Top 10 Grootste Stadsdelen Van Hong Kong

Hong kong, China - 15 Sep, 2018 : Beautiful architecture and building with a lot of people and traffic in hong kong around causeway bay area

In de grootste stadsdelen van Hong Kong wonen honderdduizenden mensen. De speciale administratieve regio van Hong Kong is opgedeeld in 18 verschillende delen, die ieder onder dezelfde regering vallen. De stad valt onder China, maar heeft een eigen regering en kiest een aparte leider via verkiezingen. Hong Kong is uitgegroeid tot een miljoenenstad, en de staat speelt een zeer belangrijke rol in de regionale economie. 

Veel grote bedrijven zijn gevestigd in de stad, en ieder jaar besluiten er meer mensen om naar Hong Kong te verhuizen. Het aantal inwoners verschilt veel per stadsdeel. De meeste mensen wonen in de centrale districten, die gekenmerkt wordt door hoge gebouwen waar soms wel duizenden mensen kunnen wonen. Veel inwoners wonen dan ook in kleinere appartementjes, die vaak uit een enkele kamer bestaan. Maar waar wonen de meeste mensen in Hong Kong? Dit zijn de top 10 grootste stadsdelen van Hong Kong.

1. Sha Tin

Het grootste stadsdeel van Hong Kong waar de meeste mensen wonen is Sha Tin, met 659.000 inwoners. Sha Tin heeft pas in de afgelopen 40 jaar een grote groei doorgemaakt. Tot 1970 woonden hier slechts 30.000 mensen, maar het district is niet meer te vergelijken met vroeger.

Veel mensen in Sha Tin wonen in sociale voorzieningen, waarbij het mogelijk is om de flat waarin ze wonen te kopen voor een prijs die lager ligt dan die van de woningmarkt zelf. In Sha Tin staan ook een groot aantal musea, en de grootste paardenrenbaan van Hong Kong is ook in dit stadsdeel gelegen.

2. Kwun Tong

In het westen van Kowloon, ligt het drukbevolkte stadsdeel Kwun Tong. Het is een van de meest dichtbevolkte stadsdelen van Hong Kong met 647.000 inwoners, waar ook nog eens heel veel industrie te vinden is.

1 op de 5 mensen die in Kwun Tong woont leeft in armoede, iets wat het stadsdeel probeert aan te pakken met allerlei sociale voorzieningen. Door vernieuwingen in de gezondheidszorg en beschikbaar stellen van goedkopere woonruimte pakt Kwun Tong dit op een goede manier aan.

3. Yuen Long

Met 578.000 inwoners behoort Yuen Long tot de top 3 van grootste stadsdelen van Hong Kong. Het stadsdeel is gelegen in het Noordwesten van Hong Kong, en bestaat uit een stadsdeel vol met hoge gebouwen, omringd door een aantal kleinere dorpjes.

Het Hong Kong Wetland Park beslaat een groot gedeelte van Yuen Long, en is de reden dat veel bezoekers naar dit deel van de stad trekken. Ook zijn een aantal van de kleinere dorpjes ommuurd, en nog in de authentieke staat te bewonderen. 

4. Eastern

Het stadsdeel Eastern is gelegen op het zuidelijke eiland van Hong Kong, en wordt gezien als een van de rijkere stadsdelen. Dit deel van Hong Kong wordt gekenmerkt door de unieke skyline die je zowel vanaf de stad zelf als op het eiland kunt bewonderen.

In Eastern wonen ongeveer 588.000 mensen, en behoort tot de moderne stadsdelen van Hong Kong. De huizenprijzen in dit stadsdeel liggen echter zeer hoog, waardoor er voornamelijk hoger opgeleide inwoners wonen die de dure woningen kunnen betalen.

5. Kwai Tsing

Kwai Tsing is een groot stadsdeel waar veel arbeiders wonen. Het district zit deels vast aan het vasteland, maar beslaat ook een eiland. Hier wonen 520.000 mensen, waarvan een groot deel afhankelijk is van sociale woninghuur en allerlei voorzieningen.

De meeste mensen die hier wonen werken ook in het stadsdeel. Kwai Tsing is het belangrijkste stadsdeel van Hong Kong als het gaat om fabrieken en industriële productie. Door de ligging aan het water kunnen grote schepen gemakkelijk aanmeren om goederen te verhandelen.

6. Tuen Mun

In het westen van Hong Kong ligt Tuen Mun, een van de grootste stadsdelen van Hong Kong. Dit deel van Hong Kong bestaat voornamelijk uit woonwijken, waar 487.000 mensen wonen. Ten opzichte van de rest van Hong Kong, heeft Tuen Mun een unieke cultuur met oude gebruiken. 

Het jaarlijkse hoogtepunt in het drukke stadsdeel zijn de jaarlijkse bootraces. In speciale drakenboten nemen teams het tegen elkaar op, en het evenement duurt meerdere dagen. Veel mensen in Hong Kong komen naar Tuen Mun om een weekendje te ontspannen aan de Hong Kong Gold Coast.

7. Sai Kung

In het stadsdeel Sai Kung wonen 461.000 mensen en het is ook een van de meest bezochte delen van Hong Kong door toeristen. In Sai Kung wonen veel jongere mensen, en het wordt ook wel de achtertuin van Hong Kong genoemd. 

Het stadsdeel bestaat uit veel kleinere dorpjes, die kriskras door de prachtige natuur liggen. Het Hong Kong Geopark is een grote publiekstrekker, waar jaarlijks vele duizenden toeristen op afkomen. Sai Kung staat ook bekend om zijn uitstekende visrestaurants, waar je voor een klein bedrag verse vis krijgt voorgeschoteld. 

8. Wong Tai Sin

In Wong Tai Sin wonen 420.000 mensen, en het stadsdeel is gelegen in het noorden van Hong Kong. Het district wordt gekenmerkt door een oudere populatie, en behoort tot een van de armste van Hong Kong.

Het landschap wordt gekenmerkt door een aantal heuvels waarop het stadsdeel is gebouwd. veel hoge gebouwen die in Wong Tai Sin staan zijn aangewezen als sociale huur, en het was ook het eerste stadsdeel om dit te introduceren. 

9. Kowloon City

Kowloon City is gelegen in het midden van de stad van Hong Kong. De huizenprijzen in Kowloon City behoren tot de hoogste van Hong Kong, dit heeft ermee te maken dat er veel hoogopgeleide mensen wonen in grotere appartementen. 

In het stadsdeel wonen 418.000 mensen, en er zijn dan ook veel skyscrapers te vinden. Midden in het stadsdeel zijn een aantal prachtige parken en bezienswaardigheden te vinden, waaronder het Kowloon Walled City Park. 

10. Sham Shui Po

Sham Shui Po is het eerste stadsdeel in deze lijst en telt 405.000 inwoners. Het is ook een van de armste delen van Hong Kong, en wordt voornamelijk bevolkt door mensen uit de arbeidersklasse. Veel Chinese immigranten die naar Hong Kong komen, wonen in de wijken die onder Sham Shui Po vallen.

Dit stadsdeel wordt gekenmerkt door kleine eettentjes die langs de straten staan. Hier kun je voor minder dan een euro een maaltijd eten, en veel lokale gerechten die zijn geïnspireerd door de Chinese keuken kun je terugvinden in Sham Shui Po.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Plekken Van Kroatië

Top 10 Meest Bezochte Websites Van Nederland