Top 10 handigste gadgets voor in de auto tijdens je vakantie

Beeld: Bol.com

Met de auto op vakantie gaan geeft je een hoop vrijheid, maar het kan ook nadelen met zich meebrengen. Verveling, honger, dorst en vermoeidheid zijn tenslotte allemaal zaken waar je tijdens lange autoritten naar je vakantiebestemming mee te maken kunt krijgen. Met behulp van de hieronder genoemde 10 gadgets wordt de trip naar jullie vakantiebestemming echter een heel stuk aangenamer.

1. Cabeau Evolution Pillow

Beeld: Bol.com

Met de auto op vakantie gaan kan behoorlijk vermoeiend zijn. Logisch dus, dat je onderweg af en toe een dutje wilt doen. Echt comfortabel is dat in de meeste auto’s niet. Tenzij je over dit revolutionaire nekkussen van Cabeau beschikt. De opstaande rand van dit nekkussen zorgt ervoor dat je hoofd optimaal wordt ondersteund. Het is gemaakt van traagschuim, zodat het kussen zich deels aan je hoofd aanpast, maar je daarbij wel aangenaam stevig blijft ondersteunen. Als handig extraatje is dit nekkussen van een speciaal vakje voorzien, waarin je veilig je smartphone kunt steken, zodat deze niet uit je handen valt als je wegdommelt.

2. Bo-Camp autocoolbox

Beeld: Bol.com

Wanneer je autovakantie uit lange ritten bestaat, dan verlang je onderweg van tijd tot tijd ongetwijfeld naar een smakelijk hapje en/of drankje. De Bo-Camp autocoolbox zorgt ervoor dat al je meegenomen etenswaren heerlijk fris blijven. Dankzij z’n compacte formaat kan de box gemakkelijk tussen de bestuurders- of bijrijdersstoel en de achterbank ingeklemd worden. Ondanks het ogenschijnlijk kleine formaat, kun je er toch 12 liter aan eten en drinken in kwijt. Kortom, voor menigeen voldoende om lange ritten zonder honger en dorst te kunnen doorstaan.

3. Care Plus Basic EHBO set

Beeld: Bol.com

Ook tijdens een autorit kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. En dan doelen we niet op blikschade aan je auto, maar gewoon pechgevalletjes onderweg, waarbij een passagier zichzelf bijvoorbeeld per ongeluk snijdt of zich op een andere manier bezeert. De Care Plus Basic EHBO set is een handzaam klein pakketje, dat slechts 150 gram weegt. Ondanks z’n bescheiden formaat en gewicht bevat de set verrassend veel hulpmiddelen die bij ongelukjes goed van pas zullen komen. Kortom, een product dat uiteindelijk gewoon een must is om tijdens een autovakantie bij je te hebben.

4. Autobingo

Beeld: Bol.com

Heb je aan de 50 spellen die we bij nummer 6 op deze lijst noemden niet genoeg? Of vind je 50 verschillende spellen gewoon teveel van het goede en concentreer je je met je medepassagiers onderweg liever op één specifiek spel? Wat de reden ook is, we kunnen je verzekeren dat Autobingo een regelrechte hit tijdens de autoreis naar jullie vakantiebestemming zal zijn. Dit bingospel bestaat uit 6 geplastificeerde kaarten, die je gemakkelijk met een doekje schoon kunt poetsen, zodat je ze telkens opnieuw kunt gebruiken. Op elke bingokaart staan 25 plaatjes van dingen die je onderweg tegen zou kunnen komen. Degene die als eerste een rijtje of de hele kaart vol krijgt wint de bingo. Geschikt voor spelers vanaf 4 jaar.

5. Sea Band

Beeld: Bol.com

Voor mensen die last van wagenziekte hebben is het maken van lange autoritten niet bepaald een pretje. Speciaal voor hen is er nu de Sea Band. Deze verstelbare polsband is een natuurlijke oplossing tegen het misselijke gevoel dat tijdens het autorijden kan ontstaan. De zachte polsband werkt op basis van het aloude Chinese geneeskundige principe van de acupressuur. Met deze techniek worden de geblokkeerde energiebanen in je lichaam, die voor het zieke gevoel zorgen, weer vrijgemaakt. Deze methode kent geen bijwerkingen en de polsbanden kunnen na gebruik gewoon worden gewassen. Er is een aparte versie voor kinderen en één voor volwassenen. In beide gevallen bevat een verpakking 2 polsbanden.

6. 50 Grappige Spellen voor Onderweg

Beeld: Bol.com

Vervelen tijdens lange autoritten is volledig uitgesloten, als je dit doosje met 50 grappige spellen voor onderweg meeneemt. Omdat er zoveel verschillende spelvarianten worden geboden, is er in het aanbod in wezen voor elk wat wils te vinden. Ongeacht of je nu van rekenspelletjes, iets raden of van zelf een verhaaltje verzinnen houdt, deze spellencollectie biedt het je allemaal. De spellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op de doos staat aangegeven dat je spellen ook in je eentje kunt spelen, maar het is uiteindelijk wel een heel stuk leuker en gezelliger om ze met twee of meer spelers te doen.

7. CabinMax Reistafel

Beeld: Bol.com

In tegenstelling tot treinen en vliegtuigen beschikken auto’s doorgaans niet over eigen tafeltjes. Zeker als je lang onderweg bent, dan kan het gebrek aan een tafeltje uitmonden in een kwestie van behelpen. De CabinMax Reistafel is speciaal ontworpen om al dat soort problemen voor je op te lossen. De lichtgewicht tafel is zelfs meer dan alleen maar een handige ondergrond om op te schrijven of te tekenen. Het tafelblad is namelijk ook voorzien van een gat, waarin je gemakkelijk een drinkbeker kunt plaatsen, zodat deze tijdens het rijden niet omvalt. Daarnaast is dit product aan beide zijden voorzien van handige opbergvakken en wordt er een extra hoge mate aan veiligheid geboden middels een verstelbare heupband, die deze tafel ook tijdens het nemen van scherpe bochten op z’n plaats houdt.

8. A3 Baby & Kids Autostoel Organizer

Beeld: Bol.com

Tijdens lange autoritten is het niet ongebruikelijk dat kinderen slordig met hun meegenomen speelgoed omspringen, waardoor het soms onder de stoel van de bestuurder of de bijrijder schiet. Dit soort problemen kun je voorkomen door deze organizer aan de achterkant van je autostoel te hangen. De organizer beschikt over een aantal verschillende vakken waarin niet alleen speelgoed en boekjes, maar bijvoorbeeld ook een drinkbeker gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is er ruimte beschikbaar voor een tablet met een maximale diameter van 10 inch. Kortom, alles bij de hand om lange autoritten voor kinderen zo aangenaam mogelijk te kunnen maken.

9. Belkin Road Rockstar 4-poorts autolader

Beeld: Bol.com

Als je met meerdere personen op autovakantie gaat, dan is de kans niet alleen groot dat er in je wagen meerdere smartphones en tablets aanwezig zijn, maar ook dat al hun accu’s lang en breed leeg zijn voordat je op de plek van bestemming bent aangekomen. Ben je in het bezit van de Belkin Road Rockstar, dan hoef je je over eventueel gebrek aan accucapaciteit niet langer zorgen te maken. Je plugt dit apparaatje gewoon in de sigarettenaansteker op het dashboard en krijgt meteen stroom voor vier verschillende mobiele apparaten geleverd. Van de 4 usb-poorten vind je er 2 op de plug zelf. De overige 2 zitten op een apart laadkastje, dat speciaal voor de inzittenden op de achterbank is bedoeld.

10. Flexibele telefoonhouder met klem

Beeld: Bol.com

Lange autoritten naar een vakantiebestemming kunnen behoorlijk saai zijn. Daarom is het ronduit prettig dat je vandaag de dag onderweg video’s op je telefoon kunt kijken om de tijd te doden. Urenlang daarvoor met een telefoon in je hand zitten is echter ook niet bepaald ideaal. Vandaar dat deze flexibele telefoonhouder een handig hulpje voor onderweg is. Je klemt hem bijvoorbeeld stevig vast aan een van de metalen buizen tussen de hoofdsteun en de zitting van de bestuurder, zodat je dan op de achterbank – volledig hands free – volop van de geboden entertainment kunt genieten.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Liedjes Van Zangeres Anouk

Top 10 Meest Bijzondere Dieren Die Op De Noordpool Leven