Top 10 Grootste Steden Van Costa Rica

SAN JOSE,COSTA RICA - MARCH 22,2019 - Park in front of the building National Theatre in San Jose. San Jose is Capital of Costa Rica.

Met een populatie van 5 miljoen mensen in het land, zijn de grootste steden van Costa Rica een stuk kleiner dan de meeste in ons eigen landje. Costa Rica ligt in het midden van het continent Amerika, en is een van de meest ontwikkelde landen in het gebied. Veel mensen zijn hoogopgeleid, iedereen spreekt Engels en ze waren een van de eerste om een democratie te omarmen.

Het kleine landje in midden Amerika is echter wel zeer populair onder toeristen. Jaarlijks ontvangt Costa Rica gemiddeld 3 miljoen bezoekers. Veel mensen zijn aangetrokken tot de prachtige natuur van het land, en ecotoerisme speelt dan ook een grote rol in de nationale economie. Ook bezoeken veel mensen de steden van het land. Waar je de grootste kunt vinden, lees je hieronder. Dit zijn de top 10 grootste steden van Costa Rica.

1. San José

Het hart van Costa Rica en de grootste stad van het land is San José. De stad is gelegen in het midden van het land en telt 340.000 inwoners. Door de centrale ligging is San José het perfecte startpunt voor veel bezoekers, maar ook voor mensen die in de buurt van de hoofdstad werken.

San José heeft een rijke geschiedenis en unieke cultuur. Het is een combinatie van traditionele waarden, gemengd met moderne voorzieningen zoals we wel vaker in grote steden zien. Ook kent San José een aantal van de beste restaurants van het land, die populaire gerechten zoals gallo pinto en casado serveren. 

2. Alajuela

Beeld: Wikimedia / Mariordo

Alajuela is een van de grootste steden van Costa Rica, en telt 275.000 inwoners. De stad is gelegen in het midden van Costa Rica, en telt talloze suiker- en tabaksplantages. Alajuela is gelegen aan de voet van het Cordillera gebergte.

De stad is een stuk kleiner dan San Jose, en dankzij de ligging in de buurt van de hoofdstad besluiten veel bezoekers om hier te overnachten. Vanuit Alajuela maken veel toeristen en bezoekers een uitstap naar het Arenal Volcano National Park, wat door velen wordt gezien als een van de mooiste gebieden in Costa Rica.

3. Cartago

De op twee na grootste stad van Costa Rica is Cartago, met 155.000 inwoners. De stad bestaat al sinds de 16de eeuw, en was vroeger de hoofdstad van het land. Dit is later gewijzigd, vanwege de locatie van een actieve vulkaan die in de buurt van de stad ligt.

Dankzij de koloniale architectuur van Cartago, is de stad een populaire plek onder bezoekers in Costa Rica. Ook telt de stad een grote hoeveelheid studenten, en ligt de meest prestigieuze universiteit van het land, het Costa Rica Institute of Technology in Cartago.

4. Heredia

Heredia is gelegen tussen de bergen in het centrale noorden van Costa Rica. De stad behoort tot een van de oudste steden van midden Amerika, waar het lijkt alsof het leven al een tijdje stilstaat. Hoewel Heredia vrij dicht bij San José ligt, ziet de omgeving er totaal anders uit.

In de omgeving van Heredia liggen veel koffieplantages, waar de beste koffie uit het land vandaan komt. Ook telt het gebergte rondom de stad verschillende nationale parken en vulkanen, waar veel mensen naartoe trekken voor prachtige wandelingen.

5. Puntarenas

Nationaal Park Monteverde in Puntarenas

Puntarenas is met 122.000 inwoners de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het westen van Costa Rica. Puntarenas is een echte havenstad, en wordt gekenmerkt door de vele restaurantjes die verse visgerechten serveren in de stad. 

In de stad hangt een relaxte sfeer, en doordat het gelegen is aan de oceaan, is Puntarenas uitgegroeid tot een hotspot voor surfers die op zoek zijn naar goede golven en betaalbare accommodaties. Puntarenas is ook een van de belangrijkste havens aan de westkust van Costa Rica.

6. Limón

Beeld: Flickr / Roger

Limón is gelegen aan de oostkust van Costa Rica, en kent een rijke geschiedenis met een mengelmoes van Chinese, Italiaanse en Jamaicaanse immigranten. De stad ligt midden in een van de meest geografisch diverse regio’s van het land.

Eens per jaar verandert de stad in een grote feestlocatie. Het carnaval wordt namelijk uitgebreid gevierd in Limón, en trekt bezoekers aan vanuit het hele land. Het grote festival duurt in totaal 10 dagen, en is voor veel inwoners het hoogtepunt van het jaar.

7. Liberia

Beeld: Wikimedia / Tizianok

Liberia is met 65.000 inwoners de grootste stad van de provincie Guanacaste. Liberia wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de gebouwen met witte kleuren, en de bestrating die gemaakt is met wit grind.

De stad ligt op een route voor veel toeristen die Costa Rica bezoeken, en wegrestaurants zijn veel aanwezig in de stad. Vanuit Liberia worden er ook dagelijks tochten georganiseerd richting de Rincon de la Vieja, waar een nog steeds actieve vulkaan staat.

8. San Isidro de El General

Beeld: Wikimedia / Mark Cowell

San Isidro de El General ligt ongeveer 80 kilometer van San Jose vandaan. De typische stad is ingericht rondom een vierkante markt in het centrum van San Isidro de El General, waar de meeste winkeltjes te vinden zijn.

San Isidro de El General ligt aan de rand van een aantal prachtige natuurreservaten. Veel toeristen besluiten dan ook om een aantal dagen in de stad door te brengen en de omgeving te verkennen.

9. Quesada

Beeld: Wikimedia / Manuel A. Aguilar C.

Quesada telt 42.000 inwoners, en is een plek waar het traditionele leven in Costa Rica nog steeds heerst. Quesada is de plek in Costa Rica waar je de meeste ranches kunt vinden. Deze grote boerderijen met veel land leveren melk en lederen producten, waarvan er veel geëxporteerd worden.

Dankzij de ligging van Quesada in een gebergte, telt de stad en zijn omgeving ook een grote aantal natuurlijke bronnen. Veel inwoners van Costa Rica gaan dan ook regelmatig richting Quesada om te genieten van de warmwaterbaden.

10. Desamparados

De eerste stad in deze lijst is Desamparados, gelegen naast de hoofdstad San José in het midden van Costa Rica. Met 37.000 inwoners is Desamparados geen hele grote stad, maar het belichaamt wel de cultuur van het land.

De stad is een perfecte mix van voorzieningen met een relaxte sfeer. Veel bezoekers overnachten in Desamparados vanwege de zeer goede hotels, en gebruiken het als uitvalsbasis om andere delen van Costa Rica te ontdekken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Nieuwssites van Nederland

Top 10 Meest Vervuilde Steden Van Nederland