt van fysieke winkels naar online webwinkels. De elektronicagigant staat bekend om zijn uitstekende aanbiedingen en ruim aanbod aan allerlei soorten elektronica.

De Mediamarkt heeft wekelijks verschillende aanbiedingen tegen aantrekkelijke prijzen. Meestal zijn ze goedkoper dan concurrenten, maar mensen wonen niet altijd in de buurt van een winkel. Door alle producten ook online aan te bieden, weet Mediamarkt het merk voor iedereen bereikbaar te maken. 

10. H&M

H&M kennen we allemaal wel van de talloze kledingwinkels die door heel Nederland verspreid staan. Het Zweedse kledingmerk heeft niet alleen in Europa winkel staan, maar overal ter wereld. En zoals het hoort bij een grote kledingwinkel, heeft H&M ook een grote aanwezigheid online.

De webshop van H&M wordt maandelijks door honderdduizenden mensen bezocht. De winkel heeft het heel gemakkelijk gemaakt om kleding te bestellen, te passen en te retourneren, waardoor het favoriet bij het publiek is geworden. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Schoenenmerken Ter Wereld

Top 10 Beste Android Torrent Clients