Top 10 Leukste Netflix Series Voor Mannen

Geniet van een avondje op de bank alleen of met vrienden, en de leukste Netflix series voor mannen. Wanneer je met je vriendin kijkt, of familie, moet je als man vaak toch wat water bij de wijn doen. Er worden meestal series opgezet die geliefd zijn bij anderen, terwijl je zelf liever een horror of actieserie op wilt zetten. Gelukkig kun je Netflix ook aanzetten als je alleen bent, en genieten van het mooie aanbod aan series voor mannen.

Mocht je dan toch wat tijd voor jezelf hebben, dan wil je natuurlijk wel de leukste series voor mannen klaar hebben staan. Netflix is de mannen niet vergeten, en er zijn tientallen series te vinden op het platform voor een mannenavond. Om ervoor te zorgen dat je de beste series kunt vinden, hebben wij ze op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 leukste Netflix series voor mannen.

1. Peaky Blinders

Op de eerste plaats staat de leukste serie voor mannen, Peaky Blinders. In de serie wordt afgereisd naar Birmingham rond het begin van de 20ste eeuw. Thomas Shelby en de andere leden van de Peaky Blinders worden gevolgd in hun pogingen om zich omhoog te werken in het criminele circuit. 

In deze topserie hebben Cillian Murphy, Paul Anderson en Tom Hardy bewezen dat ze samen de echte Peaky Blinders zijn. Het verhaal, de acteurs, de actie en de omgeving zorgen ervoor dat je deze serie absoluut niet mag missen. De 5 seizoenen bestaan ieder uit ongeveer 6 afleveringen, en je gaat na het kijken zelfs praten als een echte Peaky Blinder.

2. Breaking Bad

Walker White heeft een normaal leven als scheikundeleraar, tot op het moment dat longkanker bij hem wordt geconstateerd. Om zijn gezin met genoeg geld achter te laten neemt White een aparte beslissing, hij besluit om drugs te gaan produceren. Hij mengt zich in het criminele circuit, en er ontstaat daardoor een serie die je absoluut niet mag missen.

Breaking Bad is uitgeroepen tot één van de beste series ooit, en heeft verschillende awards in de wacht gesleept. Met meerdere seizoenen, kun je voorlopig wel even vooruit. De serie was zo een groot succes, dat er zelfs een vervolg op is gemaakt, Better Call Saul. 

3. Narcos

Narcos is gebaseerd op het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. In de serie wordt het leven gevolgd, vanaf het moment dat Pablo Escobar nog een onbekende jongen is, tot zijn opkomst in het Medellínkartel in de top van de onderwereld.

De acteurs hebben in Narcos een topprestatie weten neer te zetten. Het verhaal combineert historische feiten met de nodige actie. Je vraagt je regelmatig af hoe sommige dingen ook in het echt hebben kunnen gebeuren. En Pablo, die is een blijft een mythisch figuur in Zuid-Amerika. Dus ga er voor zitten, want met drie seizoenen Narcos ben je wel even zoet.

4. House of Cards

In House of Cards wordt Francis Underwood gevolgd, die een genadeloze campagne is gestart om zich op te werken in het Witte huis. Samen met zijn vrouw Claire, zijn ze bereid om alles te geven om hoger in de politiek te komen. House of Cards was een groot succes, mocht meerdere awards in ontvangst nemen, en kreeg al snel een vervolg. 

De serie was dan ook een aangename verrassing, die de wereld van politieke intriges en verraad op de televisie heeft weten te toveren. Wil je even wat anders dan actie en spanning? Zet dan eens een seizoen van House of Cards op.

5. The Last Kingdom

Uhtred wordt op jonge leeftijd gevangen genomen door de Noormannen en groeit daar op. Wanneer hij volwassen is moet hij kiezen, vecht hij voor de Noormannen om Engeland te veroveren, of kiest hij toch voor zijn geboorteland. 

De historische serie die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen is een pareltje. Prachtige shots worden gecombineerd met grote gevechten en natuurlijk het hoognodige verraad. De serie zit uitstekend in elkaar, en je krijgt het gevoel geteleporteerd te worden naar 872.

6. Black Sails

In Black Sails gaan we terug naar de gouden tijden voor de piraten. Op New Providence Island zijn geen wetten, en de piraten maken er de dienst uit. Zo ook Captain Flint, die gevreesd wordt op zee.

Black Sails laat de donkere kanten van de piraterij zien in een serie vol actie en natuurlijk een goede portie geweld. De karakters zijn op zijn minst uniek te noemen, en laten zien dat piraat zijn niet altijd even makkelijk was.

7. Sons of Anarchy

Zware motoren, criminaliteit en gewapende motorrijders mogen natuurlijk niet ontbreken op Netflix. Sons of Anarchy weet dit op een briljante manier te combineren in een spannende serie met meerdere seizoenen.

Jackson Teller zit bij de Sons of Anarchy, een motorclub die steeds meer in het criminele circuit verwikkeld raakt. Hierbij hoort natuurlijk het nodige geweld, en er komen rivalen om de hoek kijken. Charlie Hunnam weet een prima acteerprestatie neer te zetten in de rol van Jackson, en Sons of Anarchy is de moeite waard om te kijken samen met wat vrienden.

8. Prison Break

Prison Break bestaat al een aantal jaren, maar dat maakt de serie er niet minder op. Michael Scofield laat zich met opzet oppakken zodat hij in de gevangenis beland, waar zijn broer vast zit. Zijn plan is om vanuit de gevangenis samen uit te breken, en zijn broer zo te redden. Iedere aflevering in Prison Break zit vol met spanning, en we raden dan ook aan om de afleveringen achter elkaar te kijken. Je krijgt een blik in het gevangenisleven, en de (gestoorde) geesten van de gevangenen. 

9. Spartacus

Wil je een paar avondjes vullen met wat ouderwets geweld uit de Romeinse tijd? Dan is Spartacus een prima serie. De serie stapt terug in de tijd van de gladiatoren. We zien sterke mannen het tegen elkaar opnemen in bloederige gevechten, aangevuld met heel wat vrouwelijk schoon die in de serie voorbij komt.

De verhaallijn in de serie is interessant. Je volgt Spartacus, die tot de Arena is veroordeeld. De gevechten worden aangevuld met een spannend verhaal, en je krijgt de nodige plot twists te zien in ieder seizoen. 

10. The Punisher

The Punisher is gebaseerd op de gelijknamige boeken en comics. Frank Castle is een veteraan, die zijn familie verliest door het toedoen van criminelen. Maar Frank laat het daar niet bij zitten. 

Op geheel eigen wijze pakt hij de criminaliteit aan op hardhandige wijze. De serie zit dan ook vol met over-the-top geweld, maar geeft tegelijkertijd inzicht in Frank en de demonen waar hij zelf mee moet worstelen om te overleven. Helaas is The Punisher maar twee seizoenen lang, maar fans van Marvel mogen deze serie niet missen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Dieren Ter Wereld

Top 10 Facebook pagina’s met de meeste volgers in Nederland