Top 10 Lekkerste Herenparfums

Parfums zijn zonder te twijfelen één van de beste cadeaus om te geven maar ook om te ontvangen. Of het nu iemand z’n vader, echtgenoot of vriend is, parfums lenen zich geweldig om op verschillende momenten cadeau te doen.

Het is daarentegen wel enorm belangrijk om te weten welke geuren goed of slecht liggen. En met de lijst hieronder ben je altijd zeker van je zaak. Voor een ander, of jezelf. Dit zijn de top 10 lekkerste herenparfums van dit moment.

1. Bvlgari Aqva Pour Homme – Bvlgari For Men

Veel van de beste geuren voor mannen hebben één groot probleem. De zo kenmerkende geur verdwijnt binnen no time in het niets en jij blijft smachtend achter en vraagt je af waar je zo veel geld aan uitgegeven hebt. Aqva Pour Homme van Bvlgari is hier de oplossing voor want deze parfum verlaat je geen moment. Buiten dat is de geur zelf even geweldig met vele tonen van subtiel houtachtige geuren

2. OBSESSION for Men – Calvin Klein

Welke man wil nu dat dat vrouwen door hem geobsedeerd zijn? Vrouwen die niets anders willen dan jouw lichaam en dat alleen? OBSESSION for Men is precies dat krachtige, verleidelijke, aantrekkelijke en sexy geurtje dat vrouwen niet kan weerstaan en hen doet hunkeren naar iedere vierkante centimeter van jouw lichaam. De oosterse mix van aroma’s als jasmijn, mandarijn, koriander, vanille en basilicum doet al het werk voor jou. Of voor één van jouw vrienden want de aantrekkelijke verpakking maakt het ook een fantastisch cadeau.

3. HUGO – Hugo Boss

HUGO van het gelijknamige merk Hugo Boss is uitgebracht in 1995 en staat vanaf dat moment direct bekend als een tijdloze klassieker die waarschijnlijk ook nooit uit de mode zal geraken. Iedere man die deze verfrissende parfum aanbrengt tintelt direct de reukcellen van iedere vrouw binnen een straal van vele meters. De bloemige geur wordt gecombineerd met basilicum in de top- en hartnoten, wat het een pittig maar toch prettig en onweerstaanbaar karakter geeft, op een basisnoot van patchoeli, ceder en spar.

4. Dior Homme Perfume – Christian Dior

Dior Homme is een nog relatief jonge parfum maar inmiddels uitgegroeid tot het kloppend hart van alle geuren in de selectie van Dior en dat kunnen wij best begrijpen. De parfum onthult een ongebruikelijke leerachtige basisgeur die op iedere huid weer anders tot zijn recht komt maar altijd weer adellijk naar boven komt. Hier bovenop ligt een intens en bloemige nectar met houtachtige aroma’s waardoor de geur nooit begint te vervelen maar juist altijd spannend blijft. Opgelet, dit parfum zorgt al snel voor een vleselijke aantrekkingskracht!

5. Acqua di Gio – Giorgio Armani

Herken je dat gevoel van sereniteit wanneer je op een warm subtropisch strand ligt, met een lekker briesje en palmbomen die de wolkeloze lucht knuffelen? Zoja, dan ga je dat allemaal herbeleven met een klein spraytje Acqua di Gio, het godenparfum ontwikkeld door Giorgio Armani. Ken je het gevoel niet is het dus direct tijd om naar je dichtstbijzijnde parfumerie te rennen. Het waterachtige toch aangenaam zoete parfum laat een zacht laagje achter op je huid waardoor je het opnieuw en opnieuw en opnieuw wilt aanbrengen. Ook vrouwen zijn machteloos voor het sensuele effect dat Acqua di Gio op het mannelijk lijf heeft.

6. BOSS Bottled – Hugo Boss

Voor de tweede maal zien we Hugo Boss terug in deze lijst en dat is absoluut verdiend. Waar de eerste serie zijn voornaam draagt is de tweede de gebottelde versie van zijn achternaam die voor altijd een indruk in je geheugen zal achterlaten. Boss Bottled is misschien wel het beste parfum dat je hedendaags kopen kan. Gepassioneerd, nuchter en toch stoer. De eerste noten die naar voren komen zijn citrus en appel, die goed combineren met het kruidige hart van onder andere kaneel en kruidnagel. Aan de basis voeren stabiele geuren van sandelhout, cederhout, olijfhout en amber de toon die de essentie van het merk Hugo Boss weergeven en gevangen houden in een niet eens extreem prijzig flesje van ongeveer €60,-.

7. Baie 19 – Le Labo

Dit geurtje van het bekende Le labo is een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk de enige unisex parfum in deze lijst. Laat je daar absoluut niet door afschrikken want ondanks dat ligt de geur uitstekend op de mannelijke huid. Een combinatie van jeneverbes en groene noten zorgen voor een odeur dat zich nog het best laat vergelijken met de frisse geur die net na een zomerse onweersbui de lucht overheerst. Baie 19 is in 2019 uitgekomen en wij vermoeden dat deze nog voor vele jaren beschikbaar gaat zijn.

8. Code – Giorgio Armani

Giorgio Armani’s Code reflecteert de stijl waar meneer Armani bekend om is geworden. Elegant, brutaal en gedurfd zijn de eerste woorden die bij je opkomen wanneer je aan Giorgio en dus ook deze geur denkt. Het parfum opent met citroen en bergamot, gevolgd door tropisch hardhout, olijfbloesem, steranijs en afgesloten door tabak en leer. Karakter- en temperamentvol die je stijl en ego vormgeven.

9. Jean Paul Gaultier Le Male – Jean Paul Gaultier

Zonder twijfel kunnen we stellen dat Jean Paul Gaultier met zijn Le Male de meest iconische fles en dito reclame in het bezit heeft die ooit uitgebracht zijn in de wereld van parfums. Maar buiten dat alles is de geur verreweg het belangrijkste en ook daar zal je nooit door in de steek worden gelaten. De bijna scheerzeepachtige geur van lavendel wordt aangevuld door vanille die daardoor een sterke, sexy en enigszins alternatieve kijk biedt op mannelijkheid.

10. CREED Aventus – Creed

Creed is mogelijk het oudste parfumhuis ter wereld en bestaat al sinds 1760 (!). Om hun 250 jarig bestaan te vieren heeft Creed de CREED AVENTUS uitgebracht en hoe oud Creed zelf is, zo modern, en dynamisch is hun jubileumgeurtje. Een verrassende mix van zwarte bes en bergamot voeren de samen met ‘Calville Blanc’ appels de boventoon en zorgen voor een bijzonder rijke en geraffineerde geur die gemakkelijk nog 250 jaar mee kan gaan.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Gevaarlijkste Dieren in de Zee

Top 10 Leukste Strandtenten In Zandvoort