Top 10 Lekkerste Traditionele Italiaanse Gerechten

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. Zo heeft vrijwel iedere Nederlander wel eens een Italiaanse pasta gegeten. Ook pizza en lasagne zijn gerechten die iedereen kent en afkomstig zijn uit Italië. Veel gerechten uit de Italiaanse keuken worden ook buiten Italië veelvuldig gegeten.

Lasagna is het lekkerste traditionele italiaanse gerecht. Het is een heerlijke ovenschotel die bestaat uit plakken pasta, gehakt en kaas. Je kunt deze ovenschotel eenvoudig thuis bereiden. Er zijn vele varianten op dit traditionele gerecht.

De Italiaanse keuken is behalve beroemd, ook zeer gevarieerd. Dat komt doordat Italië uit verschillende gebieden bestaat, die ieder een eigen keuken hebben. Halverwege de 19e eeuw werd Italië pas een geheel. Hierdoor bestaan er vaak ook verschillende varianten van een gerecht.

Weet je niet zo goed wat je vanavond kunt eten? Dan raden we je aan om onze top 10 lekkerste traditionele Italiaanse gerechten door te nemen. De kans is groot dat hier een lekker gerecht tussen zit dat jij vanavond kunt eten! Een aantal van deze gerechten kun je ook eenvoudig zelf bereiden.

In deze top 10 lijst vind je verschillende traditionele Italiaanse gerechten. Welk gerecht nu echt het beste smaakt, is afhankelijk van je eigen smaak. We raden je aan om eens goed na te gaan welk van deze gerechten jou het lekkerst lijkt.

1. Lasagna

Er zijn maar weinig mensen die lasagna niet lekker vinden. Ook dit gerecht is afkomstig uit Italië. Lasagna is een ovenschotel die onder andere uit plakken pasta, gehakt en Parmezaanse kaas bestaat. Er bestaan ontzettend veel varianten van lasagna.

Lasagna is zo populair, dat je het gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kunt kopen. Je hoeft het dan thuis alleen nog op te warmen in de oven. Lasagna kun je ook relatief eenvoudig zelf bereiden.

2. Ossobuco Milanese

Ossobuco is afkomstig uit Milaan, zoals de naam ‘Ossobuco Milanese’ je waarschijnlijk al deed vermoeden. Dit gerecht wordt gemaakt van kalfsschenkels die gestoofd worden in combinatie met bleekselderij, wortel en ui.

Van oorsprong wordt dit gerecht niet met tomaat gegeten, maar ook met tomaat kan ossobuco erg lekker zijn. Er zijn op het internet verschillende varianten op de traditionele ossobuco te vinden.

3. Pasta pesto

Pesto is een populaire Italiaanse saus die vaak toegevoegd wordt aan pasta’s. Een pasta pesto kan heerlijk smaken. Probeer bijvoorbeeld eens een pasta pesto met kip. Pasta pesto kan op verschillende manieren gegeten worden.

Zo kan de pasta bijvoorbeeld gegeten worden met verse bladspinazie en tomaatjes. Ben je van plan om je pasta pesto zelf te maken, dan is het aan te raden om een recept op internet op te zoeken.

4. Caprese

Caprese is een gerecht dat afkomstig is uit de regio Napels. Dit gerecht is relatief eenvoudig om te maken, en dit kun je dus ook prima zelf doen.

Tomaat en mozzarella worden in plakjes gesneden en vervolgens worden er blaadjes basilicum, olijfolie en wat zout toegevoegd.

5. Panzanella

Panzanella is afkomstig uit Umbrië en Toscane. Dit gerecht werd oorspronkelijk gegeten door arme mensen. Van oorsprong werd Panzanella gemaakt om de kliekjes op te maken.

Door middel van dit gerecht kon men van kliekjes toch nog een lekkere maaltijd maken. Panzanella is een mix van oud brood, tomaat, vinaigrette en basilicum.

6. Focaccia

Focaccia is een broodsoort, afkomstig uit de regio Ligurië. De bodem van focaccia heeft veel weg van die van een pizza. De deegbodem is in het geval van focaccia alleen een stuk dikker.

Focaccia wordt vaak belegd, met ham of kaas bijvoorbeeld, maar kan bijvoorbeeld ook bij de soep gegeten worden. Dit is een van de meer eenvoudige gerechten op deze lijst, maar desondanks erg lekker.

7. Risotto

Risotto is een gerecht dat gemaakt is van rijst. Eerst wordt de rijst gebakken, en daarna nog eens gekookt in bouillon. Doorgaans worden er tijdens het koken nog andere ingrediënten toegevoegd.

Zo kun je risotto bijvoorbeeld ook met vis eten. Naast vis, is het ook mogelijk om risotto bijvoorbeeld met vlees te eten. Risotto is nog een typisch voorbeeld van een Italiaans gerecht dat ook buiten Italië veel gegeten wordt.

8. Ravioli

Raviolo is een pastakussentje dat gevuld is met groente, vlees of vis. Van oorsprong werden ravioli gevuld met restjes van andere maaltijden.

Tegenwoordig is dit een op zichzelf staand gerecht dat veel mensen graag eten. Ravioli is een leuk gerecht om zelf te bereiden.

9. Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara is oorspronkelijk afkomstig uit Lazzo. Dit gerecht wordt gemaakt met goedkope gerechten en zou oorspronkelijk gegeten worden door arme kolenbranders.

Dit gerecht wordt gemaakt met spaghetti, ei, peper en spek. Dit is dan ook een relatief eenvoudig gerecht om te maken. Je kunt dit gerecht prima zelf bereiden.

10. Pizza margherita

De pizza margherita is een Italiaans gerecht dat iedereen kent. Deze pizza is afkomstig uit Napels en bevat de ingrediënten basilicum, tomaat en mozzarella. Het is een van de meest eenvoudige pizza’s om te maken, maar desondanks erg lekker.

Pizza’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit Italië, maar er zijn veel nieuwe varianten uitgevonden in andere landen. De pizza margherita is echter een pizza zoals deze van oorsprong in Italië gegeten werd.

Een pizza margherita kun je relatief eenvoudig zelf maken, maar kun je ook bestellen bij een Italiaans restaurant of kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Conclusie

Na het lezen van deze lijst, heb je een goed beeld gekregen van heerlijke traditionele Italiaanse gerechten die je kunt eten en eventueel zelf kunt bereiden. De gerechten uit deze lijst zijn absoluut aan te raden als je de Hollandse stamppotten even zat bent. Er is echter niet per se een excuus nodig om deze traditionele Italiaanse gerechten eens uit te proberen.

Veel van deze Italiaanse gerechten zijn zo populair dat ze in veel verschillende landen gegeten worden. Ben je benieuwd naar hoe deze gerechten traditioneel gegeten worden, dan kan het een goed idee zijn om eens naar een traditioneel Italiaans restaurant te gaan.

Ben je op vakantie in Italië? Ook dan is het aan te raden om deze gerechten eens uit te proberen. Kies bij voorkeur voor gerechten die afkomstig zijn uit de regio waar je verblijft, zodat je echt kennis kunt maken met het gerecht zoals deze van oorsprong gegeten wordt. Uiteraard kun je nergens beter kennismaken met de Italiaanse keuken, dan in Italië zelf.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Planten Voor een Nano Aquarium

Top 10 Beste Gratis Nederlandse Dating Apps