Top 10 Leukste Boerderijdieren

Of je nou op een boerderij woont, of een grote tuin hebt, de leukste boerderijdieren zorgen voor veel liefde en plezier. Vooral kinderen houden van verschillende dieren, en willen niets liever dan ze aaien en knuffelen. Maar ze kunnen ook allergisch zijn voor sommige gewone huisdieren zoals katten en honden. Niet ieder dier is hetzelfde, maar veel boerderijdieren zijn hartstikke leuk en lief.

Het is echter wel van belang om de juiste dieren uit te kiezen. Want niet ieder dier op de boerderij vindt aandacht even leuk, en willen gewoon met rust gelaten worden. Gelukkig zijn er nog genoeg boerderijdieren die heel erg geschikt zijn om mee te spelen op de boerderij, of om te houden als gezelschap en uniek huisdier. Dit zijn de top 10 leukste boerderijdieren.

1. Konijnen

Het leukste boerderijdier is toch wel het konijn. Ze zijn zacht, niet te groot, lief, houden van knuffelen en zien er ook nog eens heel schattig uit. Konijnen zijn zeer sociale dieren en nieuwsgierig van aard. Ze zijn graag in de buurt van andere dieren en mensen, en houden ervan te ontdekken.

Mocht je een konijn willen als huisdier, dan is dit ook prima mogelijk. Ze hebben niet heel veel ruimte nodig, maar houden wel van een schone ruimte met eten en drinken. Ook eten ze het onkruid van een grasveldje op, waardoor het hele nuttige dieren zijn.

2. Kippen

Bekijk ook:

Kippen zijn er een vele soorten en maten, maar de meeste houden van gezelschap. Bovendien hebben deze boerderijdieren een hele lekkere eigenschap, ze leggen eieren. Kippen die vanaf de geboorte in aanraking komen met mensen, zijn zeer tam en zullen dan ook dicht in de buurt blijven.

Met een beetje training kun je kippen zelfs vasthouden, en houden ook deze dieren erg van knuffelen. Als je dit boerderijdier thuis wilt houden is het belangrijk om ze voldoende ruimte te geven om te scharrelen. Ook houden ze het gebied vrij van allerlei soorten insecten en ongedierte.

3. Eenden

Eenden zijn zeer sociale en intelligente dieren die maar al te graag in de buurt van mensen zijn. Vooral voor kinderen zijn het hele leuke dieren, en eenden volgen je dan ook snel waar je ook naartoe gaat. Deze boerderijdieren kunnen zowel buiten, als binnen in een schuur of huis leven.

Als er veel tijd met eenden wordt doorgebracht, krijg je een band met de dieren. Dit is minder het geval wanneer ze buiten leven in een ren. Ook vinden ze het leuk om een klein stukje water te hebben om in rond te zwemmen, en ontspannen graag op gras.

4. Geiten

Geiten zijn zeer slimme boerderijdieren, die precies weten wat er gebeurt en hoe ze op verschillende dingen moeten reageren. Tegelijkertijd hebben ze een eigen willetje, maar zijn ook heel erg nieuwsgierig van aard. 

Vooral kleine geitjes zijn een plezier om naar te kijken. De jonkies rennen rond, maken allerlei sprongen en komen in grappige situaties terecht. Oudere geiten zijn leuke dieren die van knuffelen houden, en hebben allemaal een eigen persoonlijkheid. Veel mensen die dit boerderijdier als huisdier hebben, bouwen een speciale band op met de geit.

5. Paarden

Paarden zijn al honderden jaren het boerderijdier bij uitstek voor veel mensen. Het zijn enorm intelligente dieren, die veel interactie vereisen maar daar ook veel liefde voor in de plaats teruggeven.

Paarden zijn leuke dieren voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt met ze wandelen of op ze rijden, maar veel paarden zijn ook aanhankelijk en herkennen mensen al snel. Ze hebben echter wel veel ruimte nodig, en je moet een aantal uur per week besteden aan de verzorging.

6. Alpaca’s

Voor veel mensen zal de alpaca als een verrassing voorkomen in deze lijst. Maar de boerderijdieren zijn heel erg leuk om te houden en zijn vrij speels en intelligent. Het zijn sociale dieren die andere alpaca’s en mensen graag om zich heen hebben.

Qua karakter zijn alpaca’s zeer rustig, en kunnen dan ook goed met kinderen overweg. Ze houden ervan om rond te lopen op het terrein, en vereisen dan ook redelijk wat ruimte. Alpaca’s letten veel op de omgeving, en beschermen ook kleinere dieren.

7. Varkens

Varkens zijn toch wel het meest bekende dier wat op een boerderij rondloopt. De dieren zijn extreem intelligent, en kunnen veel meer dan de meeste andere diersoorten. Over het algemeen zijn varkens zeer rustig, en zullen niet snel gekke dingen gaan doen. Ze houden van rust, maar vinden het ook leuk om te knuffelen. De dieren zijn zeer sociaal, en vinden het leuk om samen met andere boerderijdieren te leven.

8. Ezels

Ezels zijn bij uitstek boerderijdieren voor mensen die een liefdevol dier in de buurt willen hebben. Ze zijn rustig, houden ervan om bij mensen te zijn en gaan gemakkelijk om met kinderen. 

De dieren zijn ook nog eens zeer oplettend, en kunnen als waakdier worden ingezet op het terrein. Ze hebben niet heel veel ruimte nodig, maar willen wel graag kunnen wandelen om in beweging te blijven. Veel ezels vormen een hechte band met mensen, en geven je dan ook veel liefde.

9. Kalkoenen

Kalkoenen zijn leuke boerderijdieren, laten we dat voorop stellen. Maar het is wel afhankelijk van het geslacht. Mannetjes vallen vaak mensen en andere dieren aan, en zijn daardoor niet heel erg geschikt. De vrouwtjes daarentegen zijn rustig, speels en van nature erg nieuwsgierig.

Een vrouwelijke kalkoen volgt mensen graag de hele dag door, en wilt alles zien en horen. Een tamme kalkoen kun je zelfs oppakken, en vind het niet erg om op schoot te zitten.

10. Ganzen

Tamme ganzen zijn grappige en slimme dieren die vooral voor heel veel vermaak kunnen zorgen. De nieuwsgierige dieren volgen mensen graag, en vinden het leuk om erbij te zijn. Je komt deze boerderijdieren dan ook veel tegen in buitengebieden.

Ganzen zijn tevens zeer goede bewakers, en zijn niet bang om achter mensen aan dieren aan te gaan die niet op hun terrein thuishoren. Kleine ganzen zijn heel erg schattig, en volwassen dieren herkennen hun baas al vanaf honderden meters afstand.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Moeilijkste Hbo Opleidingen Van Dit Moment

Top 10 Leukste Videoland Series