Top 10 Leukste Pretparken Van Europa

Beeld: PortAventura

Jaarlijks gaan miljoenen mensen naar de leukste pretparken van Europa. Binnen Nederland hebben we diverse uitstekende pretparken, maar buiten de landsgrenzen staan er nog tientallen waar je een dag of weekend alle attracties kunt ontdekken. Sommige parken zijn snel te bereiken en slechts een paar uur rijden, voor andere moet je wat langer reizen. 

De leukste pretparken zijn compleet ingericht om speciale ervaringen te beleven. Vanaf het moment dat je binnenloopt, stap je in een totaal andere wereld. De grote parken hebben attracties voor zowel de hele familie, als voor de echte thrillseekers.

In deze lijst hebben we de beste attractieparken op een rijtje gezet, een overzicht van parken met attracties die je nergens anders kunt ervaren. Dit zijn de top 10 leukste pretparken van Europa.

1. Europa Park

Beeld: Europa Park

Het leukste pretpark van Europa is er eentje die ook de naam van het continent deelt. Europa Park heeft als thema de verschillende landen van de Europa. Ieder land is geheel gethematiseerd volgens bekende plaatsen, gebouwen en bezienswaardigheden.

Europa Park is een gigantisch park, waar je gemakkelijk twee dagen kunt spenderen zonder ook maar twee keer in dezelfde attractie te stappen. Het aanbod van restaurants, winkels en attracties is uitmuntend, en de combinatie van rustige en snelle attracties zorgen ervoor dat dit het leukste pretpark van Europa is.

2. PortAventura

Beeld: PortAventura

Net naast het Spaanse Salou ligt PortAventura, een attractiepark met tientallen attracties onder de Spaanse zon. PortAventura bezorgd bezoekers een unieke ervaring. Het park staat vol met spannende en mooi afgewerkte attracties, en er zijn veel leuke restaurantjes te vinden in het pretpark.

Veel bezoekers komen voor een speciaal gedeelte genaamd Ferrari Land. Dit stuk van PortAventura is opgebouwd rondom de bekende rode sportwagens, en is de plek waar de hoogste en snelste achtbaan van Europa staat, Red Force.

3. Disneyland Parijs

Beeld: Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een van de meest iconische pretparken in Europa. Sinds het begin van het park in de jaren 90, hebben miljoenen mensen deze magische plek bezocht. Disneyland Parijs geeft bezoekers een ervaring als geen ander, en je stapt dan ook binnen in de magische wereld van Disney.

Tegenwoordig is Disneyland uitgebreid met een tweede park, genaamd Disney Studios. Alle fans van Disney, mogen dit park niet missen, en dankzij het Disney Resort naast de parken kun je hier gemakkelijk drie tot vier dagen vertoeven.

4. Phantasialand

Beeld: Phantasialand

Phantasialand, net over de Nederlandse grens in Duitsland, weet zich te meten met de beste pretparken ter wereld. Het Duitse park is qua oppervlakte een stuk kleiner dan veel grote parken, maar maakt handig gebruik van alle ruimte en heeft daardoor een bijzondere ervaring gecreëerd.

Het pretpark heeft tientallen topattracties, zowel voor families als voor bezoekers die op zoek zijn naar uitstekende achtbanen. De Taron is een van de snelste achtbanen van Europa met twee lanceringen, en de aankleding van de themagebieden is fenomenaal.

5. Alton Towers

Beeld: Alton Towers

Alton Towers in het Verenigd Koninkrijk is het pretpark voor de liefhebbers van snelle en spannende attracties. Het pretpark telt meer dan 10 achtbanen, waaronder Nemesis, Oblivion en Hex met verschillende records.

Het pretpark komt telkens met vernieuwende attracties, en adrenalinejunkies kunnen hun hart ophalen. Maar het pretpark heeft ook een groot aantal rustigere attracties voor gezinnen, en de aankleding laat zien dat Alton Towers tot de beste en leukste pretparken van Europa hoort. 

6. Gardaland

Beeld: Gardaland

In het Noord-Oosten van Italië is het mooie Gardaland te vinden. Het pretpark bestaat uit een gedeelte met attracties, Gardaland Sea-life, en een prachtig hotel. Gardaland investeert veel in de aankleding van het park, en dat zie je terug in alle mooie details.

Qua attracties heeft Gardaland een aantal spectaculaire achtbanen en nog veel meer. De attracties vertellen allemaal een verhaal, en de medewerkers van Gardaland staan bekend om hun vriendelijkheid. Mocht je in de buurt zijn, dan is dit een attractiepark wat je niet mag missen.

7. Efteling

Beeld: Efteling

Onze eigen Efteling mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het pretpark welke is gelegen in de buurt van Tilburg is geliefd bij iedere Nederlander, en dat is niet onterecht. De Efteling heeft verschillende attracties voor alle leeftijden, en een van de mooiste parkshows van Europa.

De aankleding van de Efteling is tot in de puntjes geregeld, en het lijkt vaak net alsof je regelrecht in een sprookje loopt. Het park is goed ingericht, waardoor je veel tijd in de attracties kunt besteden, en niet al te ver hoeft te lopen.

8. Parc Astérix

Beeld: Parc Astérix

Net ten noorden van Parijs ligt een park met wel een heel bijzonder thema. Parc Astérix, is zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op de stripboeken van Asterix en Obelix. Het gehele park is opgezet rondom de stijl en de verhalen van de beroemde helden uit de Romeinse tijd.

Parc Asterix heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in de attracties. Zo hebben ze diverse nieuwe, recordbrekende achtbanen, en zijn er nieuwe attracties bijgekomen voor kleine kinderen. Het pretpark ligt dicht in de buurt van Disney, waardoor je deze twee kunt combineren in een weekendje weg.

9. LeoLandia

Beeld: Facebook / LeoLandia

LeoLandia is een echt attractiepark voor het hele gezin. Het pretpark is niet de grootste, maar heeft wel 40 attracties die verspreid zijn over 6 verschillende themagebieden. Qua aankleding doet LeoLandia niet onder voor de grote namen zoals Disneyland, en gasten kunnen zelfs een aantal karakters ontmoeten.

Het fijne aan LeoLandia is dat het in Italië is gelegen, waardoor je eigenlijk het hele jaar door kunt genieten van dit pretpark en het goede weer. Je kunt er verschillende restaurants vinden, evenals een vijftal spectaculaire shows om te bezoeken tussen alle attracties door.

10. Tivoli Gardens

Beeld: Tivoli Gardens / Lasse Salling

In het midden van Kopenhagen ligt een van de oudste pretparken ter wereld. Tivoli Gardens bestaat namelijk al sinds 1843 en mag jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers verwelkomen. Tegenwoordig is Tivoli Gardens veranderd in een prachtig attractiepark, maar je kunt er nog steeds een aantal oudere attracties terugvinden.

Voor jonge kinderen zijn er diverse leuke attracties te vinden met sprookjesthema’s, maar de fans van snelle attracties worden niet vergeten. Al met al is Tivoli Gardens een prima park voor families, en je kunt er een hele dag ronddwalen in dit attractiepark met rijke geschiedenis.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Vrouwen Ter Wereld

Top 10 Beste Roeitrainers Van Dit Moment