Top 10 Meest Agressieve Hondenrassen

Mensen die voor het eerst een hond als huisdier willen, moeten uitkijken met de meest agressieve hondenrassen. Sommige hondenrassen zijn wat agressiever, en lastiger te trainen dan andere rassen. Dit betekent niet dat jouw eerste hond niet een wat energieker of agressiever type mag zijn, maar wel dat je sterk in je schoenen moet staan en ervoor moet zorgen dat ze de juiste training krijgen. 

Desondanks dat de meest agressieve honden worden gezien als gevaarlijk, zijn het uitstekende waakhonden, en geven ze veel liefde. Ze worden vaak gekenmerkt door een atletische bouw, en intelligent karakter. Maar toch moet je voorzichtig met ze omgaan. Dit zijn de top 10 meest agressieve hondenrassen.

1. Pitbull Terriër

Op de eerste plaats staat de pitbull terrier. Dit middelgrote hondenras valt vooral op omdat ze heel erg gespierd zijn. Dit komt omdat ze in het verleden gefokt zijn om hun kracht, en gebruikt werden bij hondengevechten. Door te fokken en te mengen met andere hondenrassen is de pitbull terrier ontstaan.

De honden zijn zeer loyaal, en bijvoorbeeld perfect om op kinderen te passen. Ze nemen hun taken zeer serieus. Maar de hond kan agressie vertonen richting onbekenden of andere honden. Doordat ze zo sterk zijn, heeft een bijtincident of aanval van een pitbull terrier dan ook het meest een fatale afloop. 

2. Jack Russel

De Jack Russel mag dan misschien een kleine hond zijn, maar toch kan dit kleine beestje zeer agressief zijn. Jack Russells zijn van nature jachthonden die extreem veel energie bevatten en dominant kunnen zijn. Mannetjes kunnen moeilijk samenleven met andere mannetjes, en je moet oppassen met andere honden.

Een Jack Russel vereist discipline en training om ervoor te zorgen dat ze het gewenste gedrag vertonen. Bovendien heeft de hond zeer veel energie, en wilt als geen ander rondrennen. Hoewel ze vrij klein zijn, kunnen bijtincidenten gevaarlijk zijn voor kinderen of andere honden.

3. Rottweiler

Rottweilers hebben van alle honden de sterkste bijtkracht, wat ervoor zorgt dat incidenten vaak een dodelijke afloop hebben. De honden zijn vrij groot, en hebben van nature een opvliegend temperament. Hoewel rottweilers goed getraind een perfecte hond zijn, kan het voorkomen dat een ongetrainde rottweiler mensen of dieren aanvalt.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om veel tijd te besteden aan activiteiten en training samen met de rottweiler. Want bij verveling en te weinig uitdaging, kan dit bij een rottweiler leiden tot gedrags- en/of agressieproblemen.

4. Staffordshire Bull Terrier

Een Staffordshire bull terrier is op zich niet gevaarlijk. Het zijn lieve, aanhankelijke en energieke honden die maar al te graag met de baas gaan wandelen of spelen. Maar deze hond is van origine een vechthond, en kan zorgen voor explosieve incidenten.

Door het zware verleden die de staffords hebben, zit er soms nog wat genetische code in waardoor ze buiten zichzelf kunnen raken, en een mens of dier kunnen aanvallen. Het is daarom belangrijk om deze hond goed te trainen.

5. Wolfshond

Op de vijfde plaats staat de wolfshond, een hybride kruising tussen een hond en wolf. Dit ras is ontstaan als experiment voor het leger. Hoewel na een aantal generaties werd besloten dat de honden te agressief waren om in te zetten, zijn er toch mensen die ze blijven fokken.

De dieren zien er prachtig uit, en ze zijn een goede kruising tussen een wolf en hond. Maar hoe gedomesticeerd ze ook zijn, het blijven onvoorspelbare dieren met een natuurlijk instinct. Het is dan ook aan te raden om alleen als ervaren baas een wolfshond te overwegen.

6. Duitse Herder

Duitse herders zijn grote honden die je veel liefde geven. Maar toch zorgen er elk jaar een aantal Duitse herders voor bijtincidenten, met alle gevolgen van dien. De dieren zijn zeer intelligent, en dankzij hun grootte heel sterk.

Doordat herders waakhonden zijn die vaak op grote terreinen rondlopen, zijn ze zeer snel en kunnen ze defensief worden. Het is daarom ook belangrijk om een herdershond goed te trainen, zodat incidenten voorkomen kunnen worden.

7. Akita

De van oorsprong uit de bergen in Japan afkomstige Akita is een sterk, dominant en onafhankelijk ras die gefokt zijn in strenge omstandigheden. Akita’s zijn uiterst loyaal naar de baas, maar met een slechte opvoeding kunnen ze onvoorspelbaar zijn. Dit uit zich in agressie naar onbekenden of andere honden. De reden hiervoor is territoriaal gedrag wat de akita van nature met zich meedraagt. Door een akita regelmatig te trainen en jezelf dominant op te stellen, kunnen veel problemen met een akita makkelijk voorkomen worden.

8. Doberman Pinscher

De mooie en slanke doberman pinscher is een prachtige hond die heel lief voor de familie is waar hij blij leeft. Dit hondenras wordt gezien als het meeste loyale ras wat er bestaat. Agressie en aanvallen van een doberman pinscher zijn dan ook altijd erop gericht om het baasje te beschermen.

Incidenten kunnen voorkomen bij zowel mensen, maar ook bij andere honden. Een doberman kan wel eens een foute inschatting maken, en andere honden aanvallen die hij ziet als bedreiging.

9. Chow-Chow

De chow-chow wordt maar ongeveer 52 centimeter groot en ziet er niet heel gevaarlijk uit. Maar instinctief kunnen het explosieve dieren zijn. Chow-chow’s zijn vroeger gebruikt en gefokt als waakhonden of als politiehonden, en dit zie je terug in het karakter. 

Ze zullen ooit de baas aanvallen en zijn zeer trouw, maar pas op met andere honden en mensen. Chow-chow’s kunnen agressief gedrag vertonen richting onbekenden of andere honden zonder dat daar aanleiding voor hoeft te zijn. Zo zijn ze nou eenmaal gefokt, en voelen zich verplicht het baasje te beschermen.

10. Siberische Husky

De Siberische husky is een veelzijdig ras die over het algemeen beschouwd wordt als een trouwe en lieve hond. Ze zijn goed in de omgang met kinderen en accepteren andere mensen heel snel. Het zijn sterke honden die van gezelschap houden om in de buurt van de baasjes te zijn.

Een husky heeft echter nog steeds een sterk roofzuchtig instinct waardoor het ze redelijk gevaarlijk maakt voor katten en andere kleine huisdieren. Ook kan een husky zich aan een persoon hechten, en die ten allen tijde proberen te beschermen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Vreemde Soorten Wolken

Top 10 Lekkerste Traditionele Griekse Gerechten