Top 10 Grootste YouTube Kanalen Ter Wereld

De grootste YouTube kanalen ter wereld hebben meer kijkers dan de meeste televisiezenders. Het videoplatform is uitgegroeid tot de standaard ter wereld voor het kijken van filmpjes en video’s. Het is dan ook niet gek dat met miljarden kijkers de grootste kanalen miljoenen abonnees hebben.

De grootste YouTube kanalen worden dan ook gerund als professionele zenders. De kwaliteit van de video’s die worden geupload zijn uitstekend, en vermaken miljoenen mensen met dagelijks entertainment. Het is dan ook niet gek dat de grootste kanalen allerlei soorten thema’s en volgers hebben. Dit zijn de top 10 grootste YouTube kanalen ter wereld in 2020.

1. T-Series

Lange tijd was PewDiePie het kanaal die de grootste ter wereld was. Maar ondertussen is hij van de troon gestoten door T-Series. Ondanks het werk van PewDiePie om dit tegen te houden, was er geen stoppen aan. Met 148 miljoen abonnees, is T-Series dan ook het grootste YouTube kanaal ter wereld.

Het T-Series kanaal heeft een gigantische hoeveelheid aan video’s. Kijkers kunnen hier alles vinden rondom muziek, maar ook films, clips en trailers op het kanaal. Het kanaal is gericht op India, en is al jarenlang een van de grootste bedrijven in Bollywood.

2. PewDiePie

Op de tweede plaats staat niemand minder dan de bekendste YouTuber van deze generatie, PewDiePie. Felix Arvid Ulf Kjellberg heeft YouTube succesvol weten in te zetten om een wereldberoemde vlogger te worden. 

Op zijn kanaal, kunnen volgers het hele leven van PewDiePie volgen. Hij maakt onder andere video’s waarin hij games speelt, en heeft zijn eigen succesvolle meme serie. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met andere vloggers, en wist hiermee dan ook 106 miljoen abonnees te verkrijgen.

3. Cocomelon – Nursery Rhymes

Kun je met kindertelevisie en liedjes voor peuters en kleuters groot worden? Jazeker, en Cocomelon – Nursery Rhymes heeft het voor elkaar gekregen. Dit kanaal, wat zich richt op de jongste kinderen, heeft maar liefst 90 miljoen abonnees weten te verzamelen.

Cocomelon is voor ouders een platform geworden waarop kinderen veilig naar filmpjes kunnen kijken. Er wordt veel gezongen in de video’s, en de animaties zijn zeer kindvriendelijk. Met honderden video’s zijn de kleintjes dan ook wel een tijdje zoet.

4. SET India

https://www.youtube.com/watch?v=xNlBtFfwnvo

SET India is onderdeel van Sony Entertainment Television. Het kanaal is gericht op Hindi sprekers in India, en is de plek om video’s, series en films te kijken van de gelijknamige televisiezender. 

Zoals verwacht van een Sony kanaal, wordt hier alles rondom de veelbekeken series op de Indiase televisie besproken en zijn er zelfs complete series te kijken. Als een van de grootste zenders in India, is het dan ook niet gek dat het YouTube kanaal gigantisch veel volgers heeft.

5. 5-Minute Crafts

Met meer dan 67 miljoen abonnees, is het 5-Minute Crafts kanaal een groot succes. Het bekende YouTube kanaal richt zich op allerlei onderwerpen, en doet dit op een informatieve en entertainende manier.

Je kunt hier korte filmpjes terugvinden over allerlei doe-het-zelf oplossingen en creatieve gebruiksvoorwerpen. Daarnaast zijn er slimme filmpjes waarin wordt getoond hoe je jouw leven gemakkelijker kunt maken. Door de professionele aanpak, zijn ze uitgegroeid tot het op 4 na grootste kanaal.

6. WWE

De WWE, wat staat voor World Wrestling Entertainment is een van de meest populaire sportkanalen ter wereld. In de laatste tien jaar zijn ze uitgegroeid tot een waar fenomeen, met gevechten over de hele wereld. Het is dan ook een slimme zet van WWE geweest om een eigen YouTube kanaal te beginnen.

Zoals bij een echt sportkanaal hoort, heeft het WWE YouTube kanaal veel video’s. Recente gevechten worden geanalyseerd, oudere gevechten worden in zijn geheel uitgezonden en er zijn genoeg interviews en klassiekers terug te vinden op het kanaal.

7. Kids Diana Show

YouTube is tegenwoordig een volwaardig alternatief voor televisieprogramma’s geworden. Ook kinderen weten hun weg te vinden op het platform, en er zijn een aantal kanalen die daarop inspelen. Kids Diana Show is hier een razendpopulair voorbeeld van. Het kanaal is van Diana, een meisje van wie het dagelijks leven gefilmd wordt.

Op Kids Diana Show is te zien hoe ze nieuw speelgoed uitpakt en test, allerlei leuke dingen gaat doen en bijvoorbeeld een dagje weg gaat met haar familie. Hoewel we een paar jaar geleden van dit soort kanalen nog nooit gehoord hadden, zijn ze ondertussen niet meer weg te denken. Bovendien heeft Kids Diana Show meer dan 60 miljoen abonnees op het kanaal.

8. Zee Music Company

De Zee Music Company is een Indiaas muziekbedrijf die gericht is op Bollywood en de Hindi muziekcultuur. Ze richten zich volledig op India, en met een land van deze grootte is het dan ook geen toeval dat het YouTube kanaal van Zee Music Company een van de grootste kanalen ter wereld is.

Op het kanaal zijn duizenden muziekvideo’s te vinden van artiesten in India. Zee Music Company zorgt er altijd voor dat de nieuwste nummers direct op hun kanaal te vinden zijn. Daarnaast hebben ze een ruime programmering aan films en series uit Bollywood.

9. Canal KondZilla

Dantas is een video producer en eigenaar van het label KondZilla Records. Alle nieuwe muziek van KondZilla wordt op dit kanaal geplaatst, en dat met meer dan 59 miljoen abonnees. Het kanaal is in veel landen bekend, en de muziek geliefd bij miljoenen mensen.

Canal KondZilla is gericht op het zogenaamde funk ostentação genre. Het is een unieke muziekstijl, die het verrassend goed doet op YouTube. Op het kanaal worden de nieuwste nummers gepubliceerd, afgewisseld met behind-the-scenes video’s voor de fans.

10. Like Nastya Vlog

We openen de lijst met een kanaal met meer dan 58 miljoen abonnees. Like Nastya Vlog is het grootste Russische YouTube kanaal wat er is. Het kanaal richt zich op kinderen, en maakt video’s over het leven van Like Nastya en haar ouders. Haar ouders runnen het kanaal en doen alles van de promotie tot het editen van de video’s

Op het Like Nastya Vlog kanaal zijn video’s te zien waarin ze scènes uit films en series naspelen, samen liedjes zingen en op reis gaan met de hele familie. Dit kanaal is vooral in Rusland een grote hit geworden, en het bekendste YouTube kanaal in het land.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste YouTubers Van Frankrijk

Top 10 leukste RPG games voor de PS4