Top 10 Grootste Waterparken Ter Wereld

Waterparken, wie kent ze niet. Er zijn er honderden wereldwijd. Als je er als kind geweest bent heb je er vast erg fijne herinneringen aan. Maar ook volwassenen kunnen zich nog steeds prima vermaken in een park vol zwembaden en glijbanen.

Je denkt waarschijnlijk gelijk aan de parken die je bezocht hebt tijdens een vakantie. Vooral in de populaire vakantieregio’s van Italië, Spanje en Frankrijk komen ze veel voor. Maar ook in Nederland zijn ze te vinden!

Iedereen kent natuurlijk het Tikibad, het indoor waterpretpark van Duinrell. Dit is het grootste indoor waterpark van de Benelux met wel zestien waterglijbanen. Maar ook Aqua Mexicana, onderdeel van attractiepark Slagharen is een bezoekje waard. Dit park is in de openlucht en heeft maar liefst elf glijbanen.

En ook al zijn de Nederlandse parken een bezoekje waard, toch halen ze het helaas niet bij de grootste van de wereld. Wij hebben een lijst samengesteld met de top tien grootste waterparken ter wereld. Kijk snel of jij er al een aantal bezocht hebt.

1. Aquaventure Waterpark, Dubai in VAE

En dan zijn we aangekomen bij de nummer 1 van de lijst. Dit waterpark is gelegen in Dubai en is onderdeel van Atlantis The Palm. Op het kunstmatige Palm Jumeirah-eiland ligt zowel een hotel, een waterpark en een aquarium.

In het park bevinden zich dertig glijbanen, waaronder de grootste ter wereld; de Aquaconda in de Tower of Poseidon. Ook is er een wildwaterbaan van 1,6 kilometer lang. En ook in dit park gaan glijbanen dwars door aquariums met vissen en haaien. Zeker het bezoeken waard als je ooit in Dubai bent.

2. Noah’s Ark Water Park, Wisconsin Dells in de Verenigde Staten

Voordat we verder gaan met de nummer 1 van onze lijst hebben we eerst nog de nummer twee. Dit park is het grootste waterpark van de Verenigde Staten en is gelegen in het plaatsje Lake Delton in de staat Wisconsin.

Het park werd geopend in 1979 en heeft maar liefst 47 glijbanen. Dit park is niet het gehele jaar geopend, maar opereert alleen in de zomermaanden. Tussen mei en september kan het park worden bezocht.

3. Siam Park, Tenerife in Spanje

En dan zijn we aangekomen bij de top drie van onze lijst. Op het Spaanse eiland Tenerife vinden we Siam Park. Het park werd in 2008 geopend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Het park is gebouwd naar Thais thema en heeft een glijbaan van 28 meter hoog die door een aquarium vol vissen, roggen en zelfs haaien gaat. Het park heeft zeven wereldrecords, waaronder het grootste draken standbeeld ter wereld.

4. World Waterpark, Edmonton in Canada

Voordat we naar de top drie gaan, mogen we dit waterpark in Canada niet vergeten. World Watepark in Edmonton is het grootste indoor waterpark in Noord-Amerika. Het waterpark bevindt zich in het West Edmonton Mall winkelcentrum.

Het park werd geopend in 1986 en heeft zeventien glijbanen, waarvan drie glijbanen van bijna 25 meter hoog. De grote attractie van het park is het golfslagbad. Het bad produceert golven van anderhalve meter hoog en is ook erg populair onder surfers.

5. Yas Waterworld, Abu Dhabi in VAE

En dan zijn we aangekomen bij de top vijf van onze lijst. In Abu Dhabi ligt Yas Waterworld. Het park is gebouwd op het kunstmatig aangelegde eiland Yas, waar ook het Yas Marina Formule 1 circuit ligt.

In het park bevinden zich niet alleen glijbanen, maar ook achtbanen zoals de “Bandit Bomber”. Maar wie denkt droog te blijven in deze achtbaan komt bedrogen uit, ook hier wordt gebruik gemaakt van water.

6. Waterbom, Bali in Indonesië

Het volgende waterpark is te vinden in Zuidoost-Azië. Op het Indonesische eiland Bali werd in 1993 Waterbom geopend. Sindsdien heeft het park meerdere malen de prijs voor beste water park van zowel Azië als de wereld in de wacht gesleept.

In het park dat uitkijkt op zee zijn elf glijbanen te vinden. Er zijn drie glijbanen waarbij gebruik gemaakt wordt van een valluik. Hierbij wordt er van drie afgesteld en vervolgens val je door het luik naar beneden. Maar ook voor de kleinere gasten is er genoeg te beleven in Waterbom.

7. Schlitterbahn Waterpark, Galveston in de Verenigde Staten

Beeld: Schlitterbahn Waterpark

Op nummer zeven vinden we het eerste park dat zich bevindt in de Verenigde Staten. Waterpark Schlitterbahn ligt in Galveston in de staat Texas. Het park in Galveston is de grootste van de twee Schlitterbahn locaties in Texas.

Schlitterbahn Galveston is 26 hectare groot en werd geopend in 2006 en is het hele jaar door geopend. Er zijn twaalf glijbanen waaronder de glijbaan “Massiv”. Deze glijbaan is bijna 25 meter hoog en staat in het Guinness Book of records als hoogste glijbaan ter wereld.

8. Tropical Islands, Krausnick in Duitsland

Dan gaan we door naar het tweede Europese park, dit maal gevestigd in Duitsland. Vijftig kilometer ten zuiden van Berlijn ligt Krausnick, waar Tropical Islands is gevestigd. Het waterpark bevindt zich in de grootste vrijstaande hal ter wereld.

Per dag kan het waterpark rond de 60.000 bezoekers ontvangen. In het park zijn verschillende eilanden met Aziatische thema’s. Er zijn glijbanen en in 2007 werd het grootste tropische sauna complex van Europa geopend.

9. Wet’n’Wild Gold Coast, Oxenford in Australië

Op nummer negen vinden we een waterpark in Australië en is het drukste park van het land. Wet’n’Wild heeft meerdere locaties ter wereld, voornamelijk in de Verenigde Staten. Het park is het gehele jaar geopend, in de wintermaanden worden de attracties verwarmd.

Het park werd al in 1982 geopend, toen nog onder de naam Cade’s County Waterpark. In die tijd was het waterpark de grootste van het zuidelijk halfrond. In het park zijn zeventien glijbanen en vier zwembaden te vinden. Ook zit het verbonden aan Warner Bros Movie World, waar combinatie tickets voor gekocht kunnen worden.

10. Area 47, Ötztal Bahnhof in Oostenrijk

Beeld: Area 47

We beginnen onze lijst met een waterpark in Oostenrijk. Area 47 is 9,5 hectare groot en heeft naast een waterpark ook attracties op land en in de lucht. Ook biedt het park accommodatie voor zo’n 360 gasten.

De water area van Area 47 heeft een zwemmeer met een springtoren met springplanken tot tien meter hoog. Ook zijn er meerdere glijbanen waaronder de “kamikaze” en de “speed”. Voor de wakeboard liefhebber is er ook genoeg ruimte, hiervoor is een speciaal park gebouwd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Sportauto Merken

Top 10 Beste Cafés van Amsterdam