Top 10 Leukste Tijdschriften Voor Meiden

Beeld: Sanoma

De ontwikkeling van het internet heeft veel veranderd in het landschap van tijdschriften. Veel tijdschriften van meiden zijn hierdoor voorgoed verdwenen. Gelukkig zijn er nog genoeg tijdschriften te vinden en die zetten we hieronder voor jou op een rij in de top 10 leukste tijdschriften voor meiden.

De Tina is van oudsher het bekendste en leukste tijdschrift dat er voor meiden te vinden is. Het weekblad is een mengeling van interviews, tips, testjes, lijstjes, posters en nieuwtjes van bekende sterren, knutseltaakjes en stripverhalen. Ben je benieuwd welke andere 9 op de lijst staan? Kijk hieronder dan snel verder.

1. Tina

Beeld: Sanoma

Tina is een Nederlands weekblad dat volledig gericht is op meiden vanaf 10 jaar. Zoals veel bladen wordt het uitgegeven door Sanoma Uitgevers en heeft voor abonnees zelfs jaarlijks drie speciale edities die niet in de winkel te koop zijn. In het tijdschrift staan onderwerpen centraal die betrekking hebben op het dagelijks leven van meiden. In de hoogtijdagen had het een oplage van meer dan 250.000 stuks en hoewel dat er vandaag de dag nog circa 40.000 zijn is het daarmee nog altijd één van de bestverkopende meidenbladen van heel Nederland.

2. Cosmo Girl!

Beeld: Audax Publishing

Cosmo Girl! is een Amerikaans tijdschrift dat voor het eerst uitgegeven is in 1999 en volledig gericht op tienermeiden, net zoals moederblad Cosmopolitan gericht is op vrouwen. Cosmo Girl! geeft informatie over de nieuwste trends op het gebied van mode, bevat interviews en posters van en met nationale en internationale beroemdheden en (aangrijpende) verhalen. Door het grote succes van het Amerikaanse blad zijn er ook internationale edities verschenen waaronder dus in Nederland. Het blad is zo populair dat het inmiddels zelfs zijn eigen schoolspullen lijn gekregen heeft.

3. Girlz

Beeld: Audax Publishing

Girlz plaatst zichzelf op de radar als stoerste maandblad voor meiden en verschijnt net als wel meer bladen 13 keer per jaar. In Girlz lees je alles over jongens, liefde, seks, lifestyle, lichaam en natuurlijk fashion & beauty. Ook uitgebreide horoscopen, quizzen en spelletjes ontbreken nooit in de geschreven editie. Girlz geeft antwoord op 1001 levensvragen, showt de laatste mode, geeft real life advies en verzamelt de beste life hacks. Als een beste vriendin in pocketformaat.

4. Barbie Magazine

Beeld: Redan Publishing

Barbie Magazine draait natuurlijk volledig om Barbie en is een tijdschrift speciaal gemaakt voor de wat jongere meiden. Het tijdschrift Barbie biedt een gevarieerde mix van spelen, lezen, doen en puzzelen welke gecombineerd worden met spannende verhalen. Iedere maand verschijnt er een nieuwe editie van Barbie Magazine die ook nog eens iedere keer geleverd wordt met een speciaal cadeautje van Barbie zelf!

5. Meiden Magazine

Beeld: Uitgeverij De Jonge Lezer

Meiden Magazine is een relatief jong blad voor meiden dat 13 keer per jaar verschijnt. De glossy staat zoals de meeste bladen voor meiden helemaal vol met mode, beauty, interview, tips voor BFF’s, quizzen, knutseltips en natuurlijk de nodige informatie over celebs, influencers en soortgelijke sterren. En daar is natuurlijk niets mis mee! Iedere editie wordt er ook nog een cadeautje bijgeleverd wat de ongeveer 4 euro die het per 4 weken kost eigenlijk op helemaal niets laat lijken.

6. Hitkrant

Beeld: Audax Publishing

De Hitkrant was een Nederlands muziektijdschrift dat tussen 1977 en 2017 tweewekelijks verscheen. Het is een muziektijdschrift dat zich door de jaren heen ook meer en meer op de vrouwelijke lezers is gaan richten. Door de opkomst van online media liepen de oplagecijfers van 60.000 stuks terug naar 10.000 stuks en is besloten de tweewekelijkse editie stop te zetten. Waarom staat de Hitkrant dan toch nog in deze lijst? Omdat er tweemaandelijks toch nog een (extra dikke) editie uitgegeven wordt die tevens boordevol posters staat en daardoor nog net zo relevant is voor iedere meid die van muziek houdt als dat het in de hoogtijdagen van de jaren 90 en 2000 was.

7. Fashionchick

Beeld: Sanoma

Fashionchick is een glossy voor meiden over – wat anders dan – fashion. Het blad wordt om de vier weken uitgegeven en staat boordevol inspirerende looks, celeb- en beautynieuws maar ook DIY’s, tips, interviews met influencers en waargebeurde verhalen van lezers zelf. Oorspronkelijk was Fashionchick enkel een website maar het grote succes van de website heeft de eigenaren doen besluiten ook met een tijdschrift te komen om hun gasten ook fysiek te kunnen bedienen met longreads in plaats van korte updates op de website zelf.

8. Flair

Beeld: Sanoma

Flair is een Belgisch tijdschrift dat door het grote succes ook een Nederlandse en Waalse variant gekregen heeft. Flair is voor meiden en jongvolwassen vrouwen tussen de 15 en 34 jaar en bestaat in Nederland al sinds het jaar 1985. De belangrijkste thema’s van Flair zijn : Mode, beauty, gezondheid, seksualiteit, relaties en psychologie. Het tijdschrift heeft binnen Nederland en België een bereik van over de miljoen lezers.

9. Zo Zit Dat

Beeld: Sanoma

Zo zit dat is niet direct een tijdschrift dat voor meiden bedoeld is maar het wel altijd beter bij meiden heeft gedaan dan bij jongens. Zo Zit Dat wordt vierwekelijks uitgegeven door Sanoma Uitgevers en is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 13 jaar. Het blad bestaat sinds 1994 en is gevuld met populaire en min of meer wetenschappelijke onderwerpen die op een voor jongeren begrijpelijke manier worden uitgelegd. Ook is er een lezersrubriek genoemd “Joost mag het weten” waarin vragen van de jongeren beantwoord worden.

10. Katrien

Beeld: Sanoma

De top 10 van leukste tijdschriften voor meiden gaan we van start met de Katrien. Katrien is natuurlijk de vriendin van Donald Duck en ze heeft sinds 1999 haar eigen tijdschrift. Oorspronkelijk werd het blad zesmaal per jaar uitgegeven maar door het blijvende succes is er gekozen om het sinds 2016 maandelijks uit te geven. Centraal in de verhalen staan Katrien Duck en haar drie nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje. In sommige verhalen doen ook Minnie Mouse en Oma Duck mee.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Pokersites Van Dit Moment

Top 10 Leukste Glampings Aan Het Gardameer In Italië