Dit zijn de top 10 leukste familiecampings van Nederland

Campingvakanties zijn met name bij gezinnen met kinderen erg populair. Op zich is dat niet zo verwonderlijk, want een campingterrein biedt doorgaans alle ruimte aan kids om heerlijk te ravotten, terwijl de ouders op dat moment eventjes de boel de boel kunnen laten en aan ontspannen toekomen.

Maar welke Nederlandse campings in Nederland bieden nou het meeste en het leukste vermaak voor de hele familie? We gingen op onderzoek uit en stelden op basis van onze bevindingen de onderstaande top 10 voor je samen.

1. De Sprookjescamping, Rheeze

Beeld: Capfun de Sprookjescamping

Bij deze camping in het Overijsselse Rheeze draait het tijdens je verblijf helemaal om sprookjes. De kinderen die deze camping bezoeken, staat voortdurend in contact met de sprookjesfiguren die op het terrein aanwezig zijn en activiteiten met ze ondernemen. Aan het einde van elke dag organiseren ze tevens een theatershow, waarin de karakters spannende avonturen beleven. De Sprookjescamping beschikt over een ondiepe binnen- en buitenwaterspeeltuin en een groot openluchtzwembad met familieglijbaan. Er zijn meerdere kleine en grotere speeltuinen op het campingterrein te vinden, evenals een binnenspeeltuin, zodat kinderen zich ook op de dagen dat het slecht weer is niet hoeven te vervelen.

2. Duinrell, Wassenaar

Beeld: Duinrell

Duinrell is niet alleen maar een pretpark. Het biedt je ook de mogelijkheid om er met je hele familie te kamperen. Wie hier vakantie viert krijgt tijdens het verblijf ook meteen gratis en onbeperkt toegang tot alle faciliteiten van het nabijgelegen attractiepark én het Tikibad. Dit laatstgenoemde waterpark is het grootste van de Benelux en biedt je volop waterpret, dankzij de maar liefst 21 aanwezige glijbanen, die bij elkaar opgeteld voor anderhalve kilometer aan glijplezier zorgen. Op het campingterrein tref je onder meer ook een game-hall, een mini-bowling en een speeltuin aan. Daarnaast wordt er een animatieprogramma geboden.

3. De Lievelinge, Vuren

Beeld: De Lievelinge

Op camping De Lievelinge in Vuren maak je kennis met een Holland zonder haast. De prachtige natuurlijke omgeving waarin deze camping ligt is een ware groene oase, waar je samen met je familieleden heerlijk kunt ontspannen tijdens een welverdiende vakantie. Op het terrein vind je een privémeer, zodat je heerlijk in natuurwater kunt zwemmen. Verbindingen met de natuur zijn ook in de aanwezige kinderboerderij en de moestuin van De Lievelinge terug te vinden. Voor kinderen is er volop animatie, zodat ze er gegarandeerd de tijd van hun leven zullen hebben. Daarnaast worden er door het team van De Lievelinge regelmatig evenementen voor de hele familie georganiseerd.

4. De Krim, Texel

Beeld: De Krim Texel

Een van de sterke punten van camping De Krim, is dat deze vlakbij het strand ligt. Kortom, volop genieten van zon, zee en zand, zonder dat je daarvoor een verre reis hoeft te maken. Maar ook op het campingterrein zelf is er volop vermaak voor jong en oud te vinden. De Krim beschikt onder meer ook over een eigen zwembad, een ‘glow in the dark’ minigolffaciliteit, een lasergame en een bowlingbaan. Voor kinderen is er zowel een stoer buitenspeelterrein alsook een indoor speelparadijs beschikbaar. Daarnaast kunnen ze hun energie in een spannend klimpark kwijt. Voor sportieve campinggasten is er een fitness op het campingterrein.

5. Molecaten Kuierpad, Wezuperbrug

Beeld: Molecaten

Camping Molecaten Kuierpad in het Drentse Wezuperbrug biedt zoveel vermaak voor het hele gezin, dat vervelen er praktisch onmogelijk is. Op het terrein tref je onder meer een reusachtig klimpark aan, met 3 super spannende parcoursen. Daarnaast staat er een borstelbaan tot je beschikking waarop je kunt (leren) skiën. Ook is er een groot meer met strand en waterglijbaan op het terrein van deze camping te vinden. Naast zwemmen in dit meer kun je er ook kanoën en vlotten bouwen. Alsof dat nog niet genoeg is, beschikt deze camping ook nog eens over een apart binnen- en buitenzwembad en kun je er minigolfen, boogschieten of je zelf vermaken in de diverse kleine en grote speeltuinen op het terrein.

6. De Hertshoorn, Garderen

Beeld: Camping de Hertshoorn

Heerlijk met je hele familie tussen het natuurschoon van De Veluwe kamperen. Dat is precies wat De Hertshoorn in Garderen je te bieden heeft. Je kunt er met het hele gezin waterpret beleven in het grote openluchtzwembad, dat ook nog eens van een brede familieglijbaan is voorzien. Voor kinderen zijn er talrijke kleine speeltuintjes op het campingterrein opgesteld. Daarnaast biedt De Hertshoorn ook overdekt speelplezier voor kinderen in de vorm van een unieke speelzolder en is er in het hoogseizoen animatie aanwezig, inclusief een speciaal programma voor jongeren van 12 jaar en ouder.

7. De Zandstuve, Hardenberg

Beeld: Kampeerdorp de Zandstuve

De Zandstuve in Hardenberg is niet zomaar een doorsnee camping. De uitbaters beschouwen hun faciliteit als een compleet kampeerdorp. En als je naar het complete activiteitenaanbod voor de hele familie kijkt, dan is dat zonder meer een juiste insteek. De Zandstuve is voorzien van een groots opgezet zwemparadijs en biedt plaats aan maar liefst 30 speeltuinen op haar terrein. Bij slechte weersomstandigheden kunnen kinderen ook gewoon in de ruime binnenspeeltuin terecht. Daar bovenop biedt De Standstuve haar gasten ook nog eens een uitgebreid animatieprogramma aan, zodat vervelen tijdens je familievakantie praktisch uitgesloten is.

8. Dierenbos, Vinkel

Beeld: Vakantiepark Dierenbos

De naam van deze familiecamping verraadt overduidelijk wat er het hoofdthema is. Dit is dus een vakantieplek voor echte dierenvrienden. Op het terrein tref je onder meer damherten, geiten, hangbuikzwijnen, konijnen en ganzen aan. Bezoekers van de camping mogen meehelpen met het voeren en verzorgen van al deze dieren. Op het gebied van waterpret biedt camping Dierenbos je een zwem- en speelvijver, een apart buitenbad en een verwarmd binnenbad. Alsof dat nog niet genoeg is staan er maar liefst 15 kleine speeltuinen en 1 grote natuurspeeltuin tot je beschikking en kun je er met de hele familie gezellig gaan bowlen.

9. De Vossenburcht, IJhorst

Beeld: Familiecamping De Vossenburcht

Deze camping biedt je al het comfort voor een zorgeloze familievakantie. Kinderen kunnen zich er heerlijk uitleven in zowel de speeltuin als de pannakooi die op het terrein te vinden is. Daarnaast is De Vossenburcht voorzien van een eigen verwarmd openluchtzwembad en kunnen de allerjongste campinggasten spetteren in hun eigen peuterbad. In het hoogseizoen wordt er voor kinderen ook animatie georganiseerd. Zin in een hapje en een drankje tijdens je verblijf? Dan kun je daarvoor in de onlangs geheel gerenoveerde kantine van deze camping terecht. In deze horecagelegenheid staan overigens ook een biljart en een tv voor de bezoekers opgesteld.

10. De Twee Bruggen, Winterswijk

Beeld: Vakantiepark De Twee Bruggen

Naar eigen zeggen is De Twee Bruggen in Winterswijk het leukste vakantiepark in de Achterhoek. De activiteiten, die op en rond deze camping beschikbaar zijn, zijn geschikt voor jong en oud. Speciaal voor kinderen zorgen twee verschillende animatieteams voor vermaak. Daarnaast is er voor de kids een grote zandspeeltuin beschikbaar. Hou je meer van waterpret? Ook dan ben je bij De Twee Bruggen aan het juiste adres, want dit vakantiepark beschikt zowel over een binnen- als buitenbad, waarbij laatstgenoemde van maar liefst 4 waterglijbanen is voorzien. Voor inspanning en ontspanning iser ook een fitness en een sauna op het campingterrein aanwezig en kun je er tennissen en minigolfen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Wandelroutes Van Brabant

Dit zijn de top 10 mooiste liedjes van zangeres Anouk