Top 10 Lekkerste Alcoholvrije Cocktails

Makkelijk te maken alcoholvrije cocktails zijn een prima oplossing wanneer je de BOB bent, of geen zin hebt in een kater de volgende dag. Ook zijn cocktails zonder alcohol uitstekend om te serveren aan de kinderen. Er bestaan zoete alcoholvrije cocktails, maar je kunt ook andere smaken combineren zodat je een verrassend resultaat krijgt.

De meeste alcoholvrije cocktails zijn varianten van bekende cocktails, maar dan met een aantal ingrediënten. Vaak zul je de smaak niet eens kunnen onderscheiden van de reguliere drankjes.

Maar met verschillende ingrediënten, kun je ook heerlijke combinaties maken die niet mogelijk zijn bij gewone cocktails, en iedereen verrassen met een verfrissend drankje. Dit zijn de top 10 makkelijk te maken alcoholvrije cocktails.

1. Virgin on the beach

Sex on the beach is een zoete, frisse cocktail die je wel op iedere menukaart. Het is dan ook geen verrassing dat deze cocktail ook een alcoholvrije variant heeft. Deze smaakt zo lekker, dat die dan ook met trots op de eerste plaats staat in deze top 10. Bovendien is deze cocktail zo klaar, en heb je maar een paar ingrediënten nodig. 

Een Virgin on the Beach maak je door wat ijs in een glas te doen. Voeg vervolgens een laagje perzik siroop toe, gevolgd door sinaasappelsap. Wanneer het glas voor ongeveer driekwart gevuld is, maak je het geheel af met cranberrysap. Roer niet in het glas, zodat de kleuren bovenop elkaar blijven drijven.

2. Pina Colada

Even geen zin in alcohol, maar wil je toch een snelle cocktail op tafel zetten? De bekende Pina Colada kun je ook zonder de rum maken. Je krijgt natuurlijk wel de heerlijke smaak van ananas en kokosnoot, maar niet de hoofdpijn achteraf.

Een Pina Colada zonder alcohol maak je heel eenvoudig door kokosmelk, het sap van een ananas en wat banaan te mengen in een blender. Het resultaat is een smeuïge en frisse alcoholvrije Pina Colada.

3. Virgin Mojito

De mojito is een van de meest bekende en geliefde cocktails tijdens warme zomerdagen. Gelukkig kun je ook een Mojito maken zonder alcohol, die bijna niet van het echte drankje is te onderscheiden. Een Virgin Mojito maak je bovendien in een paar tellen, en met bijna dezelfde ingrediënten. 

Het enige wat je nodig hebt voor een Virgin Mojito is munt, limoen, rietsuiker, tonic water en een aantal ijsblokjes. Je maakt deze cocktail snel door de munt te stampen, en deze samen met de limoen, tonic en rietsuiker te shaken. Eenvoudig, snel en overheerlijk.

4. Moscow Mule

De Moscow Mule is een sterke cocktail met een pittig randje. Je kunt deze ook heel eenvoudig zonder alcohol maken, maar wel met de kruidige smaak. Dit is een perfecte alcoholvrije cocktail voor mensen die op zoek zijn naar net iets anders. 

Het enige wat je voor deze mocktail nodig hebt, is munt, limoen, gember, ijs en 7-up. Je stampt de limoen, munt en gember in een glas. Vervolgens gooi je er een aantal kleine ijsblokjes bij, en vul je het glas met 7-up. Een makkelijkere cocktail zonder alcohol is er bijna niet.

5. Strawberry Margarita

Ben je op zoek naar een zoete en verfrissende cocktail voor warmere dagen zonder alcohol? De Strawberry Margarita is er eentje zonder alcohol, maar wel met de heerlijke smaak van aardbeien.

Je neemt een handje verse aardbeien, en stamp deze fijn in een glas. Vervolgens meng je deze met sinaasappelsap en bruiswater. Gooi er wat ijs in en doe er een takje munt bij. Roer het geheel goed door, en je hebt een zomerse alcoholvrije cocktail. Deze drink je het beste buiten in de tuin, tijdens de ondergaande zon.

6. Ipanema

Liefhebbers van passievrucht en gemberbier opgelet. Deze exotische, alcoholvrije cocktail zit vol met smaak, heeft een kruidig tintje en is heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Binnen een paar minuten creëer je zelf deze frisse cocktail, en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. 

Wat gaat er in een alcoholvrije Ipanema? Je hebt alleen limoen, passievrucht, suiker, wat geschaafd ijs en gemberbier nodig. De limoen zorgt voor het frisse tintje, de passievrucht voor de exotische smaak en het gemberbier geeft en kruidig randje aan deze unieke alcoholvrije cocktail.

7. Mistletoe

Een speciale mocktail voor speciale gelegenheden? Met niet al te veel werk tover je deze uniek gedoceerde alcoholvrije cocktail op tafel. Het kost niet veel werk, maar het trekt wel alle aandacht. Bij deze mocktail gebruik je een limoenpartje om de rand van het glas in te smeren, en strooi je er wat suiker overheen.

Vul het glas met wat alcoholvrije rumsiroop en rietsuikersiroop, en vul het aan met ijsblokjes en ginger ale. Maak het glas af met wat  verse cranberry’s, een partje limoen en een takje rozemarijn

8. Vir­gin Cos­mo­po­li­tan

Beeld: AH

De Virgin Cosmopolitan is eenvoudig te maken, maar heeft iets ijskouds. Je maakt deze alcoholvrije cocktail namelijk met een ijsje. Neem wat aardbeien en halveer deze, leg deze op de bodem van de glazen. Vul vervolgens de glazen met wat licht bruisend water. 

Als laatste voeg je een speciaal ingrediënt toe aan om de Virgin Cosmopolitan af te maken, namelijk een bosvruchtenijsje. Het ijsje smelt langzaam in het glas waardoor je een heerlijk, zoete smaak geeft aan het drankje. 

9. Gin Tonic

Gin Tonic is al een hele tijd een van de meest populaire cocktails die je maar kunt vinden. Maar voor een lekkere Gin Tonic heb je helemaal geen alcohol nodig. Met de alcoholvrije variant kun je diverse combinaties maken, van zoet tot extra bitter. 

Om een Gin Tonic te maken heb je natuurlijk tonic water nodig. Dit kun je kopen van je eigen favoriete merk en smaak. Daarnaast is er ook alcoholvrije Gin te verkrijgen zoals Seedlip Spice. Garneer je Gin Tonic zonder alcohol met limoen, bessen, kaneelstokjes of komkommer, en je bent er klaar voor.

10. Virgin Caipirinha

Een Virgin Caipirinha is de alcoholvrije variant van deze tropische cocktail uit Brazilië. Net zoals de gewone cocktail, is dit drankje zonder alcohol ook zeer snel te maken. Een Virgin Caipirinha kun je bereiden met limoen, rietsuiker, sinaasappelsap, ice tea met perzik of citroensmaak en een aantal blaadjes munt. 

Je vult je glas met ice tea en sinaasappelsap naar smaak, voeg de suiker toe en crushed ice. Garneer het drankje met een partje limoen en een blaadje munt. Binnen een paar tellen staat deze lekkere, zomerse alcoholvrije cocktail op tafel.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 meest populaire meisjesnamen van dit moment

Top 10 Beste Hosting Websites Van Nederland