Top 10 leukste RPG games voor de PS4

Beeld: Bol.com

Een aantal van de leukste RPG games voor de PS4 zijn uitgegroeid tot iconische titels. Het RPG genre was altijd al populair onder de gamers, maar met de technologische vooruitgang en een groeiende markt heeft de PS4 een aantal RPG games die iedere game fanaat gespeeld moet hebben. De games duren over het algemeen wat langer, maar je krijgt een complete wereld om te ontdekken en fantastische verhaallijnen.

Waar RPG games zich in onderscheiden, is de schaal van de spellen. Je kunt een eigen karakter aanmaken, en kiezen welke skills je wilt trainen. Spelers maken zelf keuzes, in een prachtige en dynamische wereld. Op de PS4 zijn er dan ook een groot aantal top games uitgebracht, waarin je jezelf heel wat avonden kunt vermaken. Dit zijn de top 10 leukste RPG games voor de PS4.

1. Witcher 3: Wild Hunt

Beeld: Bol.com

Witcher 3: Wild Hunt is de RPG op de PS4 die de hoogste standaard ooit heeft weten neer te zetten. Waar veel RPG games zich vooral richten op de verhaallijn, kunt je in de Witcher 3: Wild Hunt urenlang verdwalen door dorpjes en bossen, op zoek naar side quests.

Visueel is dit ook een van de mooiste spellen voor de PS4, en het verhaal combineert humor met de nodige dosis actie. Heb je een PS4 thuis staan, dan is Witcher 3: Wild Hunt, een game die je gespeeld moet hebben.

2. Bloodborne

Beeld: Bol.com

Op de tweede plaats staat Bloodborne, een RPG game die zich richt op een donkere, gothic achtige sfeer. Als speler kom je terecht in de straten van Yharnam, en vanaf de eerste minuut is het Victoriaanse sfeertje duidelijk.

Bloodborne wordt geroemd om de gevechten en de controls. Het spel heeft een verrassend goede verhaallijn, en je duikt als speler in de verschillende karakters die je tegenkomt. Deze game moet je dan ook als RPG fan gespeeld hebben.

3. Monster Hunter World

Beeld: Bol.com

Het eerste wat je opvalt wanneer je Monster Hunter World start zijn de uitstekende graphics. Het spel maakt volledig gebruik van alle mogelijkheden op de PS4, en Capcom heeft dan ook een van de beste RPG games op het platform weten neer te zetten.

Het spel houd je meer dan 50 uur zoet, en de monsters, die verdacht veel op gemuteerde dinosaurussen lijken soms bieden een uitdagend gevecht. Neem de moeite om alle mechanics te leren kennen, en duik in deze mooie wereld.

4. Dark Souls III

Beeld: Bol.com

Dark Souls III voor de PS4 is alweer het derde spel uit deze brute serie. De RPG zit prachtig in elkaar. Van een mooie wereld, tot de kleinste details op de wapens en in de omgeving. Je kunt uit verschillende klassen kiezen, en komt terecht in een wereld vol bizarre monsters.

Zoals het bij de Dark Souls serie hoort, is dit geen makkelijke RPG waar je in rondloopt. Spelers moeten echt hun best doen om de monsters te verslaan, en de gameplay straft je genadeloos af. Een echte uitdagende RPG voor de die-hard fans.

5. Horizon: Zero Dawn

Beeld: Bol.com

Duik in een post-apocalyptische toekomst met mechanische monsters en futuristische wapens in Horizon: Zero Dawn. Deze RPG was de eerste poging van Guerilla Games om in dit genre te duiken, en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd.

In deze RPG duik je in een wereld waar het verleden en de toekomst samensmelten. Stammen vechten tegen elkaar, en als speler kom je hier midden in terecht. De gamewereld is groot, en vooral de graphics zien er prachtig uit.

6. Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Beeld: Bol.com

Deze geremasterde versie van de PS2 game Final Fantasy XII is er eentje die je als RPG fan niet mag missen. Van het begin tot het eind kom je terecht in een mooie wereld vol actie en avontuur zoals we gewend zijn van Final Fantasy. De controls van Final Fantasy XII: The Zodiac Age zijn even wennen, maar het geheel zit goed in elkaar en zorgt ervoor dat je een unieke RPG ervaring krijgt. 

7. Fallout 4

Beeld: Bol.com

Fallout 4 is de PS4 game van het bekende post-apocalyptische genre. Deze opvolger van Fallout: New Vegas speelt zich wederom af in een wereld die is vernietigd door nucleaire wapens. De nieuwe mechanics omtrent de actie zijn stukken verbeterd ten opzichte van eerdere games, en het is een visueel plaatje.

Fallout 4 is een waardige game binnen het RPG genre, met een gigantische wereld om te ontdekken, bizarre gemuteerde monsters, en voorzien van alle klassieke RPG elementen. Je kunt uren verdwalen in de wereld, en zowel de goede kant van de mensheid kiezen, als voor de slechte kant gaan.

8. Judgment

Beeld: Bol.com

Judgment lijkt voor een deel op de Yakuza serie die ook te spelen is op de PS4, maar voegt daarbij een grote wereld toe en detective elementen. Je speelt als Takayuki Yagami, een privédetective die op zoek gaat naar criminelen en moorden oplost.

Judgment richt zich overduidelijk op de verhaallijn en de karakters. Indrukwekkende cutscenes worden afgewisseld met actievolle gameplay en puzzels. Hoewel deze RPG een andere weg inslaat dan de meeste, is het Japanse thema en de sfeer een aangename afwisseling in het genre.

9. Dragon Age: Inquisition

Beeld: Bol.com

Dragon Age: Inquisition is de opvolger voor de PS4 in de Dragon Age serie. Het is een gigantische, en lange RPG game waarin je niet alleen tegen de bad guys vecht, maar ook nog eens een grote hoeveelheid aan monsters op je af krijgt. De lineaire structuur van de vorige spellen bestaat niet meer in deze RPG. Spelers krijgen de volledige vrijheid om de wereld te ontdekken.

De game heeft een mooi verhaal, en de graphics zijn precies wat je verwacht van een goede RPG. De controls kunnen even wennen zijn, maar na een tijdje voelt alles vertrouwd aan. Het is een lang spel, dus spelers zijn wel een paar weken zoet met Dragon Age: Inquisition.

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Beeld: Bol.com

Oorspronkelijk kwam The Elder Scrolls V: Skyrim uit voor de PlayStation 3, maar het spel was eigenlijk nog niet af en fans kregen veel bugs op het scherm te zien. Bethesda bracht daarom een special edition van Skyrim uit voor de PS4, met een uitgebreider verhaal, verbeterde graphics en het typische The Elder Scrolls sfeertje.

Spelers komen terecht in Skyrim, een wereld waar je als karakter vecht tegen draken en andere wezens in een middeleeuwse setting. Je kunt kiezen uit verschillende klassen, en zoals bij een echte RPG hebben ook in The Elder Scrolls V: Skyrim alle keuzes die je maakt impact op het verhaal.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste YouTube Kanalen Ter Wereld

Top 10 Leukste Bestemmingen Met Baby’s En Peuters