Top 10 Knapste Mannen Van Nederland

Ieder jaar komen er meerdere lijstjes uit over de knapste, mooiste en sexyste vrouwen van Nederland. En we hebben er natuurlijk veel in ons land. Wereldberoemde modellen als Doutzen Kroes en Romee Strijd komen uit ons koude kikkerlandje.

Aantrekkelijke mensen hebben een rare invloed op ons brein. Bij het zien van aantrekkelijke mensen worden er gelijke verbindingen waargenomen als bij bijvoorbeeld chocolade en drugs. Ook vertellen we makkelijker een geheim aan iemand die wij aantrekkelijk vinden.

Maar wat maakt iemand aantrekkelijk? Naast persoonlijke voorkeur is onder andere geur erg bepalend. Ook of iemand op jouw ouders lijkt speelt een grote rol. En veel wat wij aantrekkelijk vinden is ook gewoon cultureel bepaald.

Zijn er naast al die mooie vrouwen ook knappe mannen in Nederland? Maar natuurlijk, en wij hebben de knapste tien voor je op een rij gezet.

1. Michiel Huisman

En dan zijn we aangekomen bij de knapste man van Nederland. Michiel Huisman werd in 1981 geboren in Amstelveen en woont tegenwoordig in New York. In Nederland werd hij bekend door zijn rollen in de films “Costa” en “Phileine zegt sorry”.

In 2010 scoort de acteur een rol in de HBO serie “Treme”. De rol van Daario Naharis in de bekende serie “Game of Thrones” geeft hem wereldwijde bekendheid. Hij werd zelfs verkozen tot knapste man ter wereld in 2016. Huisman is getrouwd met actrice Tara Elders met wie hij een dochter heeft.

2. Kay Nambiar

Beeld: Youtube

Op nummer twee staat Kay Nambiar. Hij werkt als televisiepresentator, muzikant en model. Hij werd geboren in Amsterdam in 1983, zijn vader is Amerikaans en zijn moeder is Nederlands. Samen met zijn broer Jesse zat hij in de band Valerius.

De band scoorde in 2009 een hit met de single “She doesn’t know”. Het nummer behaalde zelfs de nummer 1 posititie in Indonesie in 2011. Ook won hij in 2014 het programma “Expeditie Robinson”. Goed nieuws voor de dames, hij is nog vrijgezel.

3. Benja Bruijning

Beeld: Wikimedia / Janey van Ierland

Dan zijn we aangekomen bij de top drie van onze lijst, hier vinden we wederom een acteur. Benja Bruijning is geboren in 1983 in Amsterdam. Op zijn zeventiende speelde hij in de film “Dichter op zeedijk”. Zijn definitieve doorbraak had hij met de film “Alles is Familie’.

Bruijning studeerde af aan de Amsterdamse toneelschool en kleinkunst academie. Hij is getrouwd met de actrice Anna Drijver, waarmee hij samen in de serie “Nieuwe Buren speelde”. Samen hebben ze twee kinderen.

4. Arie Boomsma

Beeld: Wikimedia / Vera de Kok

Dan zijn we bijna aangekomen bij de top drie, maar niet voordat we naar Arie Boomsma hebben gekeken. Hij is presentator en fotomodel, en werd geboren in 1974 in Marken. De domineeszoon studeerde in Amerika en werd vooral bekend van zijn programma’s voor de EO.

Na zijn breuk werkte hij voor de KRO waar hij het succesvolle programma “Uit de kast” presenteerde. In 2016 stapte hij over naar NET5. Ook opende hij in dat jaar een sportschool. Boomsma is getrouwd met Romy en ze hebben drie kinderen.

5. Memphis Depay

En dan, de eerste en enige voetballer van onze lijst. De voetballer werd geboren in 1994 in Moordrecht. Hij begon zijn voetbalcarrière op negenjarige leeftijd bij de lokale FC en werd al snel opgenomen in het jeugdprogramma van Sparta.

Daarna volgde al snel de opleiding van PSV, waar hij vervolgens vier jaar in het eerste elftal speelde. Via Manchester United kwam hij uiteindelijk bij Olympique Lyon terecht. Depay speelt ook sinds 2013 voor het Nederlands elftal. Hij verloofde zich in 2011 met Lovi, maar is inmiddels weer vrijgezel.

6. Egbert Jan Weeber

Beeld: Wikimedia / Greetje Mulder

De tweede acteur van de lijst vinden we op plek zes. Hij werd geboren in Groningen in 1981 en groeide op in Haren. Hij wist al vroeg dat hij acteur wilde worden, want hij sloot zich al op zijn 14e aan bij vooropleiding theater.

Zijn eerste rol voor televisie was in de BNN serie “Finals”, maar hij kreeg pas echte bekendheid door de film “Oesters van Nam Kee”. Voor zijn rollen in “Van God Los” en “Uitgesloten” werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. De acteur is vrijgezel.

7. Jeroen Spitzenberger

Beeld: Wikimedia / Janey van Ierland

Op nummer zeven vinden we de acteur Jeroen Spitzenberger, geboren in Rotterdam in 1976. Spitzenberger wist al jong dat hij acteur wilde worden en studeerde in 1998 af aan de toneelschool van Arnhem. Zijn carrière begon bij het Nationale toneel.

Zijn eerste filmrol was in de film “De Tweeling” in 2002. Daarna werd hij bekend door rollen in de film “Alles is Liefde” en de televisie serie “Divorce”. De acteur is sinds 2007 getrouwd met Olinda en heeft twee kinderen,

8. Sunnery James

We gaan door met de DJ Sunnery James, geboren in 1981 onder de naam Sunnery Gorré. Samen met de DJ Ryan Marciano vormt hij een succesvol DJ- en productieduo. De twee ontmoeten elkaar in een schoenenwinkel waar ze beiden werken en werken sinds 2009 samen in de muziek.

Voor zijn muziekcarrière voetbalde Sunnery bij de jeugd van Ajax en liep hij stage bij het Engelse Chelsea. Na een enkelbreuk kwam aan zijn voetbal loopbaan een einde. Sunnery is sinds 2010 getrouwd met topmodel Doutzen Kroes en heeft twee kinderen.

9. Tim Hofman

Beeld: Flickr / Roel Wijnants

Op nummer negen staat presentator, dichter en journalist Tim Hofman. Hij is geboren in 1988 in Vlaardingen. Na drie niet succesvolle studies begon hij aan de BNN-University en werd vervolgens aangenomen bij 101-TV.

Tegenwoordig maakt de presentator vele programma’s voor BNN op televisie en Youtube. In 2020 won hij de gouden televisier-ring met het programma “over mijn lijk” en kreeg hij de ster voor beste presentator. Tim Hofman heeft een relatie met documentairemaakster Lize Korpershoek.

10. John Williams

Beeld: Youtube

We beginnen onze lijst met de in 1969 geboren John Williams. Geboren in Paramaribo, maar opgegroeid bij zijn grootmoeder in Zeeland. Via een stage kwam hij terecht bij Call TV en presenteerde hij zes jaar lang belspelletjes.

Vanaf 2011 kreeg hij serieuzere presentatieklussen. Programma’s als “Lijn 4”, “help mijn man is klusser” en “bonje met de buren” droegen bij aan de populariteit van de presentator. Hij heeft sinds 1997 een relatie met visagiste Priscilla.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Sportscholen Van Nederland

Top 10 Leukste Reisspellen