Top 10 Leukste Dierentuinen van Nederland

Ieder kind herinnert zich wel zijn of haar eerste dierentuin bezoek. Van brullende apen tot snel rondzwemmende vissen, de meeste kinderen houden van dieren en een dierentuin bezoek met een kind staat altijd garant voor plezier!

In dit artikel gaan we de top 10 leukste Nederlandse dierentuinen voor jou opsommen.

1. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Geopend in 1860 bevindt zich in Rotterdam de nummer 1 van onze lijst: Diergaarde Blijdorp. Het dierenpark is hobbymatig opgericht door 2 spoorwegbeambten met een paar eenden en een haas.

In de loop van de 19 en 20e-eeuwse geschiedenis is Diergaarde Blijdorp geprofessionaliseerd maar heeft altijd de passie voor de dieren centraal staan. Dit resulteert in een uiterst natuurlijke habitat waar dieren zich thuis en gewaardeerd voelen.

Met een oppervlak van meer dan 25 hectare, meer dan 1,5 miljoen jaarlijkse bezoekers, aanwezigheid van veel zeldzame soorten vissen in het Aquarium en de bewoning van de bekende gorilla ‘Bokito’ is het daarom niet zo gek dat deze dierentuin op nummer 1 staat!

Zoals je kunt zien kent Nederland vele leuke en interessante dierentuinen met een rijke historie en diverse diersoorten. Met vele indoor en outdoor mogelijkheden is een bezoek aan de dierentuin altijd mogelijk onafhankelijk van het weer!

2. Burgers’ Zoo in Arnhem

Wist je dat de grootste Europese dierentuin in Nederlands staat? Namelijk in Burgers’ Zoo te vinden in Arnhem om precies te zijn! Een speciale attractie van dit dierenpark is Burgers Bush. Bij Burgers Bush heb je de mogelijkheid om in, een voor de dieren, natuurlijke habitat nagemaakt omgeving te lopen.

Burgers’ Zoo heeft tevens meerdere interessante diersoorten (462 diersoorten in totaal!) die niet in andere dierentuinen te zien zijn zoals mangrovekwallen, vleermuisvissen en luipaardhaaien.

Ook worden door speciale tunnels verschillende natuurlijke habitatgebieden aan elkaar verbonden wat voor een hele natuurlijke leefomgeving voor de dieren zorgt. Het is daarom niet zo gek dat jaarlijks meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar.

Wist je dat Burgers’ Zoo daarmee de 2e best bezochte attractie van Nederland is? Ook is het met een oppervlak van meer dan 50 hectare een van de grootste dierenparken van Europa.

3. Artis in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam bevindt zich de nummer 3 van onze lijst: Artis. Artis dateert uit 1840 en is daarmee de oudste dierentuin van Nederland. Met 14 hectare grond is Artis misschien wel oud, maar niet klein te noemen!

Dankzij zijn rijke historie heeft het 25 historische gebouwen die meer dan 100 jaar oud zijn. Met zijn diversiteit van zoogdieren, vogels, reptielen, vissen en bijzondere diersoorten is een dagje Artis nooit saai!

4. GaiaZOO in Limburg

Op nummer 4 van onze lijst staat de, door Zoover beste beoordeelde dierentuin, GaiaZOO! Dankzij zijn unieke combinatie van dier en natuur is deze dierentuin door de ANWB tevens tot Leukste Dierentuin van Nederland gekroond.

Te vinden in het zuiden van Limburg is deze dierentuin centraal gelegen voor zowel Nederlandse, Belgische en Duitse dierentuin bezoekers. Geniet van zijn prachtig nagebootste landschappen, veelzijdigheid aan dieren en een Limburgse vlaai om de dag mee af te sluiten!

5. Apenheul – Apeldoorn

Wist je dat er zo’n 350 loslopende Apen zijn in de Apenheul? Van Gorilla’s, tot Bonobo’s en Orang-Oetang, ze leven allemaal door elkaar in de Apenheul in Apeldoorn. Dankzij zijn bijzondere setting, gemis van gaas en geweldige diersoorten staat de Apenheul op nummer 5 van onze lijst.

De natuurlijke setting zorgt ervoor dat de Apen soms een klein beetje brutaal zijn. Jouw kinderen zullen dat prachtig vinden, maar pas wel goed op dat ze niet stiekem je portemonnee stelen tijdens een bezoek!

6. Dierenpark in Amersfoort

Centraal in Nederland gelegen en met meerdere leuke fysieke activiteiten staat Dierenpark Amersfoort op nummer 6 van onze lijst. Met een oppervlak van meer dan 22 hectare en 900.000 bezoekers is dit een van de meest bezochte dierentuinen van Nederland!

Dankzij de veelzijdigheid van dieren (er zijn meer dan 300.000 dieren in het park te vinden!) en fysieke activiteiten voor kinderen (grote speeltuinen en varen tussen de dieren) zullen ook jou kinderen genieten van een bezoek aan dit dierenpark in Amersfoort!

7. WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen

De nummer 7 van onze lijst, WILDLANDS Adventure Zoo, is te vinden in Emmen en met 24 hectare een zeer grote dierentuin. Er zijn diverse diersoorten te vinden in 3 verschillende klimaatsoorten: Jungle diersoorten in Jungola, woestijn diersoorten in Serenga en pooldieren in Nortica.

In alle betreffende klimaatsoorten is de natuurlijke habitat van de dieren nagebootst om zoveel mogelijk een natuurlijke leefomgeving te creëren.

8. Safaripark Beekse Bergen

Op nummer 8 van onze lijst staat Safaripark Beekse Bergen wat de grootste dierentuin van Nederland is. Met 100 diverse diersoorten van kleine zoogdieren tot grote giraffen, luipaarden en tijgers kan je gemakkelijk in deze bijzondere dierentuin met de familie vertoeven!

Het is tevens mogelijk om met de auto door de dierentuin te rijden waardoor de natuurlijke habitat van de dieren zoveel mogelijk gewaarborgd blijft!

9. Ouwehands Dierenpark in Rhenen

De nummer 9 van onze lijst is het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het dierenpark staat bekend om zijn rijke diversiteit aan diersoorten en bijzondere aquarium.

Om beschadigde en verhandelde beren zoals circusberen te beschermen is in 1990 het bekende berenbos in opgericht. Hier worden fysiek en mentaal beschadigde beren opgevangen en in hun natuurlijke habitat verzorgd. Ook biedt het dierenpark thuis aan 2 Chinese reuzenpanda’s.

Opgericht in het jaar 1930 is het Ouwehands Dierenpark ook een van de oudste dierenparken van ons land. Vele series en tv-programma’s zijn in dit dierenpark opgenomen. Zo zijn meerdere seizoenen van Benjamin Ben in dit dierenpark opgenomen, net zoals de kinderserie ZOOP.

10. ZooParc in Overloon

Het Zooparc in Overloon voert de lijst aan en staat op nummer 10 van top 10 leukste dierentuinen in Nederland. Met 20 hectare en het verblijf van kamelen, tijgers, giraffen en 50 verschillende soorten vogels is het niet zo gek dat dit dierenpark de lijst aanvoert.

Gelukkig is het park nog steeds te bewonderen aangezien het na de opening in 2001 werd overgenomen door Libéma in 2015.

Gelukkig wordt er in de Nederlandse dierentuinen rekening gehouden met de natuurlijke habitat van de dieren en zorg er daarom tijdens een bezoek ook voor dat je de dieren zo min mogelijk stoort! Wij wensen je veel dierplezier toe! Hieronder sommen we nogmaals de top 10 leukste dierentuinen op van Nederland:

  1. Diergaarde Blijdorp
  2. Burgers’ Zoo
  3. Artis
  4. GaiaZOO
  5. Apenheul
  6. Dierenpark Amersfoort
  7. WILDLANDS Adventure Zoo
  8. Safaripark Beekse Bergen
  9. Ouwehands Dierenpark
  10. ZooParc Rhenen

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bekende Nederlandse Pornosterren

Top 10 Lekkerste Soorten Cocktails