10 Leukste Dingen Om Te Doen In Rotterdam Bij Slecht Weer

Met het wisselvallige Nederlandse weer wil je natuurlijk de leukste dingen om te doen in Rotterdam bij slecht weer. Want ook op een regenachtige dag, barst Rotterdam van allerlei leuke activiteiten, musea en uitjes die overdekt zijn waardoor je er alsnog op uit kunt. Rotterdam is niet voor niets één van de meest diverse steden, en dat is terug te zien in het aanbod. 

Bij slecht weer is Rotterdam dus nog steeds het ideale dagje uit. Je kunt de stad eenvoudig bereiken met de trein, of parkeer de auto aan de rand bij een P+R en neem de tram of metro. Dankzij de goede verbindingen hoef je niet nat te worden tijdens een regenachtige dag in Rotterdam. Maar wat moet je dan doen als je eenmaal in de stad bent aangekomen? Dit zijn de top 10 leukste dingen om te doen in Rotterdam bij slecht weer.

1. Diergaarde Blijdorp

Op de eerste plaats staat Diergaarde Blijdorp. Hoewel een dierentuin niet het eerste is waar je aan denkt tijdens slecht weer, heeft Diergaarde Blijdorp hier rekening mee gehouden. Een groot deel van de dierentuin is te bezoeken tijdens regenachtige dagen of slecht weer, zonder dat je nat hoeft te worden. 

Grote delen van de dierentuin zoals het oceanium, de olifanten, de ijsberen, de reptielen en het tropische amazonica zijn geheel overdekt. De dierentuin heeft ook verschillende overdekte looproutes zodat je ook bij wat slechter weer de meeste dieren kunt bekijken.

2. Markthal

Beeld: Markthal

De markthal is een overdekte markt in een unieke setting. De open binnenkant van de Markthal is bedekt met een kunstwerk genaamd Hoorn des Overvloeds. In de Markthal zijn talloze winkeltjes en eettentjes te vinden, met een luxe markt in het midden van de hal. Je kunt hier alles vinden van specerijen tot sushi, en van vers fruit tot een heerlijke smoothie. De Markthal is zeker een tussenstop waard voor een lunch of lekkere snack.

3. Boijmans van Beuningen museum

Beeld: Wikimedia / Davidh820

Op nummer drie staat het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Dit prachtige museum is één van de topmusea van Nederland met een zeer uitgebreide collectie van oude meesters in een uniek pand. 

Het museum herbergt honderden kunstwerken van artiesten uit de Nederlandse en Europese kunst, van de vroege middeleeuwen tot in de 21e eeuw. Kunstliefhebbers kunnen tijdens slecht weer hun hart ophalen in dit museum.

4. MiniWorld Rotterdam

Beeld: Wikimedia / Erik Zachte

Een middagje erop uit in Rotterdam met de kinderen tijdens slecht weer? Bij MiniWorld Rotterdam zullen ze verbaasd kijken naar alle miniatuurmodellen van Rotterdam. Bij MiniWorld kun je 650 m2 aan kleine wereld aanschouwen. Je ziet hier de mooiste polderlandschappen, en de stad Rotterdam in het klein. 

De miniatuurwereld komt ook nog eens tot leven en heeft verschillende interactieve en levendige gedeelten. Bovendien duurt een dag in MiniWorld maar 24 minuten, en gaat de zon onder. MiniWorld is een leuk uitje voor de hele familie tijdens een regenachtige dag in Rotterdam.

5. Kunsthal Rotterdam

Beeld: Wikimedia / Wikifrits

De moderne Kunsthal van Rotterdam is niet alleen architecturaal een mooie gebouw om te aanschouwen, je kunt hier ook een dagje vertoeven om de diverse exposities te bekijken. De Kunsthal Rotterdam is gelegen aan de rand van het fraaie museumpark, naast het metrostation. 

Je kunt een hele dag vullen in de Kunsthal. Het hele jaar door zijn hier wisselende exposities van kunst, dans, zang, fotografie en moderne kunstwerken te bezichtigen. Je krijgt bij iedere expositie voldoende informatie zodat de kunst goed is te interpreteren, en er zijn dagelijks rondleidingen door kunstexperts.

6. De Koopgoot

Beeld: Flickr / JanvanHelleman

Regent het buiten, maar wil je toch even lekker gaan shoppen. Ga dan een middagje naar de koopgoot in Rotterdam. De koopgoot, ook wel de Beurstraverse is een grotendeels overdekte winkelstraat in Rotterdam met allerlei verschillende soorten winkels. 

Deze winkelstraat ligt onder straatniveau, en heeft overdekte stukken waardoor je hier perfect kunt shoppen bij slecht weer. Er staan tientallen winkels in de koopgoot en je kunt hier vanalles vinden op het gebied van fashion, lifestyle, cadeaus en horeca.

7. Lasergamen

Lasergames is een heel leuk uitje om met de familie of groepen vanaf 4 personen te doen op een regenachtige dag in Rotterdam. In principe lijkt lasergamen een beetje op paintball. Je speelt met twee teams tegen elkaar, en probeer elkaar te raken met laserpistolen. Waar paintball vaak buiten is, worden lasergames georganiseerd binnen. Vaak speel je in een wat donkere, futuristische hal waardoor het lijkt of je op een ruimteschip staat. In Rotterdam heeft Lasergame Rotterdam perfecte faciliteiten voor een middagje schieten.

8. SS Rotterdam

Beeld: Wikimedia / Marczoutendijk

Ga terug in de tijd op de SS Rotterdam. In Rotterdam ligt dit gelijknamige cruiseschip. Het hele schip is nog steeds in de stijl van meer dan 70 jaar geleden, en is in zijn geheel te bezoeken. Van de hutten tot de brug, en van de balzaal, tot het unieke zwembad, alle ruimtes op de SS Rotterdam zijn in volle glorie te bezichtigen. 

Je bent wel een middag zoet op de SS Rotterdam, en kunt zelf kiezen voor een audiogids, of rondleiding. Sluit de middag af in de balzaal, onder het genot van een hapje en een drankje. Het is ook mogelijk om op de SS Rotterdam te overnachten.

9. Mooie Boules

Beeld: Mooie Boules

Een potje jeu de boules is al lang niet meer voor mensen van de oudere generatie. Het leuke spel is ondertussen heel populair geworden bij iedere generatie, wat ervoor gezorgd heeft dat Mooie Boules is ontstaan. Bij deze indoor jeu de boules baan kun je terecht voor een ouderwets potje boules. 

Maar het is niet alleen maar een hal met jeu de boules banen, je kunt hier ook verschillende gerechtjes proeven in de foodhal, en genieten van de lekkerste drankjes bij de bar. En dat allemaal tijdens een spelletje jeu de boules!

10. Escape room

Beeld: Live Escape Rotterdam

Wil je een paar uurtjes proberen te ontsnappen uit een Escape Room? Dan kan je dit perfect doen in Rotterdam. De stad telt meerdere escape rooms rondom verschillende soorten thema’s. Er zijn zelfs diverse moeilijkheidsgraden, en je kunt al vanaf 2 personen een escape room uitproberen. 

Voor de waaghalzen is er Live Escape Rotterdam. Maar ook families kunnen terecht in een leuke escape room bij onder andere Escape010 en Escaping Rotterdam. Een escape room staat voor gegarandeerd plezier met het hele gezelschap tijdens een regenachtige dag.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Dieren Met De Grootste Piemels

De Top 10 Gezondste Soorten Broodbeleg Voor Kinderen