Top 10 Leukste Dagjes Uit In Nederland

In het weekend of tijdens de vakantie kun je samen met je partner, familie of vrienden de leukste dagjes uit in Nederland bezoeken. Ons eigen landje staat vol met leuke pretparken, interessante bezienswaardigheden, dierentuinen, musea en ontspannende uitjes. Iedere provincie en stad heeft een uniek aanbod, en je hebt keuze uit tientallen dingen om te doen tijdens een dagje uit.

Je kunt er gemakkelijk een dagje op uit trekken met de hele familie. Nederland kent dan ook een aantal toppers waar je een onvergetelijke dag kunt beleven met de kids. Maar ook voor stellen of vriendengroepen valt er genoeg te beleven door het hele land heen. Om je te helpen een keuze te maken voor jouw volgende dagje uit, kun je hieronder de tien leukste vinden. Dit zijn de top 10 leukste dagjes uit in Nederland.

1. Efteling

Als er één dagje uit in Nederland is waar iedereen het naar zijn zin heeft, is het wel de Efteling. Dit pretpark is het meest bezochte van Nederland, en heeft attracties voor jong en oud. Kinderen kunnen alle sprookjes bezoeken in het sprookjesbos, waar om iedere hoek een nieuwe verrassing schuilt. 

Maar ook voor wat spanning kun je prima in de Efteling terecht. De baron, python, vogel rok en Joris en de Draak zijn een aantal van de snelle en spannende attracties in de Efteling. Het park is prachtig aangekleed, en de attracties zijn geheel in de stijl van ieder verhaal of sprookje. Een heerlijk dagje uit voor jong en oud.

2. Nederlands Openluchtmuseum

Beeld: Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum komt de geschiedenis tot leven. In dit zeer grote museumpark staan allerlei gebouwen uit verschillende plekken in Nederland. Van oude boerderijen, tot een echte kaasfabriek en Amsterdamse grachtenpanden.

De gebouwen hebben echt bestaan, en zijn in zijn geheel verhuisd naar het museum. Hierbij is ook het originele interieur bewaard gebleven. In diverse gebouwen is wat te beleven, of vertellen bewoners hoe het leven in die periode was, inclusief overheerlijke soep of een ambachtelijk biertje.

3. Safaripark Beekse Bergen

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Je hoeft niet helemaal met de hele familie af te reizen naar Afrika om op safari te gaan. In Hilvarenbeek kun je alle dieren die op de savanne leven gewoon in het echt zien. Safaripark Beekse bergen is het thuis van meer dan 1250 dieren, die loslopen in grote gebieden. Het gehele park is in safari stijl ingericht, en heeft naast alle dieren ook diverse speeltuinen en een heus resort waar je in kunt overnachten.

Het park bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kun je de dieren bewonderen via een wandelroute, maar ook met de auto. Via een speciale ingang rijd je zo het park in, waar de dieren vrij rondlopen. Het kan zomaar zijn dat je moet stoppen voor een groep giraffen die oversteekt.

4. Tikibad

Beeld: Tikibad

Soms is er niets leukers dan van de glijbanen glijden samen met de kids en familie. Het Tikibad behoort tot Duinrell, en is het grootste subtropische zwemparadijs van Nederland. Het zwembad zit vol met zwembaden en glijbanen voor jong en oud.

Jongere bezoekers kunnen zich prima vermaken in het kinderbad, en de waaghalzen kiezen uit allerlei zeer snelle en spannende glijbanen. Tijdens de warmere dagen gaat het buitenbad open, maar bij slecht weer zit je lekker warm binnen in het Tikibad.

5. Aviodrome

In Lelystad staat een museum / themapark die zich in het geheel richt op de luchtvaart. Het Aviodrome ligt naast een echt vliegveld, en is gebouwd rondom de oude startbaan en hangaar.

Binnen is een grote expositie te vinden over de historie van de luchtvaart. Buiten kun je instappen in een echt passagiersvliegtuig en diverse unieke vliegtuigjes bewonderen. Er valt genoeg te beleven, zo kun je in een echte simulator vliegen of een reis maken in het 4D theater. 

6. Walibi Holland

Beeld: Walibi Holland

Het motto van Walibi Holland is ‘hard gaan’, en dat kun je daar zeker doen. Het attractiepark wat je kunt vinden in Flevoland staat vol met supersnelle, hoge en adembenemende attracties. Walibi Holland richt zich op jongeren en ‘thrillseekers’ die niet bang zijn van een achtbaantje of twee.

Gelukkig kun je hier ook met jongere kinderen heen. In Walibi staan ook een aantal attracties voor de kleinere bezoekers. Het park is zeer netjes en schoon, met diverse eet- en drinkgelegenheden waar je tussen alle spanning en sensatie door even op adem kunt komen.

7. Burger’s Zoo

Beeld: Burger’s Zoo

In Arnhem ligt Burger’s Zoo, een gigantische dierentuin met meerdere open, en overdekte themagebieden. Het is de grootste en meest bezochte dierentuin van Nederland, die ook prima te bezoeken is tijdens regenachtige dagen.

Zo loop je tijdens een dagje in deze dierentuin van het aquarium naar de savanne, en via de woestijn zo in de klamme hitte van de amazone. Een groot gedeelte van de dierentuin is overdekt, en veel dieren lopen los in de gebieden waardoor je ze uitstekend van dichtbij kunt bekijken. 

8. The Amsterdam Dungeon

Beeld: The Amsterdam Dungeon

Ben je met je vrienden een dagje in de buurt van Amsterdam, en wil je eens lekker griezelen? Neem dan het risico en breng een bezoekje aan The Amsterdam Dungeon. De Dungeon is een unieke live walk-through show waar je in de donkere geschiedenis van Amsterdam duikt. Echte acteurs vertellen de verhalen, en nemen je mee in de wereld van ratten, spoken en moordenaars. Dit dagje uit is niet voor mensen die snel bang zijn of niet houden van enge verhalen.

9. Batavia Stad Fashion Outlet

Beeld: Batavia Stad Fashion Outlet

Een dagje uit hoeft niet te betekenen dat je naar een attractiepark, museum of dierentuin moet gaan. Je kunt ook gezellig met z’n allen gaan winkelen. Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad is de grootste outlet mall van Nederland.

In dit ‘dorpje’ vol met winkels kun je alles vinden. Van Hugo Boss tot Armani, en van Nike tot Replay. Het openlucht winkelcentrum heeft daarnaast ook nog een paar zeer goede eetgelegenheden, en ligt regelrecht naast de Bataviawerf. 

10. Madurodam

Binnen een enkel dagje uit heel Nederland bezoeken? In Madurodam reis je binnen een paar uur het hele land door. De miniatuurstad staat in Den Haag, en heeft diverse dorpjes, steden en bezienswaardigheden staan op een schaal van 1 op 25. 

Dit grote miniatuurpark is zeer leuk om met kinderen te bezoeken. Je kunt de poppetjes zien lopen, auto’s zien rondrijden en er rijden zelfs kleine treintjes rond. Veel miniatuur gebieden zijn interactief, en zijn opgebouwd met een indrukwekkend oog voor detail. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Chinese Automerken

Top 10 Beste Indonesische Restaurants Van Nederland