Top 10 Leukste Stedentrips In Europa Met De Trein

De trein heeft de toekomst. Groener, meer comfortabel en op middellange afstanden zeker sneller dan het vliegtuig. Het enige nadeel is dat treinreizen in vergelijking met vliegen vrij duur zijn maar daar wordt door middel van subsidies hard aan gewerkt. Daarom maken we hier vast een lijst van de top 10 leukste stedentrips in Europa met de trein.

Omdat alle steden even tof en bijzonder zijn en een top 10 niet op te maken is maken we kloksgewijs een rondje van hoe zo’n toffe stedentrip er voor jou uit kan zien. En waar kan je dan beter beginnen dan in eigen land, en wel in Amsterdam?

1. Brugge

We eindigen deze lijst met het Belgische Brugge. Geen hoofd- of wereldstad zoals de meeste van de andere steden in deze lijst maar wel een prachtig openluchtmuseum vol kanalen die gemakkelijk wedijveren met bijvoorbeeld Amsterdam, Venetië en Sint Petersburg.

Het historische centrum is zelfs zo mooi dat het volledig op de UNESCO werelderfgoedlijst is geplaatst. Geniet van een heerlijk Belgisch biertje en de beste frieten met mayonaise terwijl je jezelf kan verwonderen aan alle pracht en praal die je in de mooiste stad van België vinden kan.

2. London

De hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk is gemakkelijk één van de leukste steden om te bezoeken per trein. Vol historie, cultuur, marktpleinen en geweldig aanbod aan restaurants, clubs en natuurlijk pubs.

Favorieten zijn the Borough market, de antiekmarkt aan Portobello Road en vervolgens een mooie wandeling langs de zuidelijke kades van de Thames. London heeft het allemaal en is in het Verenigd Koninkrijk één van de gemakkelijkste en goedkoopste steden om per trein te bereiken.

3. Parijs

Een Europese stedentrip in Europa kan niet zonder Parijs. De stad van de liefde is niet enkel voor romantische stelletjes interessant maar zeker ook met vrienden of zelfs alleen. Want naast wereldberoemde gebouwen en musea zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvere of één van de vele kathedralen is er nog veel meer te zien in deze wereldstad.

Denk alleen maar aan De Tuinen van Luxemburg, Orsay of de Heilige Hartbasiliek. Buiten dat is Parijs één van de grootste hubs van Europa voor treinen, waardoor je voorzien van alle comfort alle kanten op kan.

4. Barcelona

Barcelona is als een liefdeskindje tussen Amsterdam en Rotterdam. Progressief, gezellig, modern en historisch in één. Als thuisstad van Gaudi en één van ’s werelds beste voetbalclub heeft Barcelona voor veel mensen geen geheimen meer.

Desondanks zijn bezoekjes aan Park Guell, het Picasso Museum en het beroemde straatje La rambla altijd meer dan de moeite waard. Ben je er meerdere dagen en wil je veel zien, stap dan in één van de toeristenbusjes.

Niet om het uitzicht maar binnen een uur heb je kortingsbonnen voor zo ongeveer iedere bijzondere plek in Barcelona te pakken.

5. Genève

Genève is een wereldberoemde stad in één van de mooiste landen ter wereld: Zwitserland. Een mooie treinreis en stedentrip door Europa kan absoluut niet zonder een bezoekje aan deze stad.

Breng een bezoekje aan het fabelachtige Chateau de Chillon en Place de Bourg du Four, beide historische plekken in het oude Genève en die volledig omringd zijn door indrukwekkende architectuur.

Zorg wel dat je genoeg geld bij hebt want helaas is Geneve de duurste stad op deze lijst. Maar daarom niet minder de moeite waard.

6. Rome

Als je het ons vraagt is Rome één van de mooiste steden. En niet alleen van Europa maar van de gehele wereld.

Net als in Parijs zit het boordevol klassieke monumenten en gebouwen, van het Pantheon tot de Sint Pieterskathedraal, het Colosseum, de Trevi Fonteinen en de Spaanse Trappen aan toe. Buiten dat staan Italië en Rome bekend om het geweldige eten.

Vergeet dus absoluut niet om wat te eten en drinken in één van de oude ‘travesteri’.

7. Wenen

Wenen is qua cultuur en historie één van de rijkste en mooiste steden van Europa. Een bezoek aan Wenen gaat minimaal een drietal dagen in beslag nemen om alle mooie plekjes te kunnen bezoeken.

Het centrum zit vol kastelen in barokstijl, traditionele wijnhuisjes, elegante tuinen en moderne kunstgalerieën gecombineerd met art deco. En als je toch in Wenen bent : Bezoek één van de vele klassieke concerten. Dit is immers toch de plek waar Mozart bekend is geworden!

8. Budapest

Wie van Praag houdt zal sowieso ook gek zijn op Boedapest, de stad die ook wel bekend staat als het Parijs van het oosten. Via een riviercruise over de Donau, die de stad in de delen Boeda en Pest split, krijg je het beste van beide stadsdelen mee.

En sowieso is geen stad naar Boedapest compleet zonder een bezoekje aan de stadsbaden, die tot de meest indrukwekkende en grote van Europa behoren.

9. Praag

De volgende stad op de lijst van top 10 leukste stedentrips in Europa is Praag, een prachtige stad die bijzonder veel te bieden heeft. Absoluut, Praag is de laatste jaren meer en meer toeristisch geworden maar het heeft nog helemaal niets van haar authentieke charme verloren.

Een aantal van de meest bijzondere plekken zijn Stare Mesto (De Oude Stad), het kasteel en het centrale plein in de oude stad. En alhoewel Praag duurder wordt behoort het nog steeds tot de goedkopere hoofdsteden van Europa.

10. Amsterdam

De steden in deze top 10 zijn allemaal per trein bereikbaar vanaf Nederland. En alhoewel het soms misschien lang kan duren is het zicht onderweg absoluut de moeite waard. Nog leuker is het natuurlijk om de stedentrip volledig te volmaken!

En dan is er geen betere stad denkbaar dan ons eigen Amsterdam. Historie, grandeur, prachtige kanalen, eeuwenoude gebouwen en een vrije, open en inclusieve mentaliteit. Er is een reden dat voor veel niet Europeanen hun Europese reis in Amsterdam begint.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Beleggingsapps In Nederland

Top 10 Beste Spider-Man Films Ooit Gemaakt