Top 10 Grootste Vliegtuigmaatschappijen Ter Wereld

Miljoenen mensen stappen jaarlijks in de vliegtuigen van de grootste vliegtuigmaatschappijen ter wereld. Van korte afstandsvluchten, tot 12 uur durende intercontinentale vluchten, de maatschappijen brengen je overal ter wereld op je bestemming. Maar dit was niet altijd het geval. Vroeger was vliegen een luxe, en spaarden mensen jarenlang om een vlucht te kunnen nemen naar een tropische bestemming.

Tegenwoordig zijn er zoveel vliegtuigmaatschappijen te vinden die op diverse routes vliegen, waardoor je voor een schijntje naar de andere kant van de wereld kunt vliegen. Dankzij investeringen en een goede economie, zijn dan ook een groot aantal maatschappijen die honderden vliegtuigen bezitten en miljoenen passagiers vervoeren. Dit zijn de top 10 grootste vliegtuigmaatschappijen ter wereld.

1. Lufthansa

Het Duitse Lufthansa is één van de oudste, en ook de grootste vliegtuigmaatschappij ter wereld. Met een omzet van maar liefst 42 miljard euro per jaar, en een druk vliegschema naar 220 bestemmingen heeft Lufthansa het voor elkaar om de grootste ter wereld te worden.

Veel mensen die met Lufthansa vliegen kiezen nooit meer voor een andere maatschappij. De veiligheid staat bij Lufthansa voorop, en de service die passagiers aan boord krijgen is ongekend. Bovendien staat de maatschappij bekend om zijn stiptheid, en vliegen ze vaak op de beste tijden. Lufthansa is ook de eerste Europese maatschappij, en de tiende ter wereld die de prestigieuze 5-sterren certificering van Skytrax heeft ontvangen.

2. American Airlines

Op nummer twee staat American Airlines, de grootste Amerikaanse vliegtuigmaatschappij. American Airlines is het resultaat van de samenvoeging uit 2013 van US Airways en American Airlines. Hoewel American Airlines turbulente tijden heeft meegemaakt en op het randje van faillissement heeft gestaan, zijn ze toch weer terug naar de top geklommen.

Jaarlijks pakken miljoenen mensen een vlucht van de maatschappij, die naar maar liefst 350 bestemmingen vliegt. Ook qua personeel is American Airlines één van de grootste, met 122.000 mensen die de maatschappij in dienst heeft.

3. Delta

Delta is de oudste, nog actieve vliegtuigmaatschappij in de Verenigde Staten en heeft veel meegemaakt. De maatschappij is geliefd in de Verenigde Staten, en voert dagelijks meer dan 15000 vluchten uit. Delta behoort al jarenlang tot de grootste vliegtuigmaatschappijen, en heeft dan ook 889 vliegtuigen in bezit.

Qua service zijn er maar weinig maatschappijen die Delta kunnen overtreffen. Ieder jaar valt de maatschappij in de prijzen, en de service die door het personeel wordt geleverd is dan ook tot in de puntjes verzorgd.

4. Emirates

Waar Emirates ooit begon als kleine maatschappij van de koninklijke familie van Dubai, zijn ze uitgegroeid tot de grootste maatschappij van het Midden-Oosten. Vanuit Dubai vliegt Emirates naar meer dan 81 landen verspreid over de hele wereld. Dubai Airport heeft zich dan ook ontwikkeld tot een hub, waar veel mensen gebruik van maken om naar Europa of Azië te vliegen.

De vliegtuigmaatschappij heeft bovendien de grootste vloot ter wereld aan Airbus A381 vliegtuigen. Deze gigantische dubbeldekker vliegtuigen kunnen meer dan 900 passagiers vervoeren. De strategie van Emirates om goede prijzen te combineren met de beste service, heeft zijn vruchten afgeworpen.

5. United

Sinds 2010 zijn United en Continental Airlines samengevoegd tot United Continental. De meeste vliegtuigen zijn na deze overname omgedoopt tot United, en ze zijn dan ook een zeer grote vliegtuigmaatschappij geworden. De maatschappij is vaak in het nieuws, en heeft diverse prijzen in de wacht mogen slepen vanwege de uitstekende service en kwaliteit.

United vliegt jaarlijks zo’n 158 miljoen mensen naar hun bestemming, waarvan er zich 234 binnen de Verenigde Staten bevinden en 119 daarbuiten. Ook was United de eerste maatschappij die WI-FI aan boord had voor passagiers.

6. Air France–KLM

Het Nederlands- Franse samenwerkingsverband staat op de zesde plaats. In 2004 werden de losse maatschappijen Air France en KLM samengevoegd als één bedrijf, met als doel om de grootste te zijn op de Europese markt. De maatschappij voert zowel korte, als langeafstandsvluchten uit, maar richt zich de laatste jaren vooral veel op intercontinentale vluchten.

Gezamenlijk vliegt Air France-KLM naar 314 bestemmingen, en voert de vliegtuigmaatschappij meer dan 2200 vluchten per dag uit. KLM heeft als hub nog altijd Amsterdam, terwijl Air France vanuit Parijs opereert.

7. International Airlines Group

British Airways is het boegbeeld van de International Airlines Group, maar de maatschappij is een samensmelting van British Airways, Aer Lingus, Iberia en Vueling. Gezamenlijk opereren ze onder één vlag vanuit Engeland en Spanje, en bezitten dan ook maar liefst 547 vliegtuigen. De International Airlines Group opereert op het gehele spectrum in de vliegwereld. Ze bieden zowel korte budgetvluchten aan, als langere intercontinentale vluchten via British Airways.

8. Southwest Airlines

De eerste Amerikaanse vliegtuigmaatschappij op de lijst is Southwest Airlines. Deze maatschappij begon in 1971 als gewone vliegtuigmaatschappij, maar richt zich tegenwoordig op low-cost vluchten. SouthWest Airlines is dan ook de grootste budgetmaatschappij ter wereld, en vervoert meer dan 157 miljoen passagiers per jaar.

Ondanks het imago als budgetmaatschappij, heeft Southwest Airlines verschillende prijzen gewonnen voor de service en veiligheid. Ook hebben ze een klantenservice waar veel concurrenten niet tegenop kunnen, waardoor veel Amerikanen heel erg graag aan boord stappen van een Southwest Airlines vlucht.

9. China Southern Airlines

In Guangzhou staat het hoofdkantoor van China Southern Airlines, de grootste vliegtuigmaatschappij in Azië. De maatschappij voert van en naar China meer dan 2000 vluchten per dag uit gemiddeld, en heeft maar liefst 208 bestemmingen op de lijst staan.

China Southern Airlines is ook de eerste vliegtuigmaatschappij uit China die een samenwerkingsverband is aangegaan met maatschappijen uit andere continenten. Hiermee zorgen ze ervoor dat passagiers gemakkelijk en snel kunnen overstappen op andere vluchten, en blijft China Southern Airlines het boegbeeld van China. 

10. Air China

Air China was één van de eerste internationale maatschappijen in China. In 1988 waren zij 1 van de 6 maatschappijen die die zijn ontstaan nadat de Chinese overheid het vliegen had geprivatiseerd voor het grootste gedeelte. Air China werd daarbij benoemd als de maatschappij voor lange afstandsvluchten.

Sindsdien is Air China uitgegroeid tot een grote maatschappij die naar iedere hoek van de wereld vliegt. Jaarlijks stappen meer dan 100 miljoen mensen in de vliegtuigen van Air China, en staan ze bekend om de stiptheid.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Eetbare Paddenstoelen In Nederland

Top 10 Beste Actiefilms Op Videoland