Top 10 Leukste Reisspellen

Bord en kaartspelletjes zijn ondanks de komst van internet en telefoons vol apps nog steeds razend populair. Naast de ouderwetse spellen als Monopoly en Scrabble zijn er tegenwoordig ook erg veel nieuwe spellen op de markt zoals Kolonisten van Catan en 30 seconds.

Terwijl veel van de bordspelen ook als app beschikbaar zijn, worden ze nog steeds voornamelijk aan tafel gespeeld. Behalve het spel Scrabble, die door de app wordfeud juist een boost kreeg. Wist je dat de rockband Queen het spel altijd mee nam op tournee?

Van ieder bordspel is wel een reisversie beschikbaar. Dit zijn meestal miniatuurversies van het origineel waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Daardoor kunnen ze ook makkelijk gespeeld worden in de auto en in een vliegtuig.

Maar welke spellen zijn gemaakt om mee te nemen? Wij hebben een top tien samengesteld van de leukste reisspellen van dit moment. Lees snel verder welk spel er bij jouw volgende reis niet mag ontbreken.

1. Kaarten

Bij een top tien van leukste reisspellen kan een pak kaarten eigenlijk niet ontbreken. En omdat er met een kaartspel zoveel verschillende spellen gespeeld kunnen worden, verdient het kaartspel de eerste plaats. Weinig ruimte en honderden opties!

Denk bijvoorbeeld aan het spel pesten, klaverjassen en blackjack. Maar ook spellen als toepen en 21en behoren tot de mogelijkheden. Een doosje neemt ook bijna geen ruimte in je tas. Je kan er zelfs een potje mee pokeren, gebruik bijvoorbeeld stenen, koekjes of bierdopjes als pokerchips! De mogelijkheden bij een kaartspel zijn eindeloos!

2. Uno

Op nummer twee vinden we wederom een kaartspel. Ook bij UNO is het doel om zo snel mogelijk van al je kaarten af te zijn. Door middel van troefkaarten kan je ervoor zorgen dat je tegenspelers nieuwe kaarten van de stapel moeten pakken. ‘

Het spel wordt vaak vergeleken met het kaartspel pesten, en er bestaan inderdaad erg veel gelijkenissen. Maar waarbij je bij pesten zelf de regels per kaart verzint, staan die bij UNO al vast. Ook zijn er aparte pestkaarten in het spel.

3. Skip-Bo

Dan zijn we aangekomen bij de top drie van onze lijst. Die beginnen we met het spel Skip-Bo. Dit spel bestaat uit en set kaarten met nummers erop. Het spel kan met maximaal zeven spelers gespeeld worden, maar ook als je alleen bent!

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je kaarten in de juiste volgorde weg te spelen. Je begint bij een en eindigt bij twaalf. Wie als eerste alle kaarten heeft weg weten te spelen wint het spel. 

4. Saboteur

Het volgende spel lijkt een beetje op de nummer vijf, want hier wordt de spelers ook verschillende rollen toebedeeld. Spelers bij het spel saboteur zijn namelijk een dwerg of een saboteur.

Het doel van het spel is om een gouden steen naar het einde van een tunnel te krijgen. De saboteur probeert dit zoveel mogelijk te verhinderen. Lukt dit dan krijgt de saboteur punten, komt de steen wel uit de tunnel dan krijgen de dwergen punten.

5. Weerwolven

We zijn aangekomen bij de top vijf van onze lijst. Hier vinden we het spel weerwolven. Een ideaal reis spel, want je hebt er niets voor nodig. Er zijn kaarten voor beschikbaar, maar het spel kan ook prima zonder gespeeld worden.

Weerwolven is niet zo geschikt tijdens het reizen, maar maakt avonden op de camping wel een stuk leuker. Door een spelleider worden mensen verschillende rollen toebedeeld. Het doel van het spel is om de weerwolf te ontmaskeren!

6. Yahtzee

Wie kent het spel niet, yahtzee. In onze top tien staat het ouderwetse dobbelspel op nummer zes. Want dit spel kan zeker niet ontbreken in een lijst met reisspellen, je hebt namelijk alleen zes dobbelstenen en een notitieblokje nodig.

Voor het geval je het nog nooit gespeeld hebt, het spel is erg simpel. Je kan het met twee spelers spelen, maar het is leuker met een aantal spelers meer. Er is eigenlijk geen maximum. Afhankelijk van het aantal spelers duurt een spel duurt ongeveer 30 minuten.

7. Regenwormen

Het volgende spel heet regenwormen. Geen paniek, in het doosje vind je alleen dobbelstenen en domino stenen met nummers en wormpjes erop. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen.

Regenwormen leren is erg gemakkelijk. Je wint vooral door geluk, maar er zijn ook een aantal tactieken aan te leren. Het spel zit verpakt in een klein doosje en kan worden gespeeld met maximaal zeven personen.

8. Halli Galli

We gaan door met het spel Halli Galli. Dit is wederom een kaartspel, maar er komt ook een bel bij aan te pas. Mocht je dit te veel ruimte in vinden nemen dan is dat geen probleem, het spel kan ook zonder de bel worden gespeeld.

Het spel werkt als volgt; iedere speler gooit een kaart op tafel. Op de kaart staan fruitsoorten, soms maar een, soms wel vier. Wanneer er vijf dezelfde fruitsoorten op tafel liggen moet je zo snel mogelijk op de bel (of op tafel) slaan. Degene met de meeste kaarten wint.

9. Koehandel

Op nummer negen vinden we het spel Koehandel. Ook dit spel bestaat uit een pak kaarten. Koehandel is eigenlijk een soort kwartet, het doel van het spel is om zoveel mogelijk boerderijdieren te verzamelen.

Het spel kan met drie tot vijf personen gespeeld worden. Ben je maar met twee? Er bestaat ook een versie voor twee personen, deze heet Koehandel master. Een spel duurt ongeveer twintig minuten.

10. Monopoly Deal

We beginnen onze lijst met Monopoly Deal. De naam doet misschien vermoeden dat het een kleinere versie is van het originele Monopoly, maar niets is minder waar. Monopoly Deal is namelijk een kaartspel! Makkelijk om mee te nemen dus.

Het doel van het spel is om drie complete straten te verzamelen. Door middel van kaarten waarmee je huur kan vragen of je tegenstanders eigendom kan stelen kan je een voorsprong krijgen. Het spel kan met maximaal zes worden gespeeld en duurt (in tegenstelling tot het origineel) tussen de tien en dertig minuten.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Knapste Mannen Van Nederland

Top 10 Meest Bekende Nederlandse Pornosterren