Top 10 Hondenrassen Met De Sterkste Bijtkracht

De hondenrassen met de sterkste bijtkracht zijn uitstekende waakhonden, zolang je ze maar goed hebt getraind. Honden zijn er in alle soorten en maten, maar de honden die het sterkste zijn, zijn ook vaak de grootste hondenrassen. Ze worden ook wel de beste vriend van de mens genoemd, en doen er alles aan om de baasjes te beschermen.

Maar let ook op, want het zijn zeer sterke dieren met scherpe tanden die behoorlijk wat schade kunnen aanrichten. De bijtkracht van honden wordt uitgedrukt in psi. Dit is de hoeveelheid druk die ze kunnen uitoefenen, en dat is behoorlijk wat. Dit zijn de top 10 hondenrassen met de sterkste bijtkracht.

1. Kangal

Het hondenras met de sterkste bijtkracht is ook nog eens het sterkste ras ter wereld. De Kangal is over het algemeen een zeer lieve, rustige en vriendelijke hond. Ze zijn beschermend tegenover kinderen, en heel erg geduldig.

De bijtkracht komt dan ook voort doordat de Kangal zeer groot is, en een brede kaak heeft. Hierdoor heeft de hond een kracht van 743 psi, wat meer dan twee keer zoveel is als een Rottweiler. Geen enkel ander ras komt in de buurt van de kracht van een Kangal.

2. Cane Corso

Deze spierbundel uit Italië was de favoriet van boeren om schapen en boerderijen te bewaken. En als we kijken naar de hond is al snel duidelijk waarom dit het geval is. Tegenover de baas is het een zeer lieve en betrouwbare hond, maar wel eentje die zijn taken serieus neemt.

De hond heeft een gigantische bijtkracht van maar liefst 700 psi, maar heeft een zachtaardig karakter. Het is wel niet de makkelijkste hond om op te voeden. De Cane Corso kan nogal eens eigenwijs zijn, en gaat er graag op uit.

3. Mastiff

Waar veel sterke honden worden ingezet als waakhond of een geschiedenis als vechthond hebben, staat de Mastiff vooral bekend als een vriendelijke reus. Ze zijn heel erg kalm, en houden van knuffelen en spelen.

Toch hebben deze honden een ontzettend grote bijtkracht, met een psi van 553. Dit komt omdat ze zeer groot zijn, en een hele brede kaak hebben. De lieve honden zijn dan ook in staat om hun domein te verdedigen zonder enige problemen.

4. Bordeauxdog

De moedige en sterke bordeauxdog is van origine een jachthond die ook jaagde op beren en wolven. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een grote en sterke hond is die in staat is om het terrein te verdedigen. Door hun karakter, worden ze tegenwoordig nog veel als waakhond ingezet.

Met een bijtkracht van 550 psi, is de hond dan ook allesbehalve een pretje om tegen te komen als inbreker. In het gezin zijn ze zeer gevoelig en lief, en zijn in tegenstelling tot bepaalde andere honden zeer gehecht aan kleine kinderen, die ze dan ook maar al te graag beschermen.

5. Dogo Canario

Op de vijfde plaats staat de Dogo Canario, een hond die van origine voorkomt op de Canarische eilanden. De meeste honden van deze soort zijn terug te vinden op Tenerife en Gran Canaria, de grootste eilanden van de groep. Deze hond is vrij groot, en heeft een opvallend uiterlijk.

De hond wordt gebruikt voor het bewaken van huizen en andere dieren. Ze kunnen zeer hard blaffen, wat vaak al heel afschrikwekkend werkt. Tegenover het gezin en de baas is de hond heel lief, maar vreemden moeten uitkijken. Een Dogo Canario neemt zijn taak zeer serieus, en zal er alles aan doen om zijn territorium te verdedigen.

6. Rottweiler

Rottweilers zijn grote honden die vroeger werden ingezet om het vee te bewaken op een boerderij of karren kon trekken met zware spullen erop. Hierdoor zijn de honden uitgegroeid tot één van de grootste en sterkste rassen die er bestaan. Rottweilers zijn slimme honden, die heel erg trouw zijn aan de baas en het werk heel serieus nemen.

Het is niet voor niets dat op veel bordjes met ‘opgepast, hier waak ik’ een Rottweiler staat afgebeeld. De honden staan erom bekend dat ze de bescherming van het terrein zeer serieus nemen. Bij een sterk ras hoort natuurlijk ook een grote bijtkracht. Rottweilers kunnen bijten met een kracht van 330 psi, en laten niet snel los wanneer ze een inbreker of ander gevaarlijk persoon vasthouden.

7. Amerikaanse bulldog

De Amerikaanse bulldog heeft een kenmerkend uiterlijk en is een zeer gespierde hond. De honden hebben behoorlijk wat aandacht nodig, en worden blij als ze hun energie kwijt kunnen tijdens lange wandelingen. Ondanks dat ze een status hebben als vechtersbaas, zijn goed getrainde Amerikaanse bulldogs ontzettend lieve honden die graag in de buurt van de baas zijn.

Maar het blijft een krachtige en sterke hond, en hebben een beet van 305 psi, wat dus voor veel schade kan zorgen. Laat dat je er niet van weerhouden om een hond te nemen van dit ras, want je krijgt er veel liefde voor terug.

8. Pitbull terriër

De gespierde pitbull terriërs worden vaak gezien als hele gevaarlijke honden. Boeren gebruikten deze honden vroeger vaak om het vee te beschermen. Ze zijn loyaal, lief voor de familie en staan altijd klaar om de baas te beschermen. De honden zijn makkelijk te trainen en ontzettend speels.

Maar omdat ze vaak worden ingezet als waakhond, of als hond om vee te beschermen hebben ze ook een sterke bijtkracht ontwikkeld. De de druk die een pitbull terriër kan uitoefenen is maar liefst 235 psi.

9. Duitse Herder

De meest bekende herder soort is natuurlijk de Duitse Herder. De trouwe en waakzame honden staan erom bekend dat ze gemakkelijk te trainen zijn, en zeer lief zijn voor de baasjes. Ondanks dat ze goed met kinderen om kunnen gaan, wil je uitkijken voor een Duitse herder die aan het waken is. 

Duitse herders zijn in het verleden gebruikt om schapen te beschermen tegen roofdieren, en uitermate sterk. Met een sterke bijtkracht en drang om zijn territorium te verdedigen, leent de Duitse herder zich uitstekend als waakhond in huis. 

10. Dobermann

Het eerste hondenras op onze lijst is de geliefde Dobermann. Het is een uitstekende, waakzame en loyale hond die het meest voorkomt in de kenmerkende bruine en zwarte kleuren. 

De energieke en loyale honden zijn meestal getraind om het huis en de gezinsleden te bewaken. Dit doen ze met toegewijde passie, en zijn geen honden die je tegenover je wilt hebben. Bovendien hebben ze een sterke bijtkracht van 228 psi, geen pretje dus. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Automerken Ter Wereld

Top 10 Lekkerste Gerechten