Top 10 Grootste YouTubers Van Frankrijk

Het grootste entertainment kanaal genaamd YouTube is ook populair in Frankrijk, en de grootste Franse youtubers hebben dan ook miljoenen abonnees. Of je nou wilt werken aan je Franse skills, of gewoon een leuk filmpje wilt kijken uit Frankrijk, op YouTube zijn er duizenden Franse kanalen te vinden. Een hele hoop mensen hebben met succes een Frans youtube kanaal opgezet.

De meeste Franse youtubers spreken Frans in hun video’s. Maar gelukkig kun je in YouTube kiezen voor ondertiteling, zodat je het geheel kunt volgen. Ook zijn er een aantal internationale YouTube kanalen, die een stuk makkelijker te volgen zijn. Al met al leveren de Franse youtubers heel wat uurtjes entertainment. Dit zijn de top 10 grootste Franse youtubers.

1. SQUEEZIE

Het kanaal SQUEEZIE van de Franse youtuber Lucas Hauchard is het allergrootste kanaal in Frankrijk. De bekende vlogger heeft in totaal 15 miljoen abonnees, en meer dan 7 miljard views op zijn video’s. Lucas specialiseert zich in gaming video’s, en hij filmt zichzelf dan ook regelmatig terwijl hij games speelt. Tijdens het gamen geeft Lucas informatie en commentaar op een interessante en humoristische wijze.

Naast zijn dagelijkse video’s, heeft hij ook nog een andere serie genaamd Squeezie Gaming. Dit zijn samenvattingen van zijn livestreams op Twitch. Squeezie is wat we noemen een echte internet beroemdheid, en de grootste Franse youtuber. 

2. GIMS

Maître Gims is een Frans-Congolees zanger, rapper, muziekproducent en componist. De man achter het kanaal GIMS, Gandhi Djuna, is sinds 2003 rapper maar is uitgegroeid tot een bekende Fransman tijdens zijn solocarrière.

Met ruim 9 miljoen abonnees heeft GIMS een breed publiek. Hij plaatst zijn nieuwste nummers op het kanaal, maar heeft ook een serie aan filmpjes waarin kijkers achter de schermen kunnen zien hoe het eraan toegaat. Daarnaast is Gandhi regelmatig terug te zien bij live uitzendingen op radio’s, en deze worden ook veelbekeken op zijn youtube kanaal.

3. Lama Faché

De lama van Lama Faché is in Frankrijk een bekend logo. Het kanaal wordt gerund door een aantal vrienden, en hebben deze uitgebouwd tot een van de grootste. Vroeger werd op Lama Faché vooral video’s geupload waarin producten werden getest door de mannen, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een professioneel kanaal.

Op Lama Faché is vanalles te zien in het Frans. Er komt allerlei nieuws voorbij over actualiteiten en nieuwe gadgets, maar ook worden verschillende bestemmingen uitgelicht en gereviewd. Op het kanaal worden dagelijks een groot aantal nieuwe filmpjes geplaatst, en ze zijn dan ook meerdere malen uitgeroepen tot beste Franse youtube kanaal.

4. L’Algerino

Frankrijk heeft een aantal grote rappers, en L’Algerino is er daar eentje van. Samir Djoghlal is de man achter het pseudoniem, en is afkomstig uit de stad Marseille. Na zijn studie besloot hij om te gaan rappen, en heeft een zeer populair YouTube kanaal weten op te zetten.

Net zoals bij de meeste artiesten het geval is, gebruikt Samir YouTube als middel om zijn nieuwe muziek te laten zien aan de wereld. Met meer dan 7 miljoen volgers, is hij dan ook een van de grotere youtubers in Frankrijk.

5. Rémi GAILLARD

Rémi Gaillard is niet alleen in Frankrijk bekend, maar wereldwijd. De Franse youtuber en komiek is beroemd geworden vanwege zijn humoristische filmpjes waarin voornamelijk practical jokes worden uitgevoerd.

Hoewel het uithalen van streken op YouTube niets nieuws is, heeft Rémi dit toch wel naar een nieuw niveau getrokken. Gaillard trekt daarom ook regelmatig een gek pak aan om zijn nieuwe ideeën tot uiting te brengen. Ook is hij goed in voetballen, en laat hij regelmatig zijn kwaliteiten op YouTube zien.

6. Soolking Officiel

Soolking Officiel is het youtube kanaal van de Algerijnse zanger, danser en rapper Abderraouf Derradji. Hij produceert een combinatie van reggae, soul en hip-hop, waarmee hij een van de bekendste Franse rappers is geworden. 

Als echte artiest heeft Abderraouf ook een eigen youtube kanaal. Hierop plaatst Soolking zijn nieuwste muziekvideo’s, en neemt hij zijn fans mee in een kijkje achter de schermen in zijn leven. De rapper doet het niet slecht, en heeft op zijn kanaal maar liefst 7 miljoen volgers.

7. Amixem

Achter Amixem zit de Franse Maxime Chabroud. In 2012 begon hij met youtuben, en wist op zijn eigen kanaal meer dan 6.5 miljoen abonnees te krijgen. Amixem begon met het uploaden van video’s rondom gamen. Hiermee wist hij in zijn eerste jaren een trouwe schare aan fans achter zich te krijgen.

De laatste tijd plaatst de bekende Franse youtuber ook vlogs, en is hij te zien in diverse sketches. Naast YouTube heeft Maxime Chabroud ook een eigen bedrijf genaamd Redbox. Hierin helpt hij andere youtubers om goede Franse video’s te creëren en de groei van hun kanalen.

8. Bigorneaux & Coquillages

Bigorneaux & Coquillages, wat vroeger CyprienGaming, is een samenwerking tussen de bekende Franse youtubers Cyprien en Squeezie. In de wekelijkse video’s die de twee mannen uploaden spelen en reviewen ze diverse games. Daarnaast richten ze zich tegenwoordig ook op sketches die te maken hebben met gaming. Het kanaal is hartstikke hard gegroeid, en dat was te wijten aan het feit dat heel Frankrijk de bekende youtubers achter het kanaal kent. 

9. ChilledCow

In 2016 begon een onbekende jongeman uit Parijs het kanaal ChilledCow. Dit kanaal groeide niet alleen uit tot een van de grootste in Frankrijk, maar werd ook goed ontvangen in andere landen. ChilledCow richt zich op de zogenaamde lofi hip hop. 

Deze muziekstijl is een combinatie tussen chill out muziek, en hip hop beats. De man achter het kanaal, Dimitri, upload de nieuwste nummers en maakt gebruik van kenmerkend artwork om ChilledCow te presenteren. Er zijn ook regelmatig lange livestreams te vinden op youtube van ChilledCow.

10. Mcfly & Carlito

David Coscas en Raphaël Carlier zijn twee Franse youtubers die beter bekend staan onder de pseudoniemen Mcfly & Carlito. In 2016 werden deze twee humoristische youtubers bekend in Frankrijk dankzij GM6, een videoplatform en kanaal.

Sindsdien is het hard gegaan voor David en Raphaël. Hun eigen kanaal heeft bijna 6 miljoen abonnees, en ze entertainen miljoenen mensen in Frankrijk met hun grappige en eigenzinnige video’s die ze wekelijks plaatsen op YouTube.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Landen Waar Het Meeste Kaas Wordt Gegeten

Top 10 Grootste YouTube Kanalen Ter Wereld