Top 10 Leukste Overdekte Winkelcentra Van Nederland

Tijdens regenachtige en koude dagen kun je prima shoppen bij de leukste overdekte winkelcentra van Nederland. Veel steden en dorpen hebben winkelstraten, maar wanneer het wat kouder wordt en er veel regen op komst is wilt iedereen natuurlijk liever binnen winkelen. Gelukkig zijn er op verschillende plekken overdekte winkelcentra waar honderden winkels en restaurantjes staan. 

Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen, en je hoeft geen paraplu mee te nemen. De leukste en grootste winkelcentra zijn gelegen in de grotere steden. Ze zijn makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, hebben voldoende parkeerplekken en een groot aanbod aan winkels voor iedereen.

Wij hebben de beste en leukste winkelcentra op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 leukste overdekte winkelcentra van Nederland.

1. Hoog Catharijne

Beeld: Wikimedia / Jürgen Eissink

Het leukste overdekte winkelcentrum van Nederland staat in Utrecht. Hoog Catharijne is een gloednieuw winkelcentrum wat tegen het Centraal Station van Utrecht is aangebouwd. Tevens is dit winkelcentrum ook een van de grootste van Nederland, en een spectaculaire toevoeging aan de stad.

Hoog Catharijne heeft alles in huis om een dagje te shoppen. Er zijn winkels van alle grote, en kleine merken te vinden op het gebied van kleding, verzorging en interieur. Daarnaast heeft het winkelcentrum een aantal unieke restaurantjes, maar ook goede opties zoals Starbucks en TGI Fridays. Je parkeert direct onder het winkelcentrum in de garage, of loopt vanuit het station zo het winkelcentrum in.

2. Westfield Mall of the Netherlands

Beeld: Unibail-Rodamco-Westfield

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is op dit moment nog volop in ontwikkeling, maar je kunt al wel gaan shoppen. Tegen het einde van 2020 is het winkelcentrum volledig klaar, en dan zullen er 230 winkels te vinden zijn in Mall of the Netherlands.

De sfeer in het winkelcentrum is er echt eentje met grandeur. De ontwerpers hebben de stijl van de grote winkelcentrums in de Verenigde Staten en Azië overgenomen, wat resulteert in een prachtig winkelcentrum. Je kunt hier een hele dag vertoeven, en er zijn designer brands te vinden, evenals merken zoals Zara en Bershka.

3. Alexandrium Shopping Center

Beeld: Wikimedia / Michielverbeek

In Rotterdam, regelrecht naast het treinstation ligt het Alexandrium Shopping Center. Het winkelcentrum is makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Alexandrium is zeer ruim opgezet, met brede looppaden en meer dan 200 winkels.

In het aanbod zitten de bekende merken en winkels zoals Douglas, Zara, H&M en Ici Paris XL. Het aanbod qua eten is ook uitermate goed. Er zijn verschillende kleine standjes te vinden met hartige en zoete snacks, maar ook een aantal restaurantjes waar je even kunt rusten tijdens het shoppen. 

4. Kronenburg

Beeld: Wikimedia / Michielverbeek

Tijdens een dagje Arnhem mag je het winkelcentrum Kronenburg niet missen. Het is een leuk ingericht en net winkelcentrum met 110 winkels. Bovendien kun je hier nog gratis parkeren. 

Het winkelcentrum heeft een breed aanbod en je kunt hier alles terugvinden. Van kleding tot boeken, en van badschuim tot boodschappen. Tijdens het shoppen kun je even bijkomen in de leuke lunchrooms, of een lekker broodje halen bij de Subway.

5. Cityplaza

Beeld: Wikimedia / Henk Monster

In Nieuwegein staat Cityplaza, een prima winkelcentrum om te bezoeken tijdens een regenachtige dag. Het winkelcentrum is vrij groot, en heeft een brede boulevard tussen de winkels. Cityplaza organiseert ook regelmatig evenementen, waardoor er ieder weekend voor volwassenen en kinderen wel wat te beleven valt. 

Qua aanbod heeft dit overdekte winkelcentrum alles wat je nodig kunt hebben. Er zijn veel verschillende winkels aanwezig, en diverse eettentjes die passen bij iedere smaak en budget.

6. De Passage

Beeld: Wikimedia / Michielverbeek

De Passage is niet alleen een zeer leuk overdekt winkelcentrum, maar ook nog eens de mooiste van Nederland. Het winkelcentrum combineert een elegante, oude stijl met grote glazen koepels waardoor het lijkt alsof je in Parijs bent. 

Het winkelcentrum ligt centraal gelegen in Den Haag, en heeft diverse winkels. Tussen al het shoppen door in de Passage kun je even neerstrijken bij De Luca voor een mediterrane lunch of Hop & Stork voor alles omtrent chocolade.

7. Zuidplein

Beeld: Wikimedia / Michiel1972

In de gelijknamige wijk in Rotterdam ligt winkelcentrum Zuidplein. Het is een leuk winkelcentrum ongeveer 160 winkels die snel te bereiken is vanaf de A15. Ook is het direct gelegen aan het metrostation, wat slechts tien minuten vanaf het centrum reizen is.

Zuidplein heeft een eigen, grote Primark, en alle bekende winkels zijn er ook aanwezig. Je kunt hier op jacht naar nieuwe schoenen, kleding, parfum, verzorgingsproducten en games. Het winkelcentrum richt zich op het lagere segment, en er zijn vaak aanbiedingen bij de winkels. Ook zijn er voldoende eetgelegenheden, van lekkere restaurantjes tot fastfood.

8. Heuvel

Beeld: Wikimedia / Nick Bookelaar

Wist je dat Eindhoven zijn eigen overdekte winkelcentrum heeft? Heuvel in Eindhoven heeft meerdere verdiepingen en een prachtige glazen koepel waardoor het winkelcentrum voorzien wordt van veel daglicht.

Dit leuke winkelcentrum heeft veel kleine boetiekjes en speciaalzaakjes. Merken als Hugo Boss, Guess, Paprika en Sacha hebben eigen winkels in de Heuvel. Er zijn diverse restaurantjes te vinden zoals een La Place en Vapiano. Tegen het winkelcentrum aan ligt Holland Casino, waar je na het shoppen nog een gokje kunt wagen.

9. Foodhall Rotterdam

De Food Hall Rotterdam is niet zozeer een winkelcentrum wat zich richt op kleding, maar draait om eten. In dit unieke winkelcentrum kun je supermarktjes vinden, en tientallen standjes die allemaal overheerlijke, exotische en verse waren verkopen.

De Foodhall alleen al is de moeite waard om te zien. De binnenkant van de gigantische hal is voorzien van een schilderij, en het gebouw heeft meerdere prijzen voor het ontwerp gevonden. Perfect om te bezoeken tijdens een dagje Rotterdam, en het geheel is nog overdekt ook.

10. Stadshart Amstelveen

Beeld: Wikimedia / G.Lanting

Amstelveen telt een groot overdekt winkelcentrum midden in het stadshart. In dit prima winkelcentrum kun je zeven dagen per week terecht, en heeft 200 winkels in het centrum zelf met nog meerdere winkelstraten eromheen.

Alle bekende merken zoals Rituals, H&M, Zara en Nespresso zijn aanwezig in dit winkelcentrum. Maar de grootste winkel die er te vinden is, is de Bijenkorf. Met meerdere verdiepingen kun je hier kleding, schoenen en accessoires scoren van de grote, luxe merken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Giftigste Slangen Ter Wereld

Top 10 Meest Beroemde Schilders Ooit