Top 10 Leukste Pretparken Van Nederland

Nederland telt een heleboel verschillende pretparken, variërend van klein tot groot. Sommige van die parken richten zich puur op één of meerdere speciale thema’s, terwijl andere parken zich vooral concentreren op vermaak voor bepaalde leeftijdsgroepen.

Vanwege het grote aanbod kunnen we ons goed voorstellen dat je je afvraagt wat nu eigenlijk de leukste pretparken van Nederland zijn. Daarom hebben we hieronder een top 10 voor je samengesteld.

1. Attractiepark De Efteling

Heeft De Efteling nog een introductie nodig? Het is per slot van rekening al jaren het grootste en bekendste attractiepark van Nederland. De reden daarvoor is eigenlijk eenvoudig te verklaren.

Het park heeft namelijk niet alleen een breed aanbod aan attracties, maar biedt ook vermaak voor bezoekers van alle leeftijden. Daarnaast wordt het attractie-aanbod regelmatig ververst, zodat na eenn paar jaar opnieuw een bezoek aan De Efteling brengen absoluut de moeite waard is.

Dat je er ook in de wintermaanden terecht kunt verdient overigens een dikke plus. Gedurende de koudere periode van het jaar wordt het park verrijkt met meerdere puur winterse attracties, zoals een langlaufbaan en een IJspaleis, waar je kunt schaatsen.

Met zo’n breed aanbod is het niet zo verwonderlijk dat De Efteling jaarlijks vele miljoenen bezoekers uit binnen- én buitenland mag verwelkomen. Kortom, de terechte nummer 1 in deze toplijst.

2. Attractiepark Duinrell

Beeld: Wikimedia / Hanno Lans

Duinrell in Wassenaar staat vooral bekend om z’n uitgebreide aanbod aan achtbanen en glijbanen. Daarnaast zijn er tal van andere attracties te vinden, die er gegarandeerd voor zullen zorgen dat jong en oud geniet van een heerlijk dagje uit.

Je kunt je bezoek aan pretpark Duinrell overigens ook combineren met het ernaast gelegen Tikibad. Dit subtropische zwemparadijs heeft zowel een binnen- als een buitengedeelte, zodat je er op elk moment in het jaar waterpret kunt beleven.

3. Pretpark Slagharen

Dit pretpark is al vele tientallen jaren een van de toppers in ons land. En dat is niet zo vreemd, want het attractieaanbod is aangenaam ruim en daarom is de vermaakfactor hoog.

Pretpark Slagharen biedt haar bezoekers keuze uit meer dan 30 verschillende attracties, waaronder achtbanen, waterbanen en draaimolens. Je kunt je bezoek ook combineren met een frisse duik in het op het terrein aanwezige subtropische zwemparadijs Aqua Mexicana.

Daarnaast worden er gedurende de dag een diverse shows opgevoerd die geschikt zijn voor de hele familie.

4. Walibi Holland

De merknaam Walibi staat wereldwijd garant voor pretparken waar je flink wat vermaak voor je entreegeld krijgt. De Nederlandse variant vind je vlakbij het Flevolandse dorp Biddinghuizen.

Het park is met name een walhalla voor bezoekers die dol op achtbanen zijn. In Walibi Holland tref je namelijk zowel de hoogste als de snelste achtbanen van de Benelux aan. Maar ook als je niet zo’n onverschrokken sensatiefreak bent heeft dit park je veel leuks te bieden.

Voor de jongere bezoekers zijn er onder meer een Splash Battle, treintjes, botsauto’s en draaimolens.

5. Pretpark Toverland

Dit familiepark is onderverdeeld in een aantal aparte themagebieden, die elk zo hun eigen specifieke attracties hebben.

Zo kun je in de Troy Area een duizelingwekkende rit maken op de grootste houten achtbaan van de Benelux en biedt het Land van Toos attracties en speelplezier voor de jongste bezoekers.

Een deel van Toverland is volledig overdekt, zodat de bezoekers zich ook prima kunnen vermaken op dagen dat het weer een beetje wisselvallig en fris is.

6. Avonturenpark Hellendoorn

Net als de Efteling begon Avonturenpark Hellendoorn ooit als alleen maar een sprookjesbos voor kinderen. Door de jaren heen is het park echter steeds verder uitgebreid, waardoor je inmiddels keuze hebt uit meer dan 30 verschillende attracties.

Het aanbod loopt uiteen van spannende achtbanen, zoals de Tornado, tot Dreumesland, een apart onderdeel in het park, waar kinderen met een lengte tot 120 centimeter zich heerlijk kunnen vermaken.

Het Avonturenpark biedt haar bezoekers ook amusementsshows en speciale evenementen aan, zodat je kunt rekenen op een gevarieerd dagje uit.

7. Pretpark Julianatoren

Dit gezellige pretpark richt zich vooral op kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Ze hebben er de keuze uit maar liefst 60 verschillende attracties, dus de kans is levensgroot dat ze praktisch tijd tekort komen om overal gebruik van te kunnen maken.

In dit park tref je onder meer een megamuizenschommel, een reuzenrad en bungee-trampolines aan. Daarnaast staan er ook een heleboel speeltoestellen opgesteld, zodat de jonge bezoekers naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.

Omdat er zoveel te doen is, is het vrijwel zeker van dat je kids na een bezoek aan pretpark Julianatoren ‘s avonds als een roos zullen slapen.

8. Familiepark Drievliet

Beeld: Wikimedia / Joris

Ben je op zoek naar een pretpark waar zowel kinderen als volwassenen allerlei leuke dingen kunnen doen, dan is Familiepark Drievliet absoluut een schot in de roos. Naast een reeks pure kinderattracties, zoals draaimolens en wildwaterbanen, vind je er ook allerlei zaken waar je met de hele familie gebruik van kunt maken.

Denk in dat geval onder meer aan spectaculaire achtbanen, een reuzenrad en diverse leuke shows. Met zo’n breed amusementsaanbod kun je gerust stellen dat Drievliet werkelijk voor elk wat wils te bieden heeft.

9. Plopsa Indoor Coevorden

Beeld: Wikimedia / Eliedion

De Nederlandse variant van het Vlaamse Plopsaland vind je in het oosten van ons land. In Coevorden om precies te zijn. Zoals de naam al aangeeft, staan alle attracties binnen opgesteld, zodat een bezoek aan dit pretpark het hele jaar door mogelijk is.

Het spreekt eigenlijk voor zich dat je bij Plopsa niet alleen de karakters uit het Kabouterbos van Plop tegenkomt, maar dat er ook volop ruimte is voor alle andere Studio 100 helden. Zo kun je ritjes maken in de Wickie-achtbaan en rondjes draaien op de Bumba-molen.

Naast de vele attracties worden er bij Plopsa Indoor ook shows opgevoerd. Kortom, gegarandeerd een dag boordevol vermaak.

10. Amusementspark Tivoli

Als je met kinderen onder de 10 jaar een pretpark wilt bezoeken, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat ze praktisch van elke beschikbare attractie gebruik mogen maken. Tivoli in Berg en Dal, vlakbij Nijmegen, voldoet ruimschoots aan die voorwaarde.

Ja, het park beschikt over een achtbaan, maar deze is ronduit kindvriendelijk. Daarnaast zijn er botsauto’s en botsboten en kun je er griezelen in een spookhuis.

In het park tref je ook een binnenspeeltuin aan, zodat je kids zich ook tijdens een regenachtige dag hier prima zullen vermaken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Snelste Auto’s Ter Wereld

Top 19 Mooiste Duikbestemmingen van Europa