Top 10 Leukste Buitenzwembaden Van Nederland

Voor een heerlijke frisse duik op een warme zomerse dag bezoeken vele Nederlanders regelmatig een zwembad. Maar kies je als verwende consument dan voor een bad waarin je alleen maar wat baantjes kunt trekken of wil je toch meer waar voor je geld en verlang je een uitgebreider aanbod aan waterpret?

Wanneer je tot die laatstgenoemde categorie behoort, dan kan het soms behoorlijk zoeken zijn om op dat vlak iets leuks te vinden. Vandaar dat we je graag een handje helpen met onze selectie van de 10 leukste buitenzwembaden van Nederland.

1. Tikibad Duinrell – Wassenaar

Beeld: Tikibad Duinrell

Het Tikibad Duinrell staat al vele jaren bekend als hèt zwemparadijs van Nederland. Lange tijd bood deze waterattractie vooral overdekt zwemvermaak, maar sinds 2019 is het complex uitgebreid met diverse nieuwe openluchtfaciliteiten.

Naast een verwarmd buitenbad kunnen bezoekers nu ook gebruikmaken van diverse nieuwe waterglijbanen, waaronder de family racer en een half open glijbaan.

Daarnaast is er speciaal voor kinderen een waterspeeltuin met 4 verschillende glijbanen en kunnen alle gezinsleden rondom de baden heerlijk ontspannen genieten van de zon.

2. Zwembad De Stelleplas – Heinkenszand

Zeeland wordt weliswaar aan alle kanten omringd door water, waardoor veel waterpret aan het strand plaatsvindt, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in deze provincie helemaal geen leuke buitenzwembaden zijn.

De Stelleplas valt in dit kader vooral op vanwege z’n reusachtige waterglijbaan. Wie boven instapt legt een afstand van maar liefst 70 meter af voordat de plons in het middeldiepe buitenbad wordt gemaakt.

Het zwemcomplex beschikt ook over een dieper wedstrijdbad, een zonneweide en diverse speeltoestellen.

3. Strandbad Maarseveense Plassen – Maarssen

Beeld: Recreatie Midden-Nederland

Dit strandbad in Maarssen biedt bezoekers de aangename combinatie van ligweiden, zandstranden, recreatiemogelijkheden en natuurlijk volop waterpret. Midden in het strandbad staat een geweldig speeleiland opgesteld, dat onder meer voorzien is van een glijbaan, een klimtoestel en een waterdoolhof.

Kortom, een plek waar kinderen zich gegarandeerd uren zullen vermaken. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er op de ligweiden ook nog eens tal van speel- en klimtoestellen te vinden en hebben de peuterbadjes een reeks eigen speelvoorzieningen.

Alles bij elkaar opgeteld is Strandbad Maarseveense Plassen dus een perfecte plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl ouders op hun gemak van de zon kunnen genieten.

4. Aquaventura – Hellendoorn

Beeld: Aquaventura

Ben je een fan van waterglijbanen, dan biedt Aquaventura in Helledoorn extra veel waar voor je toegangsgeld. Dit waterpark is onderdeel van het plaatselijke Avonturenpark, dus in wezen word je op 2 attractieparken voor 1 prijs getrakteerd.

Op zich beschikt Aquaventura niet echt over één of meer complete zwembaden. Het draait er vrijwel uitsluitend om waterpret op meterslange glijbanen, waarbij je op elke glijbaan een ander spectaculair parcours aflegt.

Enkele van de aanwezige glijbanen zijn ook voor kinderen zonder zwemdiploma geschikt, zolang ze tijdens hun afdaling maar wel zwembandjes om hebben. Voor peuters en hun ouders biedt Aquaventura tenslotte een aparte waterspeelplek met zitjes.

5. Zwembad De Binnenzee & Spraypark – Noordwijk

Dit imposant grote zwemcomplex behoort zonder meer tot de mooiste buitenzwembaden van ons land. Het bestaat uit een verwarmd wedstrijdbad met 2 verschillende duikplanken, een recreatiebad met een fantastische glijbaan en een peuterbad.

Het complex is ook voorzien van een royale ligweide waar je heerlijk kunt zonnen, volleyballen en badmintonnen. Kinderen kunnen volop genieten van een speeleiland midden op de ligweide en voor de allerjongste badgasten is er een peuterglijbaan en een kantelboom.

6. Speelpark Hullie – Uden

Beeld: Speelpark Hullie

Ook Speelpark Hullie richt zich hoofdzakelijk op jonge bezoekers. De waterspeeltuin die erin te vinden is bevat een laagje water van slechts 20 centimeter, zodat kinderen van alle leeftijden er veilig in kunnen spelen.

De grote attractie van deze waterspeeltuin is de tractor, die middenin het bad staat opgesteld. Hierop bevinden zich namelijk talloze knoppen en hendels, waarmee specifieke vormen van waterpret kunnen worden geactiveerd.

Speelpark Hullie beschikt ook over een buitenspeeltuin, een groot skelterparcours en een lasergamehal. Kortom, vervelen tijdens een bezoek aan deze locatie is vrijwel uitgesloten.

7. Zwembad De Barkhoorn – Westerwolde

Beeld: Facebook / Zwembad De Barkhoorn

Dit zwembad vind je in de provincie Groningen. Om precies te zijn ligt het in het gelijknamige recreatiegebied ten westen Sellingen in de gemeente Westerwolde. Het recreatiegebied omvat naast het zwembad ook een kampeerterrein.

Het fijne van zwemmen bij De Barkhoorn is dat het water verwarmd wordt, zodat je niet strikt van zonnige dagen afhankelijk bent om van pret in het water te kunnen genieten.

Het complex bestaat uit een aantal afzonderlijke baden, die elk een eigen functie hebben. De Barkhoorn is inmiddels meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste zwembad van de provincie Groningen.

8. Waterspeeltuin Waterpret – Lievelde

Beeld: Waterspeeltuin Waterpret

Dit zwembad richt zich hoofdzakelijk op kinderen. In het openluchtbad kunnen ze namelijk kennismaken met meer dan 25 verschillende spuitfonteinen en waterelementen. Kortom, dolle pret en een heerlijke plek om in het water te ravotten.

Omdat de vloer van dit bad extra stroef is, worden valpartijen zoveel mogelijk voorkomen. Iets dat de veiligheid van een dagje waterpret natuurlijk alleen maar ten goede komt. De waterspeeltuin beschikt tenslotte ook over een eigen spectaculaire waterglijbaan.

De hoge mate aan veiligheid bij Waterspeeltuin Waterpret heeft als bijkomen voordeel dat ook kinderen zonder zwemdiploma er gewoon van alle spelfaciliteiten gebruik mogen maken.

9. Het Bosbad – Appelscha

Beeld: Het Bosbad

Voor een dagje waterplezier voor het hele gezin ben je bij Het Bosbad in Appelscha aan het juiste adres. Het openluchtbad is verwarmd, zodat je ook op frissere dagen aangenaam kunt zwemmen.

Speciaal voor de jongste bezoekertjes is er een groot bad waarin een aantal speeltoestellen staan opgesteld.

Het Bosbad beschikt over 2 verschillende glijbanen: een extra lange glijbaan, waar badgasten achterelkaar vanaf kunnen glijden en een speciale bredere familieglijbaan, voor gezamenlijk glijplezier.

De zwemfaciliteit beschikt ook over een grote zonneweide en diverse speeltoestellen, waaronder trampolines, wipkippen en een groot springkussen. Kortom, voor elk wat wils.

10. DX Adventurepark – Gasselte

Beeld: DX Adventurepark

Als je meer wilt dan alleen maar wat baantjes trekken in een doorsnee zwembad, dan zul je het DX Adventurepark in het Drentse Gasselte als een heus waterpretparadijs beschouwen.

Het is namelijk het grootste open waterpark van heel Nederland. In de omvangrijke plas water is een volledig parcours uitgezet waarop je kunt klimmen, klauteren, glijden, slingeren en balanceren.

Ben je op zoek naar een echte adrenalinekick? Laat jezelf dan vanaf de blob lanceren. Jonge kinderen, die nog geen zwemdiploma hebben, kunnen pret beleven op een speciaal obstakelparcours op de wal.

Wat vond je van dit artikel?

Top 31 Leukste Netflix Series Voor Vrouwen

Top 10 Beste Scooters Van Dit Moment