Top 10 Leukste Online Woonwinkels Van Nederland

De inrichting van je huis is vaak een afspiegeling van je eigen persoontje. En aangezien niet iedereen dezelfde smaak heeft, levert dat erg individuele plaatjes op. Het is er mede de reden van dat woonwinkels sinds jaar en dag enorm populair zijn. Het kost misschien een beetje moeite, maar het zijn dè plekken bij uitstek waar je je perfecte interieurplaatje samen kunt stellen.

Door te kiezen voor online woonwinkels wordt dat proces opeens een stuk makkelijker. Mede omdat je op die manier gemakkelijker items, stijlen en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Hieronder tref je de 10 leukste online woonwinkels van Nederland aan, waar het je ongetwijfeld gaat lukken om je perfecte nieuwe interieur bij elkaar te sprokkelen.

1. FonQ

Is je interieur aan een upgrade toe? Grote kans dat je daarvoor dan de juiste vervangende items in de webshop van FonQ aantreft. Het aangenaam brede assortiment zorgt ervoor dat er voor praktisch alle verschillende woonwensen en -stijlen een aanbod beschikbaar is.

Een bijkomend sterk punt van de website, is dat het team van FonQ superactief is met het schrijven van inspirerende blogposts, waardoor je altijd op de hoogte blijft van de allernieuwste woontrends en deze info kunt benutten voor je eigen inspiratiedoeleinden.

2. Xenos

Xenos is weliswaar niet een plek waar je veel grote meubelstukken kunt kopen, maar op het gebied van allerlei leuke woonaccessoires is het zonder meer de bekendste winkel van Nederland. Geen zin om de shop in een druk winkelcentrum bij je in de buurt te bezoeken?

Geen probleem, want alle items die Xenos daar verkoopt kun je ook gewoon op je gemak online bekijken. Laat je verrassen door het telkens wisselende assortiment vol met inspirerende en te gekke woonitems.

Prettige bijkomstigheid: alle producten in de Xenos-webshop zijn ook nog een prettig geprijsd, waardoor betaalbaar trendy wonen niet langer een vage droom hoeft te blijven.

3. Leen Bakker

Of het nu gaat om een loungeset, een bank, vloerbedekking of woonaccessoires, Leen Bakker kan het je leveren. Het geboden assortiment is aangenaam breed, zodat vrijwel iedereen hier iets van zijn of haar gading vindt.

Leen Bakker biedt je zelfs de mogelijkheid om een bank op maat te laten maken, zodat deze perfect aansluit op de rest van je interieur. Kopen bij deze online woonwinkel is overigens volledig risicovrij, want je hebt maar liefst 100 dagen recht van retour.

Kortom, als je na een paar weken concludeert dat je online aankoop toch niet goed bij de rest van je interieur past, dan kun je het gewoon terugsturen.

4. Dille & Kamille

Dille & Kamille is dè Nederlandse woonwebshop bij uitstek voor een ieder die dol is op schattige woonaccessoires, want dat is precies waarin men gespecialiseerd is. Zeker als je je huis in een rustige, Bohemian-stijl hebt ingericht, zul je hier flink wat items aantreffen, die daar prima op aansluiten.

Let wel, Dille & Kamille is niet een webshop waar je grote meubelstukken kunt kopen, maar voor de rest bieden ze je al het mogelijke om je inrichting verder aan te kleden. Het brede assortiment varieert van vloerkleden tot vazen en van serviezen tot badkameraccessoires.

Heb je bij het maken van je keuzes inspiratie nodig? Bekijk dan de uitgebreide en kleurrijke informatie die je in ruime mate op de website aantreft.

5. Trendhopper

Vind je het tijd geworden om je interieur eens grondig te vernieuwen? Dan zou Trendhopper je daar prima bij kunnen helpen. Zeker als je van een ietwat industriële look houdt, want daar is deze woonwinkel erg sterk in vertegenwoordigd.

In principe biedt Trendhopper je alles wat je nodig hebt om je huis van top tot teen in te kunnen richten, want naast allerlei verschillende meubelstukken bevat het assortiment ook lampen in uiteenlopende soorten en maten en decoratieve items. Woon je in de buurt van een Trendhopper-winkel en wil eens echt op je gemak shoppen?

Boek dan via de website een privé-sessie. In dat geval wordt de winkel alleen voor jouw geopend en heeft het aanwezige personeel ruim de tijd om je goed te kunnen adviseren.

6. Woonexpress

Of je nu van een chique, abstracte, industriële of Bohemian-achtige inrichting houdt, Woonexpress kan je er de juiste items voor leveren. De website heeft een praktische indeling, waardoor je niet alleen het assortiment van specifieke leefruimtes kunt bekijken, maar ook heel gericht een volledig overzicht kunt krijgen van het aanbod van bepaalde meubelstukken, waaronder banken, kasten of bedden.

Zoals je van zo’n compleet online woonwarenhuis als dat van Woonexpress mag verwachten, bevat het ook een informatief gedeelte, waar de nieuwste woontrends worden besproken. Daarnaast biedt de webshop je de mogelijkheid om gratis persoonlijk interieuradvies te krijgen van een professionele stylist.

7. VTwonen

Vroeger was VTwonen alleen maar een tijdschrift, dat bekend stond om het fraai in beeld brengen van inspirerende woonideeën. Vandaag de dag is het een multimediaal platform, waarop ook allerlei interieuritems te koop worden aangeboden.

Net als in het verre (papieren) verleden vormen inspirerende items daarbij de hoofdmoot, zodat het assortiment uit allerlei supertrendy producten bestaat.

Zoals je van VTwonen mag verwachten, bevat de website ook heel veel praktische interieurinformatie, zodat je je woning onder meer in de meest geschikte hippe kleurencombinaties stijlvol in kunt richten.

8. Riviera Maison

‘Een beetje klasse kan geen kwaad’ was vroeger een slogan van de AVRO, maar als je de website van Riveira Maison bekijkt, dan zou die kreet ook moeiteloos op hun aanbod van toepassing kunnen zijn. Het bestaat namelijk uit sfeervolle producten, die ronduit klasse uitstralen.

Voor wat betreft de stijl, die op de meeste items in het assortiment van Riveira Maison van toepassing is, zou je kunnen stellen dat die vooral romantisch is, maar dan niet op een suikerzoete wijze.

In veel gevallen zorgt een optisch stoer randje voor een aangenaam contrast in het design. Wil je goedkoop je slag slaan bij Riveira Maison? Hou dan vooral het outlet-gedeelte op de website regelmatig goed in de gaten.

9. Home24

Dat je niet over een superdikke portemonnee hoeft te beschikken om je huis leuk in te kunnen richten bewijst Home24. Op de website tref je een ruime collectie trendy woonitems aan, die zonder meer budgetproof zijn. Naast meubels omvat het assortiment van deze webshop onder meer lampen en vloerkleden en is er een speciaal gedeelte, waarin alles voor kinderkamers te vinden is.

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe inrichting? Ook daarbij is Home24 je graag van dienst, want de website bevat ook een uitgebreid informatief deel, waarin allerlei verschillende soorten trends en woonstijlen worden besproken.

10. Hema

Vrijwel heel Nederland koopt af en toe wel iets in de Hema-winkels of via de website van dit bedrijf. Het ruime assortiment dat er wordt aangeboden omvat ook allerlei leuke en praktische dingetjes voor in je huis.

Op de Hema-website is een speciaal gedeelte ingeruimd voor alles wat met interieurs te maken heeft. Naast allerlei vrolijk gekleurde woonitems, kun je er ook tal van chique woonaccessoires ontdekken. En zoals je van de Hema mag verwachten, is alles heel erg schappelijk geprijsd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Rappers Van Nederland

Top 10 Beste Gratis Alternatieven Voor Windows Movie Maker