Top 10 Leukste Banen Met Een Salaris Van Minimaal €5000,-

Om in aanmerking te komen voor de leukste banen met een salaris van minimaal €5000,- moet je vaak een aantal jaar werkervaring hebben en uitblinken in je vak. Er zijn in Nederland behoorlijk wat banen waarbij je gemakkelijk dit bedrag kunt verdienen, maar niet iedere baan is even leuk om uit te voeren. Natuurlijk is je eigen voorkeur het belangrijkste, en is de definitie van een ‘leuke’ baan voor iedereen anders.

Toch zijn er een aantal banen waarbij je minimaal 5000 euro per maand kunt verdienen die vaker als ‘leuk’ bestempeld worden. Het zijn vaak creatieve en spannende banen waarin mensen met passie werken. Voor een aantal banen kom je niet heel veel vacatures tegen, maar zijn wel de banen waar veel mensen van dromen. Dit zijn de top 10 leukste banen met een salaris van minimaal €5000,-.

1. Piloot

Op de eerste plaats staat het beroep waar veel jonge kinderen van dromen, piloot. Het is een zeer leuke baan, waarbij je iedere werkdag weer in de lucht op tien kilometer hoogte honderden reizigers naar een eindbestemming mag brengen. Bovendien verdien je ook nog eens een heel aardig salaris, en reis je in feite gratis de wereld over.

Om piloot te worden moet je wel behoorlijk gestudeerd hebben. Na de reguliere opleiding, krijg je een lange training, en moet je ook nog eens jarenlang oefenen. Maar uiteindelijk is het de moeite waard, en ben je zelf piloot. Ready for take off!

2. Stuntman

Acteurs doen zelf niet hun stunts, want dat is vaak te gevaarlijk voor ze. De stuntman neemt in films en tijdens televisieprogramma’s de taak op zich om gekke, grappige en gevaarlijke stunts uit te halen. Bij deze baan ben je gespecialiseerd in het veilig uitvoeren van alle stunts die voorkomen in de film.

Een stuntman is meestal zelfstandig werkzaam, en wordt door filmmakers en televisieproducenten ingehuurd. Ook kan het voorkomen dat de stuntman samen met andere acteurs de stunts coördineert. Het werk heeft misschien wat risico’s, maar is zeer leuk en levert een aardig salaris op van meer dan €5000,-.

3. Astronaut

De kans dat je een astronaut wordt is misschien niet heel groot, maar laten we eerlijk zijn, het is een van de mooiste banen ter wereld. Veel astronauten waren al van jongs af aan gefascineerd met het heelal en ruimtereizen.

De selectie om astronaut te worden is zeer streng en er zit een lange opleiding aan vast. Maar het salaris is zeer goed, en je komt als een van de weinige mensen op plekken waar bijna niemand komt. André Kuipers en Wubbo Ockels zijn twee bekende Nederlandse astronauten.

4. Ethisch hacker

Ethisch hacker is een beroep waar je van moet houden. Maar voor veel ethisch hacker is het de mogelijkheid om een hobby om te zetten in een goedbetaalde baan. Als ethisch hacker ga je aan de slag bij grote bedrijven om mogelijke zwaktes in de IT infrastructuur en de programma’s op te sporen.

Je bent dus in feite gewoon bezig met het hacken van bedrijven, maar je krijgt er voor betaald en ze vragen er ook nog eens om. Hiervoor ontvangen ethisch hackers een zeer goed salaris, want ze zorgen ervoor dat bedrijven minder risico’s lopen.

5. Auteur

Voor iedereen die van schrijven houd is een baan als auteur een regelrechte droom. Wie wilt er nou niet een eigen boek op de markt brengen die door duizenden mensen gelezen wordt. Je kunt werken als zelfstandig auteur, of in dienst van een uitgeverij waarvoor je een boek schrijft.

Hoewel het voor sommige mensen een saaie baan kan zijn, genieten de meeste auteurs ervan. Je krijgt de vrijheid om te schrijven waar en wanneer je wilt, en zet jouw fantasie op papier. De salarissen van auteurs verschillen behoorlijk, maar kunnen oplopen tot meer dan €100.000 per jaar.

6. Model

Veel vrouwen dromen ervan om ooit model te worden. Als model sta je op de cover van magazines en loop je modeshows om de nieuwste trends op het gebied van kleding en mode te showen.

Veel modellen worden regelmatig door merken geboekt voor een fotoshoot. Het verdient dan ook zeer goed. Naast modellenwerk worden modellen ook vaak gevraagd om producten te promoten op bijvoorbeeld Instagram.

7. Chirurg

Het genezen van mensen behoort tot een van de leukste onderdelen van deze baan. Chirurg wordt je niet zomaar, er gaat een lange opleiding aan vooraf en je loopt de eerste jaren mee met meer ervaren collega’s.

Het werk kan soms lastig zijn, en je moet voor meerdere uren zeer geconcentreerd bezig zijn. Maar chirurgen halen heel veel voldoening uit het werk, en meestal heerst er in de operatiekamer een echt teamgevoel wat de baan heel erg leuk en afwisselend maakt.

8. Landschapsarchitect

Een landschapsarchitect houdt zich bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van plekken in de buitenlucht. Je kunt hierbij denken aan een park, maar ook de tuin bij mensen thuis. Het is eigenlijk een ware kunst, en landschapsarchitecten zetten dan ook regelmatig zeer mooie projecten neer.

Als landschapsarchitect ben je vanaf het begin betrokken bij een project. Ze tekenen het ontwerp, en zorgen ervoor dat de uitvoering piekfijn verloopt. Aan het einde is het meesterwerk klaar, en staat er een prachtige tuin.

9. Senior software engineer

Sommige mensen vinden het niet leuk om een hele dag achter de computer te zitten, anderen houden ervan. Wanneer je niets leuker vindt dan applicaties ontwikkelen en oplossingen te maken voor een groot publiek, dan is senior software engineer een prima baan met daarbij een zeer goed salaris.

Als senior software engineer werk je dagelijks samen aan gave oplossingen binnen een team. Waar je bij veel banen te maken hebt met hoge werkdruk, ervaren software engineers dit een stuk minder. En wanneer je jouw hobby met werk kunt combineren, heb je een zeer leuke baan te pakken.

10. Dronepiloot

Drones zijn de laatste jaren hartstikke populair geworden, en steeds meer bedrijven en evenementen maken gebruik van drones om prachtige filmpjes te creëren. De vraag naar dronepiloten is dan ook steeds groter geworden, en er hangt een flink salaris aan.

Een dronepiloot met geavanceerde toestellen en de juiste certificaten krijgt hele mooie opdrachten. Je hebt veel vrijheid, en reist naar allerlei verschillende plekken om mooie shots te maken op locatie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Talen In Nederland