Top 10 Landen Met De Meeste Corona Besmettingen

We zijn sinds het begin van 2020 al volledig in de greep van het coronavirus. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Dagelijks kijken we naar de nieuwe besmettingscijfers en hopen we dat snel alles weer normaal wordt.

Er is veel kritiek op het kabinet over hoe alles wordt aangepakt. Maar hoe gaat het eigenlijk in de rest van de wereld? In dit artikel kijken we naar het aantal besmettingen per land. Spoiler alert: Nederland staat niet in de top 10.

1. Verenigde Staten

Op 1 staan de Verenigde Staten. Op het moment van schrijven is de 28 miljoenste corona besmetting in dit land een feit. Dit is natuurlijk een ongeloof aantal, zelfs (of misschien zelfs, zeker) als je kijkt naar het aantal inwoners. Het zijn er namelijk bijna 3 keer zoveel als in de nummer 2 van deze lijst. En in dat land wonen nog veel meer mensen.

2. India

India doet het ook niet goed met meer dan 10 miljoen besmettingen, maar als je bedenkt dat er meer dan een miljard mensen in dit land wonen, valt het misschien nog wel een beetje mee. Misschien is dit te wijten aan het feit dat er minder testen beschikbaar zijn dan in de VS, maar waarschijnlijk zou zelfs dan India niet op nummer 1 komen.

3. Brazilië

Brazilië zit nog net onder de 10 miljoen corona besmettingen, maar dit zal niet lang meer duren. Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen, zeker als je de sterftecijfers meerekent. Er zijn genoeg beelden te zien waarop ziekenhuizen volledig vol liggen en de zuurfstoftanks niet meer aan te slepen zijn.

4. Rusland

Na Brazilië komt Rusland, al zijn er wel minder dan de helft van het aantal corona besmettingen gemeld in het land van Poetin. De 5 miljoen wordt bijna gepasseerd. Je kunt je natuurlijk altijd afvragen hoe betrouwbaar deze getallen zijn, maar daar wagen wij ons niet aan. We kijken gewoon naar het officiële aantal.

5. Engeland

Nu komen we bij een lijst Europese landen, die het allemaal relatief slecht doen. Nogmaals, die heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er relatief veel getest wordt, maar toch is het opvallend.

In Engeland, een land met ongeveer 80 miljoen inwoners, zijn meer dan 4 miljoen corona besmettingen gemeld. Dat is een substantieel gedeelte van de bevolking. De Britse variant heeft zijn werk hier dan ook aardig gedaan.

6. Frankrijk

Frankrijk blijft momenteel steken op ongeveer 3,5 miljoen corona besmettingen. Dit land heeft een van de strengste lockdowns van Europa gehad, en had ook als een van de eerste een avondklok. Niet zo gek als je kijkt naar hoeveel mensen het virus hebben gehad.

7. Spanje

Spanje werd heel hard geraakt. De beelden van overvolle IC’s in Barcelona en Madrid staat ons nog bij. Momenteel zijn er 3 miljoen mensen besmet geweest met het coronavirus. Dat zijn veel mensen, maar de strenge lockdowns en avondklok hebben gewerkt in dit land

8. Italië

Italië was het eerste land van Europa waar het corona virus volledig losging. Vooral Bergamo is hard getroffen. Het heeft zowel te maken met de voetbalwedstrijd Atalanta-Liverpool als de wintersport gebieden die overvol waren. De 3 miljoenste besmetting is nog niet gehaald, maar het zit er wel aan te komen. 

9. Turkije

Turkije is een groot land, dus is het niet zo gek dat ze op dit lijstje voorkomen. Momenteel zijn er meer dan 2,5 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus in Turkije. In het begin ging het aardig mis in dit land. De hulp uit Rusland was hard nodig. Er werden apparaten gestuurd die nodig zijn voor de beademing. 

10. Duitsland

Dan nu Duitsland, onze Oosterburen. We vergelijken onze situatie vaak met die van Duitsland. Ze hebben de 2 miljoen besmettingen al lang gehaald, maar er wonen ook 5 keer zoveel mensen als in Nederland. Relatief gezien doen we het een stuk slechter, aangezien wij de miljoen besmettingen ook al gepasseerd zijn. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Interviews

Top 10 Nederlandse Merken Met De Meeste Merkwaarde