Top 11 Meest Bekende Kledingmerken Ter Wereld

Jaarlijks produceren de meest bekende kledingmerken ter wereld miljoenen t-shirts, broeken, truien en sokken. Soms lijkt het erop dat de merken niet eens meer om kleding draaien, en houden zich dan ook met veel meer bezig dan het produceren van kleding. De merken worden gedragen door miljoenen mensen, en ze maken slim gebruik van beroemdheden en influencers om de kleding te promoten.

De meest bekende kledingmerken zijn niet alleen de duurdere merken. Met het oog op de portemonnee zijn er ook een aantal merken die goedkopere kleding produceren die veel mensen aanspreken. En natuurlijk vormt duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden een steeds grotere rol bij de bekende merken. Dit zijn de top 11 meest bekende kledingmerken ter wereld.

1. Calvin Klein

Calvin Klein is het meest bekende kledingmerk ter wereld, en bestaat al tientallen jaren. Aan het eind van de jaren 60 begon Calvin Klein met een winkeltje in New York, maar groeide al snel uit. Toen de kleding op de cover van Vogue verscheen, begon het echte success voor CK.

Veel bekende modellen hebben de kleding, ondergoed en schoenen van Calvin Klein gedragen. Het merk richt zich op minimalistische, strakke lijnen waar het logo vaak prominent op aanwezig is. Ze hebben producten voor zowel mannen als vrouwen, en zijn het meest bekend over de hele wereld.

2. Tommy Hilfiger

Op de tweede plaats staat het hippe designer merk Tommy Hilfiger. Veel mensen kennen het merk, en deze straalt dan ook een Amerikaans, cool image uit waardoor de kleding zo populair is geworden.

Tommy Hilfiger staat voor luxe, en heeft een duidelijke aanwezigheid in veel landen. Het merk heeft zowel losse winkels, als stands in luxe warenhuizen. Veel fans zweren bij kleding en schoenen van Tommy Hilfiger, en de kleding is terug te vinden in alle lagen van de samenleving.

3. Nike

Nike is het meest gedragen schoenen merk ter wereld, en heeft daarnaast ook een zeer succesvolle kledinglijn. Het merk maakt eigen sportkleding en accessoires. Zoals het bij Nike hoort, dragen veel mensen naast de schoenen ook de kleding van het merk.

We kunnen wel stellen dat veel mensen Nike kennen, en ze zijn dan ook regelmatig terug te zien bij sportevenementen of tijdens campagnes. De iconische Nike winkels staan in bijna iedere stad, en Nike heeft diverse samenwerkingsverbanden met bekende sterren en sporters.

4. Louis Vuitton

Het bekende Franse merk bestaat al sinds 1854, en is een gevestigde speler. Louis Vuitton is een naam die veel mensen kennen van de luxe kleding en tassen die ze ontwerpen. Het is een van de duurste merken ter wereld, en veel soorten kleding en accessoires gaan dan ook voor duizenden euro’s over de toonbank. Het iconische logo met LV erop kent iedereen, en menig merk probeert Louis Vuitton te imiteren en ook succesvol te worden op de markt voor luxe goederen.

5. Adidas

Adidas is de grote concurrent van Nike, en de twee zijn samen de grootste sportmerken ter wereld. Het merk richt zich op schoenen, kleding en accessoires gericht op mensen met een sportieve levensstijl. 

Fans kunnen letterlijk bijna alles van Adidas kopen. Van schoenen tot sokken, en van truien tot tassen, het merk heeft alles in huis. Waar Adidas vroeger vooral door sporters werd gedragen, is het tegenwoordig een van de meest toegankelijke en bekende merken ter wereld.

6. H&M

Het Zweedse modemerk H&M is geliefd bij veel mensen. Het merk is beroemd geworden vanwege zijn eigenwijze en eigentijdse kleding die niet veel geld kosten. H&M richt zich namelijk uitsluitend op mensen met een kleinere portemonnee, en maakt handig gebruik van de schaal om kleding voor goedkopere prijzen te produceren. Dankzij die uitstekende formule, samen met opties om online te shoppen, is H&M een bekend kledingmerk en vertrouwd gezicht in veel landen.

7. Uniqlo

Nog niet zo lang geleden werd de eerste Uniqlo winkel in Nederland geopend, maar het merk is in andere landen zeer bekend. Ze maken hippe, kleurrijke kleding voor een goede prijs. 

Uniqlo staat bekend om zijn samenwerkingen met onder andere Disney, Andy Warhol en Billy Eillish. Met gastdesigners wordt een eigen, unieke lijn ontworpen waarmee Uniqlo veel mensen weet aan te trekken.

8. Hugo Boss

Het luxe merk Hugo Boss straalt al jarenlang klasse en kwaliteit uit. Hugo Boss is een echt designer merk, die zich richt op de wat luxere markt. Het Duitse merk maakt kleding, maar ook schoenen, accessoires en geurtjes.

Hugo Boss positioneert zich als luxe merk waar kwaliteit voorop staat. Ze zijn dan ook aanwezig in alle duurdere warenhuizen. Veel mensen kennen Hugo Boss ook van de geurtjes, die meerdere prijzen hebben gewonnen en zeer veel verkocht worden.

9.Zara

Zara is ooit begonnen als een klein kledingmerk in Spanje, maar ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd merk met winkels in heel veel verschillende landen. De kleding van Zara ziet er wat chiquer en trendy uit, met veel eigentijdse patronen die ervoor zorgen dat het merk zoveel fans heeft.

Zara maakt uitsluitend eigen kleding, schoenen en accessoires. De prijzen liggen net iets boven het budget segment, maar zijn veel betaalbaarder dan de dure kledingmerken. Hierdoor is Zara bij veel mensen populair, en hebben ze een unieke plek op de markt verovert.

10. Gucci

Gucci is al sinds 1921 een van de leiders op het gebied van luxe mode. Het merk maakt kleding die behoorlijk wat centjes kosten, maar staan dan ook bekend om hun unieke stijl. De kleding die Gucci ontwerpt is extravagant en maakt gebruik van aparte patronen.

Gucci is een combinatie van luxe en stijl, ze zijn dan ook alleen op exclusieve locaties te vinden. Het prijskaartje zorgt ervoor dat veel mensen het merk kennen, maar niet iedereen het in huis heeft waardoor het een gewild merk blijft.

11. Burberry

We openen de lijst met het Britse Burberry, een merk wat ooit begon met het produceren van winterkleding in Engeland. Tegenwoordig is Burberry een bekend gezicht, en ze hebben dan ook een eigen stijl die bij het merk past.

De kleding van Burberry zit in het middensegment. Dankzij de unieke ontwerpen en geruite prints die veel terugkomen, is het merk geliefd bij veel fans. Naast kleding maakt Burberry ook eigen accessoires, en hebben ze een aantal geurtjes.

Wat vond je van dit artikel?

Top 13 Leukste Vrouwen Series Op Videoland

Top 10 Leukste Netflix Series Voor Het Hele Gezin