Top 10 Leukste Videoland Series

Met de groei van Videoland kan het lastig zijn om de leukste Videoland series te vinden. Het entertainment platform heeft veel nieuwe series toegevoegd aan de catalogus die de moeite waard zijn om te kijken. Eigenlijk heb je hetzelfde probleem bij Videoland zoals bij Netflix, en dat is het kiezen van de leukste serie om te kijken.

Videoland heeft een breed aanbod aan series van zowel Nederlandse bodem, als internationale toppers. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat er zoveel te kijken valt via Videoland. Ook hebben ze veel exclusieve series weten binnen te slepen die je bij geen enkele andere streamingdienst kunt kijken.

In deze top 10 hebben we de beste en leukste series die op het platform staan op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 leukste Videoland series.

1. The Handmaid’s Tale

De leukste, en tegelijkertijd meest intense en spannende serie op Videoland is The Handmaid’s Tale. Offred is een vrouw die leeft in een wereld waar de meeste dames geen kinderen meer kunnen krijgen, maar zij en een paar andere vrouwen zijn daarop de uitzondering. 

Maar in Gilead worden ze behandeld als tweederangs inwoners, die alleen maar goed zijn om voor nageslacht te zorgen. De sfeer van The Handmaid’s Tale is niet te vergelijken, en geeft een verschrikkelijk beeld van een toekomst die niet in te denken is. Een topper van een serie waarbij je niet kunt stoppen met kijken.

2. Awkward

Jenna Hamilton komt in Awkward in het middelpunt van de aandacht te staan nadat ze een ongelukje heeft gehad thuis waarvan iedereen dacht dat het een zelfmoordpoging was. Awkward is de perfecte balans tussen humor en drama. 

De serie is niet te vergelijken met andere shows over schoolgaande tieners. Awkward gaat een stuk dieper in op de problemen en uitdagingen waar Jenna voor staat, en heeft veel herkenbare momenten. Op Videoland kun je genieten van 5 seizoenen aan verdriet, drama en comedy in Awkward.

3. Nieuwe Buren

Peter en Eva krijgen met een tragisch ongeluk te maken, hun dochtertje komt te overlijden bij de geboorte. Toch nemen ze intrek in hun nieuwe huis, en maken kennis met de vrijgevochten buren.

De serie start vooral op met achtergronden en introducties van de personages. Maar naarmate Nieuwe Buren vordert, kom je als kijker steeds dieper verwikkeld in een spel van verraad en intriges. Nieuwe Buren is een uitstekende serie van Nederlandse bodem op Videoland.

4. The Wire

The Wire laat de onderwereld in Baltimore zien vanuit zowel de ogen van de drugsbazen, als de politie en onderzoekers. Deze mix heeft ervoor gezorgd dat The Wire een uitstekende serie op Videoland is geworden en een wereldwijde hit was.

De serie heeft diepgaande verhaallijnen die je meesleuren in het leven van de personages. De afleveringen lopen vloeiend achter elkaar door, en zelfs de kleinere karakters hebben interessante verhalen.

5. Scandal

Politieke series zijn er genoeg, maar Scandal steekt er met kop en schouders bovenuit. Kerry Washington speelt Olivia Pope in de serie, een vrouw met een ambitieuze carrière. Nadat ze een aantal jaren crisismanagement directrice is geweest bij de overheid, besluit ze om haar eigen bedrijf te beginnen.

Maar al snel blijkt dat er heel wat duistere geheimen en lekken voorkomen bij zowel haar als haar cliënten. Scandal neemt je 7 seizoenen lang mee in de intriges van de politiek.

6. The Good Doctor

The Good Doctor is een uitstekende ziekenhuisserie die op Videoland te vinden is, en doet niet onder voor andere series in dit genre. Het verhaal gaat over een dokter met autisme zonder inlevingsvermogen die alles op alles zet om zijn patiënten te genezen.

Maar ondanks zijn ‘beperkingen’, weet dokter Shaun Murphy het toch voor elkaar te krijgen om een belangrijke functie in een prestigieus ziekenhuis. Met 4 seizoenen, ben je als ziekenhuisserie fan wel even zoet op Videoland.

7. Mocro Maffia

Mocro Maffia is een unieke Videoland serie die ook van Nederlandse bodem is. De serie die gaat over de criminele onderwereld in Nederland weet de grenzen op te zoeken, en laat zien dat ook hier de maffia een serieuze bedreiging vormen.

In Mocro Maffia worden verschillende bendes gevolgd in hun strijd om de onderwereld in handen te houden. Voor een Nederlandse serie is Mocro Maffia bijzonder bloederig, maar weten hierdoor wel een realistisch beeld neer te zetten. Houd je van series zoals Narcos? Dan mag je Mocro Maffia zeker niet overslaan.

8. Cougar Town

Cougar Town is de eerste Amerikaanse serie in de lijst, en eentje die op een geniale wijze humor en spanning weet te combineren. De zes seizoenen tellende serie gaat over het leven, relaties en escapades van een aantal buren in Gulfhaven, Florida.

Zoals vaker het geval is, weet Courtney Cox een zeer goed karakter neer te zetten waarin ze helemaal in haar element is. De karakters in Cougar Town bezitten een goede dynamiek, en het geheel is makkelijk te volgen dankzij de goede verhaallijnen.

9. Judas

Judas is de Videoland serie die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. Ook in deze serie draait alles om de zus van Willem Holleeder, en haar strijd om gerechtigheid. Het verhaal toont het leven van Astrid vanaf het moment dat ze besluit om haar broer te ‘verraden’ tot aan de rechtszaken.

Judas geeft een intrigerend beeld van de Nederlandse onderwereld, en het moeizame bestaan van de familie Holleeder waar alles draaide om broer Willem. Hoewel sommige feiten een beetje verdraaid zijn omwille van de serie, blijft Judas wel getrouw aan de waarheid.

10. Meisje van Plezier

De eerste serie in de lijst is Meisje van Plezier, een Nederlandse serie op Videoland met meerdere seizoenen. De serie is een interessante en spannende combinatie tussen drama en thrillers, met een vleugje erotiek.

In het verhaal van Meisje van Plezier gaat Nadine aan de slag als escort nadat ze is gescheiden van haar man. In het begin heeft ze nog de controle over haar leven, maar na verloop van tijd raakt ze dit steeds meer kwijt en komt ze in aanraking met allerlei figuren. Meisje van Plezier is een zeer mysterieuze serie die ingaat op een onderbelicht onderwerp.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Boerderijdieren

Top 10 Leukste Films Om Met Je Vriend Te Kijken