Top 10 leukste TV programma’s van de afgelopen 10 jaar

Al een halve eeuw neemt de televisie een belangrijke plaats in zo goed als ieder huishouden in. Zeker de laatste 10 jaar schieten zenders als paddenstoelen uit de grond en is er bijna 24 uur op 7 vermaak te vinden.

Waar in de jaren ’90 iedereen nog uitkeek naar Ron Brandsteders, André van Duijn en Robert ten Brink is het televisielandschap de laatste 10 jaar volledig veranderd en nog indringender, extravaganter en meer indrukwekkend geworden. Maar wat waren dan de leukste TV programma’s van de laatste 10 jaar? Dat zie je hieronder in de top 10 leukste TV programma’s van de afgelopen 10 jaar.

1. Ik Vertrek

Geen vermaak dat zoveel publiek trekt als leedvermaak. Ik Vertrek volgt Nederlanders die doen wat velen dromen maar de meeste niet durven. Emigreren naar het buitenland. Uiteraard weten ze precies welke emigranten een goede show opleveren waardoor de meeste van ons uiteindelijk achter de TV blijven zitten met het idee van “Zie je wel, het is goed dat we gewoon lekker hier blijven”. Van Taalscholen in een land waar ze de taal niet spreken tot campingeigenaren die nog nooit een dag op een camping hebben gestaan. Bij Ik Vertrek vind je ze allemaal en daarom is het al vele jaren een gigantische publiekstrekker voor de NOP.

2. Family Guy

Family Guy is een animatieserie die inmiddels alweer aan het 20e seizoen bezig is. De serie draait volledig om de familie Griffins die in het fictieve stadje Quahog de meest surreële en bizarre avonturen meemaken en vaak een parodie zijn op de Amerikaanse samenleving. Na het derde seizoen eigenlijk geannuleerd maar omdat de ratings van het publiek zo hoog waren, net zoals de DVD-verkopen, uiteindelijk nieuw leven ingeblazen. Gelukkig maar want we kunnen ons geen televisie meer voorstellen zonder Peter, Lois, Chris, Stewie, hond Brian en… Oh ja, helaas ook de door Mila Kunis vertolkte dochter Mag.

3. Wie Is De Mol

Het begin van het jaar staat voor de meeste Nederlanders in het teken van afvallen, sporten, andere goede voornemens en… Wie Is De Mol. Net als Family Guy draait Wie Is De Mol alweer ruim 20 jaar mee en nog steeds zijn de kijkcijfers groeiende. In het programma moeten kandidaten samenwerken om geld voor ‘de pot’ te verdienen. Er is echter één speler die de boel moet saboteren. De uiteindelijke winnaar krijgt de pot met geld. Het programma is zo populair dat het in 2013 zelfs de Gouden Televizier-Ring gewonnen heeft.

4. Breaking Bad

Perfectie is iets wat niet lijkt te bestaan en waar waarschijnlijk niemand in gelooft. Het kan immers altijd beter. Toch legt Breaking Bad deze lat ongelofelijk hoog. De serie wordt door vele critici als misschien wel het hoogtepunt van televisieseries en van begin tot het perfecte einde iedereen op het puntje van zijn of haar stoel gehouden heeft. De 50 prijzen die de serie gewonnen heeft zeggen eigenlijk al genoeg. Het verhaal van scheikundeleraar Walter White en student Jessie Pink die ‘bad’ gaan zal lastig overtroffen kunnen worden.

5. Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken had alles. Het startte in 2005 als praatprogramma met Sophie Hilbrand waarbij zij gasten in de studio ontving om te discussiëren over seks en drugs. Drugs testen, standjes en speeltjes uitproberen, bekende Nederlanders interviewen over hun gebruik en verleden, meer liberaal en Nederlands kan het bijna niet. De politiek keek continu met een schuin oog toe aangezien het op het randje van legaal en illegaal balanceerde en juist daardoor heeft het programma altijd een onevenaarbare aantrekkingskracht gehad op jong en oud.

6. De Rijdende Rechter

Net als Spuiten en Slikken is De Rijdende Rechter een programma van productiebedrijf IDTV en inmiddels al 25 jaar een groot succes op de Nederlandse televisie ondanks dat het programma slechts één concept volgt. De ‘rechter’ brengt per auto een bezoekje om geschillen tussen personen, over het algemeen buren, op te lossen. Omdat de gemoederen vaak hoog oplopen en de onderwerpen over het algemeen te banaal of onzinnig voor woorden zijn meestal het schaterlachen waard.

7. Voetbal International

De succesformule waar Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee de voetbalwereld en alle hedendaagse randzaken tot op het randje bespreken. Controversieel, eigenzinnig, eigenwijs en zonder blad voor de mond heeft het programma al voor vele schandalen maar misschien nog wel meer prijzen gezorgd. Diepte- of hoogtepunt werd bereikt rond de Black Live Matters protesten en Derksen zijn Zwarte Piet opmerking. Ondanks afhakende sponsoren en oorlog tussen de presentatoren was VI ook in het seizoen 2020/2021 gewoon op de buis te zien.

8. De Wereld Draait Door

Het in maart 2020 gestopte De Wereld Draait Door heeft Nederland voor 15 jaar aan de buis gekluisterd gehouden. De Wereld Draait door behandelde actualiteiten op luchtige wijze op tal van gebieden en was aaneengesloten door live muziek. De presentatie werd normaal gedaan door Matthijs van Nieuwkerken waarbij hij vaak een aantal vaste tafelgasten zoals Giel Beelen, Jan Mulder of Marc-Marie Huijbrechts aan zijn zijde had.

9. Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is het tegengif tegen alle elkaar- en zelfverheerlijkende televisie shows met bekende Nederlanders. Afzien op een onbewoond eiland terwijl ze voor hun eigen eten zorgen, bijeengestoken worden door ongedierte en vooral een enorme hekel krijgen aan elkaar. Expeditie Robinson zorgt er al 20 jaar voor dat de gewone Nederlander zich een beetje beter voelt omdat al die perfecte en bekende mensen toch ook maar gewoon mensen van vlees en bloed bleken te zijn.

10. Game of Thrones

Op zo goed als ieder moment gedurende de acht seizoenen dat Game of Thrones speelde kon de show als beste, slechtste, leukste of meest vervelende beoordeeld worden. Hoe dan ook, tijdens de piek kende de show geen gelijke en keek de wereld uit naar wat er de volgende aflevering in het fictieve Westeros zou gaan gebeuren. Het enige nadeel aan de serie waar bijna iedereen het met elkaar over eens is, is dat het laatste seizoen nooit op deze wijze had mogen gebeuren. Ook de enige reden dat Game of Thrones even snel van het toneel verdwenen is als dat het er ooit eens op verscheen.

 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 meest sexy lingerie reclames ooit gemaakt

Top 10 ergste natuurrampen van de afgelopen 20 jaar