Top 10 Leukste Series Voor Vrouwen

Soms heb je even een avondje voor jezelf nodig, en hoe kun je die beter opvullen dan met de leukste vrouwen series. Zowel op Netflix, als op Videoland en Amazon Prime zijn verschillende leuke series te vinden voor een breed publiek. Maar mocht je eens zin hebben in een serie die echt voor vrouwen is, dan hoef je niet ver te zoeken. 

Ga dus lekker op de bank liggen, pak er een wijntje bij en kies een leuke serie uit. Je hoeft niet te kiezen wat je vriend leuk vind of de familie, en kunt gewoon eens kijken wat jij wilt. Maar uit het grote aanbod aan series op alle entertainment kanalen, kan het nog wel eens lastig zijn om een goede serie te kiezen.

Geen paniek, wij hebben de beste op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 leukste vrouwen series.

1. New Girl

De leukste vrouwen serie die je echt niet mag missen is New Girl. De reden dat deze serie op de eerste plaats staat is vrij simpel. De combinatie van humor, spanning, personages en de algehele sfeer in de serie is uniek.

De serie draait om Jess, die op zoek is naar een kamer nadat ze gedumpt is door haar vriend. Ze komt terecht in een huis met vier mannen, wat natuurlijk niet altijd even goed gaat. Tijdens de serie kom je niet bij van het lachen, en New Girl zit dan ook vol met humor en ongemakkelijke situaties waarin Jess terecht komt.

2. Sweet Magnolias

Een redelijk nieuwe serie op Netflix, is er eentje die je niet mag missen. Sweet Magnolias is een ijzersterke vrouwen serie die drie vrouwen volgt in het stadje Serenity. Ze zijn al sinds de middelbare school vriendinnen, en delen veel samen. Maar toch hebben ze alledrie een eigen, apart leven.

Sweet Magnolias is een uitstekende serie om ‘s avonds na een lange dag op de bank te kijken met een stukje chocolade of wat wijn. Het eerste seizoen is recentelijk uitgebracht, maar we kunnen nu al niet wachten op het tweede deel.

3. Outlander

De laatste jaren zijn er veel uitstekende series uitgebracht, maar Outlander steekt toch wel boven de meeste met kop en schouders uit. De personages zijn zeer sterk, en visueel is Outlander een van de sterkste series ooit uitgebracht.

In Outlander volgt Claire, die gevangen zit in twee werelden in een verschillende tijd. In beide wereld heeft ze een man waar ze verliefd op is, en zal moeten kiezen. Het kost even wat moeite om alles te begrijpen, maar na een paar afleveringen kun je niet meer stoppen met kijken.

4. Dynasty

In Dynasty staan de families Carrington en Colby centraal. Dit zijn niet zomaar twee families, maar de rijkste twee van de Verenigde Staten. In Dynasty wordt Fallon gevolgd, de dochter van Carrington. 

Ze denkt dat haar nieuwe stiefmoeder een golddigger is, en het gemunt heeft op haar vaders fortuin. Met veel drama en spanning sluit ze zich aan bij de aartsrivalen van de familie Colby. De serie zit zeer goed in elkaar, en is dan ook een prima show om in een paar avondjes te bingewatchen.

5. Friends

Friends is al een flink aantal jaren oud, maar met de hoeveelheid afleveringen die er te vinden zijn en de kwaliteit van de serie is tijdloos. Mocht je Friends nog nooit gezien hebben. dan is het een echte aanrader.

In de serie wordt het dagelijks leven van zes vrienden gevolgd. Iedere aflevering zit niet alleen maar vol met herkenbare momenten voor veel mensen, maar de Friends komen ook nog eens in bizarre situaties terecht. 

6. Jane The Virgin

Jane is een zeer nette jonge vrouw die tot haar huwelijk maagd blijft. Maar tijdens een afspraak bij de gynaecoloog gaat het mis. Door een vergissing raakt Jane zwanger. Alsof het niet gekker kan, is de vader ook nog eens een jongen waar ze een paar jaar geleden op verliefd was. De serie zit bomvol met humor en romantische momenten, ideaal voor een avondje Netflix.

7. Weeds

Weeds is een serie waar je niet over uitgepraat raakt, en perfect om samen met je vriendinnen te kijken. Nancy komt in de problemen wanneer haar man overlijdt en ze zelf voor de financiën moet gaan zorgen. Maar om haar familie te redden kiest ze wel voor een heel aparte carrière.

Nancy besluit om drugs te gaan dealen, met alle gevolgen van dien. De serie bevat een aantal zeer herkenbare momenten, en zit vol met zwarte humor die passen bij de sfeer van Weeds.

8. Orphan Black

In Orphan Black wordt Sarah Manning die opgroeide als weeskindje en het leven beu is. Wanneer een vrouw op het treinstation zelfmoord pleegt die er precies zoals Sarah uitziet, neemt ze haar identiteit aan.

Hoe hard ze ook probeert haar leven achter zich te laten, komt Sarah toch weer in de problemen terecht. De serie is op verschillende momenten spannend, maar heeft ook de nodige humoristische scenes. Een aanrader als je eens een weekend wilt bingewatchen.

9. The Crown

The Crown is gebaseerd op alle gebeurtenissen rondom de Britse koningin Elizabeth. Op zeer jonge leeftijd heeft zij de troon van haar vader overgenomen, en deze serie volgt het leven van het Britse staatshoofd.

De serie begint tijdens de tweede wereldoorlog, waar een 25 jaar jonge prinses Elizabeth wordt gekroond tot koningin. Met haar beperkte ervaring probeert ze het land te sturen en tegelijkertijd de verraderlijke politiek onder controle te houden. The Crown is een spannende serie die vol met twists en drama zit.

10. Riverdale

In deze serie wordt een groepje jongeren gevolgd die op het eerste gezicht een redelijk normaal leven leiden. Maar ondanks dat het dorpje waar ze wonen redelijk uitgestorven lijkt van enige actie, is dit niet het geval. Archie en zijn vrienden raken betrokken bij een moordzaak, en niets is wat het lijkt in het dorp Riverdale.

Tijdens de serie zit je constant op het puntje van je stoel. De personages in Riverdale zijn zeer herkenbaar, en afgeleid van mensen die we allemaal wel in onze omgeving kennen. Riverdale is een prima adaptatie van de gelijknamige stripreeks. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Beleggingssites

Top 10 Leukste Videoland Series Voor Stellen