Top 10 Leukste Netflix Series Voor Meiden

Heerlijk onderuitgezakt op de bank hangen en urenlang series kijken. Netflix maakt deze luxe mogelijk. Het aanbod aan verschillende programma’s is echter zo enorm groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Zelfs niet als je je daarbij laat leiden door de serievoorstellen die de videodienst aan je presenteert. Wij gingen daarom in het reusachtige aanbod zelf voor je op zoek naar echte pareltjes, die bij Netflix-kijkende meiden gegarandeerd in de smaak zullen vallen. Die zoektocht leverde de onderstaande top 10 op.

1. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een mystery-, thriller- én dramaserie in één. De verhalen zijn losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van schrijfster Sara Shepard. Het draait in deze serie om 4 tienermeiden, wiens vriendengroep uit elkaar valt als de leidster (Alison) ervan plotseling spoorloos verdwijnt.

Een jaar later komen ze weer bijeen op het moment dat ze mysterieuze berichten van een zekere “A” ontvangen, die dreigt om hun diepste geheimen openbaar te maken.

De meiden proberen tijdens de verschillende seizoenen van Pretty Little Liars niet alleen te ontdekken wie “A” is, maar onderzoeken onder andere ook wat er uiteindelijk echt met de verdwenen Alison is gebeurd.

2. Riverdale

Het leven van Archie Andrews staat in deze Amerikaanse dramaserie centraal. Hij woont in het dorpje Riverdale, waar alles op het eerste gezicht prima in orde lijkt te zijn. Maar Archie ontdekt dat dit perfecte plaatje tal van donkere kanten kent. Als je deze tv-serie met andere series zou moeten vergelijken dan is een mix van ‘Gossip Girl’ en ‘Twin Peaks’ waarschijnlijk het meest passend.

Op sommige punten is het verhaal behoorlijk ‘over the top’ en platvloers, maar dat maakt Riverdale juist zo leuk om naar te kijken. Je kunt daarnaast op tal van verrassende plotwendingen rekenen op de momenten dat Archie druk bezig is met het oplossen van de lokale mysteries.

3. The Fosters

In deze Amerikaanse dramaserie wordt het leven van politieagente Stef Adams-Foster en haar vrouw Lena gevolgd. Het lesbische stel is de ouders van zoon Brandon en de geadopteerde tweeling Jesus en Mariana. In de loop van de serie wordt het gezin nog verder uitgebreid als Stef en Lena besluiten om nog 2 kinderen te adopteren.

Er is ook een rol weggelegd voor Mike, de biologische vader van Brandon, die ooit een relatie met Stef had. In de serie komen allerlei pittige probleemsituaties aan de orde, waaronder adoptie, abortus, eetstoornissen en rechten voor de LGBTQ-gemeenschap.

4. Gilmore Girls

https://www.youtube.com/watch?v=jqSuEy7jkr8

Gilmore Girls is een Amerikaanse comedydrama waarin de relatie tussen de alleenstaande moeder Lorelai Gilmore en haar dochter Rory centraal staat. Gezamenlijk wonen ze in het plaatsje Stars Hollow, dat ook de thuisbasis is voor tal van andere kleurrijke karakters. In de serie draait het om familieaangelegenheden, vriendschappen, romantiek, teleurstellingen en ambitie.

Onderwerpen die vanwege een generatiekloof en een verschil in sociale klassen nog eens extra worden benadrukt. Dat klasseverschil komt vooral tot uitdrukking op de momenten dat Lorelai contact heeft met haar ouders, die zich in de wereld van de high society bevinden.

5. Élite

Deze spannende Spaanse dramaserie speelt zich af op Las Encinas, een middelbare eliteschool. Drie scholieren, die niet tot de elite behoren, maar dankzij een cadeau gekregen studiebeurs toch toegang tot deze school hebben gekregen, maken kennis met een voor hen compleet nieuwe wereld, die echter – net als zijzelf – met alledaagse tienerproblemen blijkt te worstelen.

In elk seizoen doorloopt de serie 2 verschillende tijdlijnen, waartussen regelmatig wordt gesprongen. In Élite gaat het echter om meer dan standaard tienercliché’s. Er zitten ook allerlei mystery-elementen in verweven, waardoor de serie een behoorlijk uniek karakter krijgt.

6. Anne with an E

Anne with an E is gebaseerd op de in 1908 verschenen klassieker ‘Anne of Green Gables’ van schrijfster Lucy Maud Montgomery. De Canadese serie speelt zich af in het jaar 1869 en volgt het verhaal van broer Matthew en zus Marilla, die samen in een huis wonen en besluiten om een weesjongetje te adopteren.

Op het moment dat Matthew het weesje op het treinstation ophaalt, blijkt dat het weeshuis hen geen jongetje, maar de vrolijke, praatgrage Anne heeft gestuurd. Kort na aankomst verdenkt Marilla Anne van diefstal en wordt ze naar het weeshuis teruggestuurd.

Daar heeft het weesmeisje weinig trek in, want ze werd er constant gepest. Nadat blijkt dat de verdenking van diefstal onterecht was, keert Anne bij haar nieuwe familie terug, maar krijgt op school opnieuw met pestgedrag te maken.

Ze zet echter haar fantasie en intelligentie in, waardoor ze uiteindelijk steeds beter in haar nieuwe leefgemeenschap wordt geaccepteerd.

7. Derry Girls

Deze Britse comedyserie speelt zich af in de Noord-Ierse stad Derry op het moment dat de conflicten tussen de protestanten en katholieken er op hun laatste benen lopen. In de serie maken we kennis met Erin en haar nichtje Orla, die samen met Clare, Michelle en James een vriendengroepje vormen.

Erin woont samen met haar vader, moeder, babyzusje Mary, opa Joe, tante Sarah en diens dochter Orla in één huis. Cathy, de moeder van James, verliet ooit Derry om in Londen een abortus te regelen, maar kreeg uiteindelijk spijt waardoor James toch ter wereld kwam en in Londen opgroeide.

Terwijl zijn moeder zich door een scheiding heen worstelt verblijft hij bij zijn tante Deirdre en nichtje Michelle.

8. Skins

In heel veel tv-series voor tieners wordt de jonge kijker op de een of andere manier belerend gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren die het leven biedt. In de Britse serie Skins is bewust voor een andere aanpak gekozen.

Het laat het alledaagse, soms ronduit rauwe leven van een groep jongeren uit Bristol zien. Een beeld waarin de doelgroep van de serie zich hoogstwaarschijnlijk goed kan herkennen. In de verschillende afleveringen komen onder meer het gebruik van drank, drugs en het ontdekken van seks onverbloemd aan de orde.

Daarnaast behandelt de dramaserie, soms ook op komische wijze, rauwe thema’s, zoals pesten, dood, depressies en disfunctionele families.

9. The Society

Deze dramaserie speelt zich af in de plaats West Ham in de Amerikaanse staat Connecticut. Het verhaal volgt een groep tieners, die leert hoe ze een eigen community moeten runnen, als blijkt dat alle andere bewoners van het plaatsje plotseling op mysterieuze wijze zijn verdwenen.

Het verhaal start op het moment dat de jongeren thuiskomen van een geannuleerde schoolreis en ze tot de ontdekking komen dat er niemand meer is. West Ham wordt omringd door een dichtbegroeid en donker bos, waardoor het lijkt alsof de buitenwereld gewoon niet meer bestaat.

Telefoons en internetverbindingen werken ook niet meer, zodat de tieners er helemaal alleen voor staan en ze hun eigen regels moeten zien te bedenken om te kunnen overleven.

10. Glee

In deze muzikale serie draait het om de leden van New Directions, het zangclubje van de William McKinley High School. Glee is een mix van drama, comedy en vooral ook veel muziek. In de serie komen ook allerlei sociale issues aan de orde.

Denk daarbij onder meer aan relaties, teamwork en seksualiteit. Het muziekgezelschap staat onder leiding van Will Schuester, die tevens leraar Spaans is. Hij gelooft heilig in de kracht van New Directions en weet de leden keer op keer te inspireren om het beste uit hunzelf te halen.

Dit levert verrassend goede muzikale performances op, waardoor hun populariteit van de groep in de loop van de serie steeds verder toeneemt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gevaarlijkste Sporten

Top 10 Best Betaalde Banen Zonder Diploma