10 Lekkerste Soorten Koffiebonen Verkrijgbaar In Nederland

Beeld: Vos Koffie

Als echte koffieliefhebbers zijn we altijd op zoek naar de lekkerste soorten koffiebonen. Zonder de juiste bonen, smaakt de koffie namelijk niet zoals die moet smaken. Maar de beste koffiebonen vinden die bij je smaak en voorkeuren passen is nog best lastig. Verschillende landen produceren allerlei soorten bonen, met ieder een compleet eigen smaakpalet. En dan hebben we het nog niet over de bereiding gehad.

Of je nou op zoek bent naar een paar lekkere bonen voor een gewone koffie, of juist gaat voor een uitmuntende espresso, de bonen zijn de basis. En niets ruikt lekkerder, dan een verse koffie van bonen die een paar seconden daarvoor gemalen zijn. Om je op weg te helpen hebben we de lekkerste bonen op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 lekkerste soorten koffiebonen, verkrijgbaar in Nederland.

1. Douwe Egberts Aroma Rood

Beeld: Douwe Egberts

Douwe Egberts is in Nederland de enige echte koffiebrander. Het bedrijf bestaat al sinds 1753, en heeft koffie tot een echte kunst verheven en populair gemaakt in Nederland. Douwe Egberts Aroma Rood heeft een aromatische, ronde en evenwichtige melange, het resultaat van honderden jaren ervaring. 

Je krijgt dan ook een perfect kopje koffie met deze bonen, waarbij je direct het kenmerkende Aroma Rood proeft van Douwe Egberts. De koffie is niet te sterk, maar heeft juist een gebalanceerde smaak. Dit zijn de lekkerste soorten koffiebonen die je in Nederland kunt krijgen, en dat gewoon van eigen bodem.

2. L’OR Espresso Fortissimo

Beeld: L’OR

L’OR staat bekend om zijn intense smaken, en met de Espresso Fortissimo koffiebonen van het merk zit je dan ook in de juiste richting. De koffiebonen hebben een kruidige, en intense smaak zoals we gewend zijn van een Italiaanse espresso. 

De koffiebonen zijn een mix van Arabica en Robusta bonen, die zeer donker gebrand worden waardoor deze koffie zijn sterke smaak krijgt. Dankzij de smaak kun je deze koffie puur drinken, maar ook prima gebruiken als basis voor een sterke cappuccino met wat vers, opgeschuimde melk. 

3. Aroma Club No. 2 Smooth James

Beeld: Aroma Club

Smooth James haalt zijn koffiebonen uit Colombia en gebruikt een aparte methode om de bonen te roosteren. Ze gebruiken namelijk de slow-roast methode. Door de Arabica bonen langzaam te roosteren, krijgt de No. 2 van Smooth James een notige smaak, met een romige en volle afdronk. 

Deze all-round koffieboon mag je daarom niet missen. Je kunt hiermee zowel espresso’s zetten, als lungo’s. De kwaliteit van de bonen is uitermate goed, en je merkt dit terug in de smaak en het cremelaagje wat ontstaat wanneer je de bonen vers maalt en de koffie zet.

4. Starbucks Blonde Espresso Roast

Beeld: Starbucks

Met het succes van de Starbucks café’s, konden de bonen natuurlijk niet achterwege blijven. En wat zijn we blij dat Starbucks nu eindelijk zijn eigen koffiebonen op de markt heeft gebracht. Starbucks Blonde Espresso Roast zijn wat zachtere Arabica bonen, maar met een heerlijk romige smaak zonder dat deze te waterig is. Je zet met deze bonen een robuust kopje koffie, met de geur van de echte Starbucks. Een aanrader voor liefhebbers van koffie die niet van zure smaken houden, maar wel willen genieten van de echte Starbucks smaak.

5. Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent

Beeld: Douwe Egberts

Ben je op zoek naar een fruitige en romige koffie met wat bloemige accenten? Probeer dan eens de Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent. Deze koffie heeft een complexe, rijke smaak met een romige afdronk. 

De koffie die wordt gezet van deze Arabica bonen heeft een zoetere smaak dan veel andere bonen, waardoor de koffie uitermate is geschikt om te drinken na het diner. De bonen zijn van hoge kwaliteit zoals we gewend zijn van Douwe Egberts. Je kunt deze bonen het beste gebruiken om een aromatische, zoetere espresso te zetten.

6. Koffie Van Fred 100% Arabica

Beeld: Koffie Van Fred

De Koffie van Fred is een echte Hollandse bak koffie, sterk en met een uitstekend aroma. De 100% Arabica bonen komen voor 50% uit Brazilie en voor 50% Centraal Amerikaanse landen. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat de koffie zijn intense en volle smaak krijgt. De Koffie van Fred is daarnaast goed geprijsd, en is hard bezig aan een opmars. Steeds meer restaurants en café’s gebruiken deze bonen vanwege de volle smaak en het heerlijke aroma.

7. Segafredo Intermezzo

Beeld: Segafredo

Segafredo is al jarenlang een absolute topper op het gebied van espresso koffiebonen. De Segafredo Intermezzo is de oudste melange van het Italiaanse merk, en ook het populairste. De bonen bestaan uit een mix van Arabica en Robusta koffiebonen, die samen de smaak en body van de Intermezzo koffie vormen.

Het resultaat is een pittig kopje koffie van Segafredo, met een volle smaak en de bekende crème laag die zich vormt op de espresso.

8. Amerigo Vespucci Private Label

Beeld: Vos Koffie

Amerigo Vespucci Private Label gebruikt de mooie Guatemala Antique Pastoral koffiebonen die worden gezien als de beste uit Guatemala. Het gebied waarin deze koffiebonen groeien is uniek, een vulkanische omgeving met lagere luchtvochtigheid. Dit is ook de reden waarom de bonen van Amerigo Vespucci Private Label een unieke smaak hebben.

Je kunt de bonen gebruiken voor een lekkere espresso of flat white. In de koffie proef je fruitige en frisse tonen, met een lange afdronk die goed op de tong blijft liggen. 

9. Douwe Egberts Premium Excellent Arôme

Beeld: Douwe Egberts

De Douwe Egberts Premium Excellent Arôme bonen zijn wat zachtere bonen uit het assortiment van de Nederlandse producent. De bonen worden langzaam gebrand waardoor je een rijke smaak krijgt, met een rijk aroma. Het is een echte all-round koffieboon, en je kunt hiermee dan ook verschillende soorten koffie zetten. 

Op de espresso ontstaat een mooi cremalaagje, maar je kunt met deze bonen ook een prima café lungo of cappuccino zetten. De bonen leveren een pure koffiesmaak op voor de liefhebbers van zachte en aromatische koffie.

10. Illy Classico

Beeld: Illy

De Illy Classico koffiebonen bestaan volledig uit Arabica bonen die zijn gebrand volgens het oude recept van Illy. Het merk, wat ook machines ontwikkeld, heeft een unieke smaak die voor veel mensen zeer herkenbaar is. De koffie van deze bonen smaakt zacht en rond, met een licht bittere afdronk.

Het lekkerste is om deze Classico koffiebonen vers te malen, en vervolgens als een echte Italiaanse espresso te drinken. De koffie ruikt heerlijk, en de traditionele maling zorgt ervoor dat het aroma tot zijn recht komt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Soorten Likeuren

Top 10 Mooiste Steden Van Polen