Top 10 Leukste Films Om Met Je Vriendin Te Kijken

Als je samen met je schatje een avondje op de bank doorbrengt en jullie graag samen een film willen kijken, dan is de kans klein dat je het dan voor elkaar krijgt om een erg gewelddadige actiefilm de revue te laten passeren. Aan de andere kant heb je natuurlijk ook geen zin in een super dramatische rolprent, waarbij je vriendin een complete doos tissues leeg zit te snotteren.

Gelukkig zijn er ook tal van films, die als het ware een gulden middenweg bewandelen en waar jullie ongetwijfeld samen plezier aan zullen beleven. De onderstaande 10 topfilms zijn dan ook gegarandeerd goed voor een leuke avond.

1. Kate & Leopold

Het betreft hier een romcom, die zich deels in het jaar 1876 afspeelt. Daar komt voor een rijke graaf (Hugh Jackman) abrupt een einde aan als hij een tijdreis maakt en in de 21ste eeuw terechtkomt. Hij ontmoet er een moderne carrièrevrouw (Meg Ryan), waar hij binnen de kortste keren stapelverliefd op wordt.

Jackman heeft zich voor deze rol duidelijk heel erg in allerlei alledaagse maniertjes verdiept, die in de 19de eeuw nog heel normaal waren, waardoor het komische effect ervan nog eens extra wordt versterkt.

2. One Day

In dit romantische drama uit 2011 spelen Anne Hathaway en Jim Sturgess een soort van koppel dat elk jaar op dezelfde dag samenkomt. Wat hen bindt is een noodlottige nacht op 15 juli 1988. Ze besluiten daarna om elkaar het volgende jaar op dezelfde dag weer te ontmoeten om te ontdekken hoe elkaars postdoctorale leven is verlopen.

Die eerste bijeenkomst mondt uit in een jaarlijks terugkerend evenement, dat soms liefdevol is en soms flink wat onderlinge spanning oproept.

3. The Tourist

Angelina Jolie en Johnny Depp schitteren in deze sexy thriller, die alles heeft wat je filmhartje begeert: slimme vermommingen, prachtige Europese landschappen, meeslepende actiescènes, relatief verwarrende plotwendingen en verbluffend mooie jurken.

Het is in dat kader niet altijd even duidelijk of het hier nu om een komedie of een drama gaat. Vaststaand feit is wel dat deze rolprent erg leuk is om naar te kijken.

4. Just Friends

Als je trek hebt in een ietwat rauwe romcom, dan zal Just Friends uit 2005 ongetwijfeld bij je in de smaak vallen. Ryan Reynolds speelt de knappe adonis, die tijdens zijn middelbareschooltijd nog een nerd met overgewicht was.

Nu hij er op latere leeftijd een stuk beter uitziet, probeert hij tijdens een familiebezoek voor de kerstdagen alsnog zijn geheime liefde van toen aan de haak te slaan.

In deze film is een regelrechte glansrol voor actrice Anna Faris weggelegd, die op zeer hilarische wijze de rol van Reynolds huidige vriendin speelt.

5. Robin Hood: Prince Of Thieves

Deze film bevat alle ingrediënten die je van een middeleeuwse romantische actiefilm verwacht. Je wordt getrakteerd op een overvloed aan afgeschoten pijlen en de zwoele blikken van Robin en Mary Elizabeth over en weer zijn praktisch ontelbaar. Vermeng dat met een flinke dosis sarcasme van Morgan Freeman en je kunt er zeker van zijn dat je ruim 140 minuten vermaakt zult worden.

Het is overigens de moeite waard om deze film tot de allerlaatste minuut te bekijken, want tijdens de aftiteling komt ook de officiële Bryan Adams videoclip van de titelsong van deze film voorbij. Het feit dat Kevin Costner in z’n rol als Robin Hood af en toe vergat om z’n ingestudeerde Britse accent goed aan te houden, zien we graag door de vingers.

6. Jupiter Ascending

In dit sci-fi epos van de regisseurs Lana en Lilly Wachowski schittert Mila Kunis als afstammeling van een intergalactische koningin, terwijl Channing Tatum de rol van een door de ruimte reizende halve wolf speelt. Sean Bean heeft op zijn beurt letterlijk en figuurlijk een bijrol, want hij is in deze film half mens en half bij. En acteur Eddie Redmayne speelt tenslotte de fluisterende slechterik.

Bij elkaar opgeteld lijkt dit misschien het perfecte scenario voor een hele slechte B-film, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Het blijkt een verrassend aardige rolprent, die ook nog inhoud heeft. De kijkers zien hoe een jonge vrouw haar lot ontdekt op het moment dat ze de aardbewoners tegen een oude en verwoestende kracht probeert te beschermen.

7. Her

Joaquin Phoenix schittert in deze film van regisseur Spike Jonze. Het verhaal speelt zich af in een niet nader omschreven nabije toekomst. Theodore (Phoenix) installeert een nieuw besturingssysteem op zijn computer, telefoon, smarthome en eigenlijk zijn hele leven. Scarlett Johansson speelt “Samantha”, de stem van het besturingssysteem.

Er ontwikkelt zich een liefdesverhaal waarin een man die verliefd wordt op iemand die niet bestaat. Het einde van deze film zou zomaar het begin van Skynet uit de Terminator-films kunnen zijn, maar dan wel in een eigenwijzere en schattigere uitvoering.

8. Moonlight

Filmliefhebbers zullen de avond dat Moonlight de Academy Award voor Beste Film won niet snel vergeten. Die bekroning was niet voor niets, want de film omvat een verbluffend mooi liefdesverhaal. De film verkent in drie stadia het leven van Chiron, een jonge zwarte man, die in een criminele achterstandswijk in Miami woont.

In eerste instantie krijg je zijn kindertijd te zien, dan wordt er een overgang naar zijn tienerjaren gemaakt en tenslotte zien de kijkers hoe hij met zijn jonge volwassenheid omgaat en op zoek gaat naar zijn culturele mannelijkheid en seksualiteit.

9. The Theory Of Everything

Wetenschap is sexy! Dit drama vertelt het liefdesverhaal van astronoom en natuurkundige Stephen Hawking en zijn vrouw Jane. Het tweetal ontmoet elkaar in de jaren ‘60, terwijl ze beiden aan de universiteit van Cambridge studeren. Wat ze dan nog niet weten, is dat Hawking slechts 2 jaar later met de slopende ziekte ALS te maken krijgt.

Desondanks houdt hun liefde voor elkaar stand. Eddie Redmayne werd tijdens de Academy Awards tot Beste Acteur gekroond voor zijn vertolking van Hawking.

10. Silver Linings Playbook

Met deze dramacomedy sleepte Jennifer Lawrence een Oscar voor de Beste Actrice in de wacht. In de film acteert ze samen met Bradley Cooper en draait het verhaal om een koppel, dat zich met hun eigen geestelijke gezondheid bezighoudt, terwijl ze ook proberen om na enkele tragische gebeurtenissen hun leven weer goed op de rails te krijgen.

Hoogtepunt van de film is een ballroom danswedstrijd die vanwege z’n lelijkheid ronduit hilarisch is. Cooper en Lawrence hebben in deze film een geweldige chemie, terwijl het voorprogramma van Robert DeNiro’s op zichzelf al geweldig is.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Amerikaanse Bands Uit De Jaren ’70

Top 10 Beste Elektrische Steps Van Dit Moment