Top 10 Leukste Films Om Met Je Vriend Te Kijken

De leukste films om met je vriend te kijken zorgen voor een heerlijk avondje samen op de bank. Na een lange werkweek of een drukke dag, is niets ontspannender dan op de bank plaats te nemen en een filmpje op te zetten. Maar niet alle films zijn even leuk om samen te kijken, en je wilt niet dan iemand zich verveelt tijdens de film.

Gelukkig zijn er genoeg films te vinden die je samen met je vriend kunt kijken. Goede films zorgen ervoor dat jullie nog wat hebben om over na te praten, en zijn films die bij beide passen. Om je te helpen de juiste keuze te maken tijdens een ‘date night’ op de bank, hebben we een lijstje gemaakt met de leukste films om samen te kijken. Stuk voor stuk zijn het topfilms die geschikt zijn voor een avondje samen. Dit zijn de top 10 leukste films om met je vriend te kijken.

1. Skyfall

IMDb cijfer: 7.8

Wanneer we het hebben over films die voor koppels perfect zijn om te kijken, staat James Bond hoog op de lijst. Skyfall uit 2012 was de perfecte James Bond film en een ideale combinatie tussen spanning, actie en een vleugje romantiek zoals we gewend zijn van het concept.

Daniel Craig heeft de rol van Bond aangenomen in Skyfall. De makers van de film hebben alles uit de kast getrokken, en moet MI6 zien te redden na een aanval en meerdere bedreigingen. Skyfall is het perfecte recept voor een avondje film op de bank.

2. Couples Retreat

IMDb cijfer: 5.5

Couples Retreat is een humoristische film die er gegarandeerd voor zorgt dat jullie jezelf kunnen verplaatsen in de personages. De film gaat over een stel die samen met een aantal andere stellen op vakantie gaat. 

Ze denken dat het een ontspannende reis wordt, maar moeten tijdens een programma allerlei activiteiten uitvoeren waarbij ze dieper ingaan op hun relatie. De film zit vol met herkenbare momenten, en heeft een groot aantal hilarische scènes die goed aansluiten op de karakters.

3. The Terminal

IMDb cijfer: 7.4

The Terminal is gebaseerd op een aantal waargebeurde feiten over een man die is gestrand op JFK vliegveld en niet uit de terminal kan vertrekken. Viktor Navorski, gespeeld door Tom Hanks komt vast te zitten op het vliegveld nadat zijn papieren niet meer geldig zijn.

Hij kan niet het land in, maar kan ook niet terugvliegen. Viktor blijft dus op het vliegveld wonen, en er ontstaan een aantal speciale vriendschappen met de medewerkers. De film vertelt een bijzonder verhaal over vriendschap en het leven, en is een prachtige film om samen te kijken.

4. Wall-E

IMDb cijfer: 8.4

Zijn animatiefilms niet voor kinderen? In het geval van Wall-E is dit helemaal niet waar. De film uit de stal van Disney Pixar neemt jullie mee op een avontuur met een klein, eenzaam robotje genaamd Wall-E.

Wall-E lijkt de enige robot op een verwoeste aarde, tot hij Eve tegenkomt. Als dan ook nog blijkt dat er mensen leven in de ruimte, komt hij terecht in een avontuur. Wall-E heeft een aantal diepgaande boodschappen, en kan worden beschouwd als een echt meesterwerk van Pixar.

5. Mr. & Mrs. Smith

IMDb cijfer: 6.5

Brad Pitt en Angelina Jolie spelen de hoofdrol in deze spannende actiefilm. Samen vormen ze een koppel die door verschillende organisaties worden ingehuurd om elkaar te vermoorden. Pitt en Jolie zetten een uitstekende acteerprestatie neer, en de spanning spat van het scherm af. Mr. & Mrs. Smith is een goede combinatie tussen romantiek, actie, drama en spanning. Als jullie deze film nog niet hebben gekeken, zet deze dan zeker een keer aan ‘s avonds.

6. Guardians Of The Galaxy

IMDb cijfer: 8.0

De meeste Marvel films zijn vooral gericht op mannen en bevatten een hoge dosis aan geweld en actie. Guardians of the Galaxy daarentegen is een film die veel verwijzingen bevat naar de popcultuur uit de jaren 80. 

De film zit vol met grappige momenten, en met karakters als Groot is het lachen geblazen. De special effects zijn niet te overweldigend, en samen met de herkenbare jaren 80 muziek vormt de film een goede basis voor een avondje film kijken met je vriend. Gegarandeerd dat je hem verrast met deze keuze!

7. The Bucket List

IMDb cijfer: 7.4

In The Bucket List gaan twee mannen die lijden aan een terminale vorm van kanker samen op avontuur. Ze lopen weg uit het ziekenhuis, en gaan samen hun bucket list af voordat het te laat is.

The Bucket List is een heerlijke komedie met een onderliggende boodschap. Jack Nicholson en Morgan Freeman pakken beide de hoofdrol, en zijn een goede combinatie samen om de rollen van Edward en Carter neer te zetten.

8. Shrek

IMDb cijfer: 7.9

In Shrek wordt de sprookjeswereld op de hak genomen. De razendpopulaire filmserie heeft meerdere toppers, maar de eerste film blijft de beste. In een wereld worden alle sprookjesfiguren verbannen naar het moeras van Shrek. 

Natuurlijk is Shrek het hier niet mee eens, en Shrek vertrekt met zijn trouwe sidekick Donkey op een missie om een prinses te bevrijden. De voice-over acteurs passen perfect bij alle karakters, en de film kijkt heerlijk weg.

9. Murder Mystery

IMDb cijfer: 6.0

Murder Mystery is een recente film uit 2019 met Adam Sandler en Jennifer Aniston in de hoofdrol. In de film gaan ze er samen tussenuit om hun relatie een goede boost te geven. Alles lijkt vlekkeloos te verlopen, tot op het moment dat ze worden beschuldigd van een moord. 

Ze komen terecht in een web van intriges, en doen er alles aan om samen vrijuit te gaan. Murder Mystery is een prima film voor op een regenachtige dag waarbij je lekker samen onder de dekens kunt kruipen.

10. Forrest Gump

IMDb cijfer: 8.8

Forrest Gump heeft de carrière van Tom Hanks gelanceerd, die de hoofdrol speelt in deze film. Forrest Gump gaat over het leven van een op het eerste gezicht simpele jongeman. Maar schijn bedriegt, en Forrest Gump is tijdens zijn leven onderdeel van een aantal belangrijke historische evenementen.

In de film vliegen de emoties in het rond. Van hilarische momenten tot een aantal verdrietige scènes, je leeft echt mee met Forrest Gump en zijn uitdagingen. De film neemt je mee in een rollercoaster langs een prachtig verhaal. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Videoland Series

Top 10 Lekkerste Eetbare Paddenstoelen In Nederland