Top 10 Leukste Netflix Series Voor Baby’s & Peuters

Het aanbod aan verschillende kinderseries op Netflix is ronduit indrukwekkend. Maar lang niet alles wat je er vindt is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. In veel gevallen zijn de verhalen nog te ingewikkeld of gewoon te spannend voor je baby of peuter.

Toch zijn er in het complete assortiment ook een aantal te vinden, die prima op de leefwereld van de allerjongste kijkertjes aansluiten. Deze toplijst presenteert je in dat kader dan ook de 10 leukste Netflix series voor baby’s en peuters.

1. Nijntje: Kleuren, Cijfers en Vormen

Nijntje is wereldwijd al generaties lang het konijntje dat jonge kinderen helpt met het ontdekken van de wereld om hen heen. In deze serie maken peuters samen met Nijntje kennis met verschillende kleuren, cijfers en vormen.

Kortom, een perfecte manier voor peuters om tijdens het tv-kijken nieuwe kennis op te doen. Heeft je kleintje de smaak van Nijntje te pakken, dan biedt Netflix hen ook nog eens 2 andere animatieseries met dit schattige konijntje in de hoofdrol.

2. Word Party

Word Party is een tekenfilmserie met een educatief tintje. De kijkertjes maken in de serie kennis met de schattige babydieren Bailey, Franny, Skip en Lulu, die graag gezamenlijk een feestje bouwen en ondertussen ook allerlei nieuwe woordjes leren.

Dit gebeurt op een dusdanig speelse manier, dat je peuter niet het idee krijgt dat hij op school zit. De serie is van de makers, die ook achter het succes van Sesamstraat schuil gaan, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je je kleintje met Word Party op absoluut verantwoorde tv trakteert.

3. Pieter Konijn

Samen met zijn moeder woont de 6-jarige Pieter Konijn onder een grote spar. Zijn vader is inmiddels overleden en Pieter voelt de drang om zijn geest levend te houden, door er regelmatig zelf op uit te trekken en avonturen te beleven.

Deze prachtige tekenfilmserie uit 2018 is inmiddels met diverse prestigieuze prijzen bekroond. Zeker voor je tv-kijkende peuter kunnen de verhaaltjes in de serie soms enorm spannend zijn. Maar geen nood, want elke aflevering kent altijd een happy end.

4. Barbapapa

Dit is een regelrechte tekenfilmklassieker uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Maar omdat deze serie destijds zo slim in elkaar is gezet, is hij in wezen tijdloos. Dit zorgt ervoor dat er telkens weer nieuwe generaties kinderen met volle teugen van kunnen genieten.

Voor de zeldzame enkeling, die nog nooit eerder kennis met de familie van Barbapapa heeft gemaakt, kunnen we melden dat het om een reeks karakters gaat, die van vorm kunnen veranderen, waardoor ze in staat zijn om mensen en dieren te helpen. Daarbij beschikt elk familielid over een eigen speciale gave.

5. Masha en de Beer

In deze kinderserie draait het om de kleine en energieke Masha, die niet ver van het bos woont. In het bos zelf woont een beer, die in het verleden in het circus werkte. Ze worden elkaars beste vriendjes en beleven vervolgens allerlei avonturen. Pas bij deze serie echter wel op dat je het geluid van je tv niet al te hard zet, want Masha kan soms een flinke keel opzetten als iets haar begint te irriteren.

Haar krijsende stemmetje zou je tv kijkende baby mogelijk kunnen laten schrikken, als het volume te hard staat. Voor de rest is Masha en de Beer een vrolijke serie, die gegarandeerd ook bij meekijkende ouders een glimlach op het gezicht zal toveren.

6. The Adventures of Chuck & Friends

De verhaallijn van deze serie vertoont overeenkomsten met de Cars-animatiefilms. Chuck is namelijk een rood autootje, dat samen met zijn 4-wielige vriendjes allerlei avonturen beleeft. Aangezien Chuck een behoorlijk creatieve dromer is, gaat hij op zoek naar de grenzen van zijn eigen fantasieën, wat regelmatig tot verrassende vondsten en bouwwerken leidt.

De verhaaltjes die in deze serie verteld worden kunnen ook door jonge kijkertjes goed begrepen worden. Daarnaast bestaat de kans dat ook meteen het creatieve denkvermogen van de kijkende peuter stimuleert, waardoor deze fantasierijker gaat spelen.

7. Troetelbeertjes & Familie

Misschien ken je de Troetelbeertjes nog uit je eigen jeugd. Deze Netflix-serie over een stel schattige en bontgekleurde beertjes is echter geen herhaling van oude afleveringen uit de jaren ‘80. Het is gloednieuw materiaal, waarbij de beertjes inmiddels als 3D-figuurtjes in beeld komen.

Daarnaast is het berengezelschap uitgebreid, want in de nieuwe serie maken de kijkers ook kennis met allerlei familieleden. Zoals je van de Troetelbeertjes gewend bent, bevat elke aflevering een hoop liefde, hartjes en regenbogen en af en toe een beertje dat een beetje boos is en opgevrolijkt moet worden.

8. Peppa Pig

Sinds 2010 heeft Peppa Pig wereldwijd de harten van menig peuter én ouder gestolen. In deze tekenfilmserie maken de kijkertjes kennis met het dappere biggetje Peppa, dat samen met haar ouders en vriendjes allerlei avonturen beleeft. Het draait in de verschillende afleveringen overigens niet alleen maar om puur entertainment.

Aan elk verhaaltje kleven ook een of meer educatieve elementen, zodat je peuter tijdens het kijken ook allerlei nieuwe dingen leert. Kortom, een regelrechte aanrader.

9. De Kleine Prinses

Kinderboeken vormen meer dan eens de basis voor tv-series. Dat geldt ook voor De Kleine Prinses, die ooit bedacht werd door boekauteur en illustrator Tony Ross. In deze serie uit 2010 volgen de kijkertjes de avonturen van een nieuwsgierige en schattige kleine prinses.

Op zich zijn de afzonderlijke verhaaltjes tamelijk eenvoudig van opzet, waardoor ze ook gemakkelijk door je kleine dreumes kunnen worden begrepen. De Kleine Prinses is geschikt voor alle leeftijden en zal vast en zeker niet alleen maar bij meisjes in de smaak vallen.

10. Kikker & Vriendjes

De kinderserie Kikker & Vriendjes is gebaseerd op de boekjes van Max Veldhuis, waarin precies dezelfde karakters de hoofdrollen vervullen. Naast Kikker maken de jonge kijkertjes ook kennis met Varkentje, Eend en Haas. Gezamenlijk beleven ze allerlei avonturen, die er gegarandeerd voor zullen zorgen dat je kleintje geboeid blijft kijken.

Dat het in de Kikker-serie vooral om ‘feel good’ thema’s draait is in dat kader mooi meegenomen. Deze serie verscheen in 2008 voor het eerst op tv en is geschikt voor alle leeftijden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Helikopters Ter Wereld

Top 10 Beste Luchtvaartmaatschappijen Ter Wereld